Παναθηναϊκός
Βρείτε μας στο

Μετά από τέτοια ποδοσφαιρική βραδιά, δε βρίσκω κανέναν λόγο να μιζεριάσω. Δε βρίσκω κανέναν λόγο να εξαπολύσω γκρίνια προς τον Παναθηναϊκό. Είδα μια ομάδα να τα βάζει απέναντι σε 14 και να είναι εμφανώς ανώτερη. Και στα 2 ματς ήταν ανώτερος ο Παναθηναϊκός.

Πώς είπατε; Είμαι τρελός; Όχι. Δε γίνεται να αναγνωρίζουμε στην Σλάβια Πράγας και στον προπονητή της ότι έδωσε στο πρώτο ματς την άνεση και τη μπάλα στον Σάρλια και στο δεύτερο σε Σένκεφελντ και Μάγκνουσον για να κάνουν παιχνίδι, γιατί δεν ήθελε να αγγίξει τη μπάλα ο Πέρεθ και να μην αναγνωρίζουμε το ποδοσφαιρικό σχέδιο του Ιβάν στο πρώτο ματς.

Θυμίζω πως ο Παναθηναϊκός έπαιζε απέναντι σε μια Σλάβια που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία και ομάδα 3.5 ετών, απέναντι σε μια ομάδα με ήδη 2 επίσημα παιχνίδια στα πόδια της και του είχαν σκάσει 2 απουσίες βασικών παικτών, ενώ είχε 3 που προέρχονταν από λίγες προπονήσεις λόγω ιώσεων.

Αν δεν υπήρχε η ανεκδιήγητη κόκκινη στον Παλάσιος, ο Παναθηναϊκός στη χειρότερη θα είχε χάσει με 1-0. Και γι΄αυτό αμφιβάλλω.

Έρχεται λοιπόν το σημερινό ματς στη Λεωφόρο και παρακολουθούμε ένα 2ο ημίχρονο όπου ο Παναθηναϊκός έχει καταπιεί τη Σλάβια.

Δοκάρι ο Σπόραρ, τετ α τετ ο Σπόραρ όπου υπάρχει ξεκάθαρη ανατροπή με το τράβηγμα και έπρεπε ο ανεκδιήγητος Μπανκς να δώσει πέναλτι και κόκκινη, σουτ ο Αϊτόρ, πέναλτι στον Σένκεφελντ και κόκκινη στον Μάντοους, συν άλλες 2-3 κίτρινες που χάρισε σε Τραορέ και Ολαΐνκα ο διαιτητής.

Ε, τι άλλο θέλετε να κάνει ο Παναθηναϊκός που χτίζει τώρα μια ομάδα με στόχο να έχει ανθεκτικότητα και ικανότητα στα επόμενα χρόνια για να ανέβει επίπεδο; Και χωρίς τον Παλάσιος που είχε αποβληθεί αδίκως.

Ναι, να πούμε για τον χαφ που δεν είχε να βάλει αλλαγή ο Ιβάν γιατί δεν έφερε παίκτη. Να πούμε για τον εξτρέμ. Αλλά σε αυτά τα δύο ματς, το ποδοσφαιρικό σχέδιο της ομάδας σας έδειξε πως έλειπαν οι έξτρα λύσεις;

Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovision (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τώρα όλοι βλέπουν πρωτιά: Οι πρώτες εικόνες από το εύρημα του Φωκά Ευαγγελινού που θα απογειώσει το «Ζάρι» στη Eurovisio

Ή έλειπε ένας έστω μέτριος διαιτητής που θα εφάρμοζε τα βασικά και θα έδινε το πέναλτι στο τετ α τετ του Σπόραρ, άρα και την κόκκινη στον Κατσάμπα, Κατσαράμπα, πώς λέγεται αυτός ο τάγαρος στην άμυυνα της Σλάβια; Ή έλειπε το VAR που θα έλυνε τα πάντα στην πολύ δύσκολη φάση του Σένκεφελντ;

Όχι. Με συγχωρείτε. Όλοι μας ανυπομονούμε να δούμε τον Παναθηναϊκό σε ομίλους Ευρώπης. Το Conference δεν είναι σχετικό με το παλιό του ευρωπαϊκό στάτους, αλλά σίγουρα θα ενέπνεε τον κόσμο. Από τη στιγμή όμως που δεν βασίστηκε οικονομικά η ομάδα σε αυτό, δεν θα κάτσω να κλάψω ή να βρίσω τον Ιβάν και τον Αλαφούζο. Όχι αυτή τη φορά.

Απόλαυσα την ομάδα στο πρώτο ημίχρονο κατά βάση, απόλαυσα τις κινήσεις του Σπόραρ και ευτυχώς που δε θα φάμε στη μάπα τον Ιωαννίδη ως βασικό, απόλαυσα τον Παναθηναϊκό που είδα και πέρσι.

Πάνω απ΄όλα του έλειψαν το VAR κι ένας διαιτητής - έστω - μετρίου επιπέδου

Ο Γιοβάνοβιτς είπε πως θα γίνουν δύο προσθήκες ανεξαρτήτως πρόκρισης, οπότε τις αναμένουμε. Και με τον Βέρμπιτς να μπαίνει στο κάδρο, προσωπικά δεν φοβάμαι το ποδοσφαιρικό σχέδιο. Οι ποδοσφαιριστές θα τα έχουν όλα μπροστά τους, όλα έτοιμα. Θα τους αρκεί να τα εφαρμόσουν και να σκοράρουν. Και ο Σπόραρ θα είναι ξεκάθαρα…Σκόραρ.

Αν ο Παναθηναϊκός έχει 25 εμφανίσεις όπως αυτή με τη Σλάβια στο πρωτάθλημα, η ομάδα θα είναι σίγουρα 2η και του χρόνου θα έχει 3 ευκαιρίες για να μπει σε ομίλους. Οπότε υπομονή έναν χρόνο ακόμα συνιστώ. Φάγαμε τον γάιδαρο. Ας στηρίξουμε τους επόμενους 3 μήνες την ομάδα για να πάει στη διακοπή του Μουντιάλ με τη μέγιστη δυνατή συγκομιδή.

ΥΓ. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι για τον Καμπετσή. Το παιδί το έχει δείξει όλες τις φορές πως δεν είναι ποδοσφαιριστής, αλλά ξέρει καλά να τρέχει. Ο Γιοβάνοβιτς τον έβαλε για να πιέσει όχι για να συμβάλλει στην κυκλοφορία.

ΥΓ1. Ο Αλεξανδρόπουλος θα πρέπει να πάρει πολλά μαθήματα από τον Τσέριν που είναι κοντά ηλικιακά για το πώς παίζεται με μυαλό η θέση του 8αριου. Η τριάδα φέτος στο κέντρο πρέπει να είναι Πέρεθ-Τσέριν και ο παίκτης που θα έρθει.