Μια παρατήρηση για τον Τσόκαϊ...
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Μια παρατήρηση για τον Τσόκαϊ…

Χτύπησε φλέβα χρυσού στο τέλος των μεταγραφών

Δύο πράγματα μπορεί να κρατήσει ο Παναθηναϊκός από την πραγματικά «πύρρειο» νίκη του στην Λαμία. Προφανώς το «8 στα 8» με το οποίο φυσικά διατηρεί το αήττητο και την θέση στην κορυφή του πρωταθλήματος αλλά και την εξαιρετική εμφάνιση του Ένις Τσόκαϊ.

Ο Αλβανός μέσος ήρθε στον Παναθηναϊκό στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου και η αλήθεια είναι ότι αρκετοί ήταν οι φίλοι της ομάδας που… ξίνισαν τα… μούτρα τους. Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός έκανε ρελάνς με παίχτες τύπου Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες, ενώ η αλήθεια είναι ότι και οι ίδιοι περίμεναν έστω κάτι ανάλογο του Σπόραρ ή του Βέρμπιτς. Οπότε η απόκτηση ενός νεαρού που μάλιστα αγωνιζόταν στην ταπεινή Λοκοβοτίβα Ζάγκρεμπ δεν τους έκανε ακριβώς να πετάξουν την σκούφια τους από χαρά.

Ωστόσο όλοι κράτησαν μια… πισινή εξαιτίας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του τεχνικού του τριφυλλιού ο οποίος είναι γνωστός για το κόσκινο από το οποίο περνάει κάθε υποψήφιο μεταγραφικό στόχο μέχρι να δώσει την συγκατάθεσή του για να ολοκληρωθεί.

Όσοι αμφισβήτησαν τον Σέρβο και την απρόσμενη μάλλον επιλογή του, ίσως από χθες το βράδυ να άρχισαν να αλλάζουν γνώμη. Ο Τσόκαϊ κλήθηκε να δώσει λύση σε ένα ματς που ήταν πολύ κοντά στο να στραβώσει για τους πράσινους. Σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, όπως προέκυψε μετά τους συνεχόμενους τραυματισμούς που άφησαν τους πράσινους έρμαιο στις διαθέσεις των παικτών της Λαμίας (υπό την ανοχή και του διαιτητή).

Ο Τσόκαϊ πρώτα από όλα έδειξε ότι έχει τσαγανό και προσωπικότητα. Δεν τρόμαξε ούτε από… τσαμπουκάδες, ούτε από τα φορεία που πηγαινόερχονταν φορτωμένα με συμπαίκτες του. Και επιπλέον, έδειξε και χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του που μαρτυρούν ότι όχι μόνο έχει θέση στο ρόστερ, αλλά ήδη από τώρα βάζει πονοκέφαλο στον προπονητή του για την σύνθεση της μεσαίας γραμμής.

Δεν θα είναι καθόλου περίεργο αν πολύ σύντομα καταφέρει στην ιεραρχία να ξεπεράσει ακόμη και τον εξαιρετικό Τσέριν ή τον αρχηγό Κουρμπέλη. Μοιάζει να κουμπώνει απόλυτα με τον Πέρεθ, αλλά και να προσφέρει ιδανική κάλυψη στον Μπερνάρ, επιτρέποντας στον Βραζιλιάνο να κάνει τα… δικά του μπροστά και να έχει το νου του σε αυτό που του ταιριάζει καλύτερα. Την δημιουργία φάσεων από τις οποίες θα έρθουν τα γκολ που θα κάνουν ξανά πρωταθλητή τον Παναθηναϊκό.

Ναι, είναι πολύ νωρίς ακόμα όμως ο Τσόκαϊ «ανάγκασε» φίλους και εχθρούς να τολμήσουν την πρόβλεψη ότι δεν πρόκειται για φωτοβολίδα, αλλά για να ένα διαμαντάκι που στα χέρια του Γιοβάνοβιτς μπορεί να λάμψει και να γίνει το σύγχρονο οκτάρι που έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της