Ο νέος Μαξίμ Τσιγκάλκο ετοιμάζει βαλίτσες για Αγγλία με 100 εκατομμύρια ευρώ!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ο νέος Μαξίμ Τσιγκάλκο ετοιμάζει βαλίτσες για Αγγλία με 100 εκατομμύρια ευρώ!

Θέμα χρόνου η μεταγραφή του απόλυτου σταρ του πρώην Ανατολικού Μπλοκ

Πίσω στα χρυσά χρόνια του Football Manager (τότε ακόμα Championship Manager) δεν υπήρχε άνθρωπος που να μην ξεκινούσε το στήσιμο της ομάδας με τον Μαξίμ Τσιγκάλκο, έναν Λευκορώσο που ερχόταν για… ψίχουλα ή τέλος πάντων για πολύ λιγότερα από όσα θα χρειαστεί να δώσει η ομάδα που θα αποκτήσει τελικά τον διάδοχό του, Μιχάιλο Μούντρικ.

Βέβαια, για να πούμε και καμιά αλήθεια, ο Μαξίμ Τσιγκάλκο δεν έκανε ποτέ στον πραγματικό κόσμο την καριέρα του χαρακτήρα του video game, ενώ έφυγε από την ζωή εντελώς ξαφνικά και αναπάντεχα το 2020 σε ηλικία μόλις 37 ετών. Περίπου την ίδια περίοδο άρχισε να γίνεται ορατός στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα ο Μιχάιλο Μούντρικ, παιδί του πρώην Ανατολικού Μπλοκ κι αυτός, γεννημένος το 2001 στην Ουκρανία.

«Προϊόν» των ακαδημιών της Σαχτάρ Ντόνετσκ, έκανε ντεμπούτο σε ένα ματς Κυπέλλου το 2018 κι αφού πέρασε κι αυτός το… αγροτικό του ως δανεικός, επέστρεψε για να διεκδικήσει χρόνο συμμετοχής σε μια ομάδα που ειδικά μεσοεπιθετικά οι περισσότερες θέσεις είναι κλεισμένες από ξένους (συνήθως Βραζιλιάνους) πολιτογραφημένους ως Ουκρανούς.

Όταν έχεις να αντιμετωπίζεις τέτοιου επιπέδου ανταγωνισμό τότε –εφόσον διαθέτεις ταλέντο και όρεξη για δουλειά- μόνο καλύτερος μπορείς να γίνεις. Πράγμα που συνέβη και με τον Μιχάιλο Μούντρικ, έχοντας κατά νου πάντως ότι η τρομερή εξέλιξή του ήρθε και με την βοήθεια ενός εξωγενούς παράγοντα, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Ο νέος Μαξίμ Τσιγκάλκο ετοιμάζει βαλίτσες για Αγγλία με 100 εκατομμύρια ευρώ!

«Only Jesus» αναφέρει χαρακτηριστικά το τατού που έχει σε πολύ εμφανές σημείο στο λαιμό του ο Ουκρανός, ο οποίος δεν κρύβει την πίστη του. Βαθιά θρησκευόμενος χριστιανός μιλά πολύ συχνά για την θρησκεία και αποδίδει τα… του Θεού τω Θεω και πολλά παραπάνω. «Όλα τα τατού που έχω στο κορμί μου σημαίνουν κάτι, αλλά αυτό με τον Ιησού είναι το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό. Για μένα ο Χριστός αποτελεί την αρχή των πάντων. Κάθε τι που πετυχαίνω οφείλεται σε αυτόν» υποστηρίζει ο ηλικίας 21 ετών επιθετικός που –η αλήθεια είναι- κάτι έχει κάνει κι αυτός για να προκαλέσει τέτοιον χαμό γύρω από το όνομά του!

Μια καλή ιδέα για το στυλ παιχνιδιού του μας την δίνει το παρατσούλκι του «Ουκρανός Νεϊμάρ», αλλά πρόκειται για την μισή αλήθεια. Τρομερά ταχύς με την μπάλα στα πόδια και με ικανός να αλλάξει κατεύθυνση εν ριπή οφθαλμού, είναι σε θέση να εκθέσει κάθε αντίπαλη άμυνα με χάρη αντίστοιχη του Βραζιλιάνου σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν. Άλλοι τον συγκρίνουν με τον Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης και ορισμένοι (ίσως οι πλέον αισιόδοξοι) φτάνουν στο σημείο να ορκίζονται ότι σύντομα θα αποτελεί το αντίπαλο δέος μέχρι και για τον Κιλιάν Εμπαπέ!

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Μια πιο ψύχραιμη τοποθέτηση πάντως θα ήταν αυτή που θα υποστήριζε ότι απέχει αρκετά από τους προαναφερθέντες. Δυστυχώς για τον Μούντρικ η άλλη μισή αλήθεια είναι πως η σχέση του με τα δίχτυα δεν είναι και η καλύτερη δυνατή. Μπορεί να ζαλίζει τους αντιπάλους του με τις ντρίπλες και να σερβίρει έτοιμα γκολ στους συμπαίκτες του, αλλά εκείνος σπανίως (για παίκτη τόσο προωθημένο) τα καταφέρνει.

Προφανώς αυτό το στοιχείο –αν και έχει εντοπιστεί από τα τμήματα σκάουτινγκ- δεν έχει λειτουργήσει αποτρεπτικά για τους μνηστήρες του. Οι οποίοι έγιναν πολλοί μέσα στην τρέχουσα σεζόν, μετά τις εμφανίσεις του νεαρού παίκτη με την Σαχτάρ στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στο ματς με την Λειψία όταν σκόραρε και μοίρασε 2 ασίστ στο εντυπωσιακό 4-1 επί της Λειψίας.

Αντίστοιχα εγκωμιαστικά σχόλια προέκυψαν μετά το παιχνίδι με την Σέλτικ, ενώ στο ματς απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε με το «σπαθί» του το καθολικό χειροκρότημα της κερκίδας, δικαιώνοντας ουσιαστικά τον προπονητή που τον πίστεψε πριν από όλους και περισσότερο από όλους. «Θα το θεωρήσω προσωπική ήττα μου αν δεν καταφέρω να τον βάλω στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο» είχε πει πριν περίπου 1,5 χρόνο ο τότε τεχνικός της Σαχτάρ Ντόνετσκ (και νυν της Μπράιτον), Ρομπέρτο ντε Τζέρμπι που μάλλον θα δικαιωθεί.

Καθώς θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές είναι πιθανό να παίζεται ακόμη ένα επεισόδιο στο σίριαλ της μεταγραφής που θα τον ανεβάσει επίπεδο και θα βγάλει ασπροπρόσωπο τον Ιταλό, πρώην προπονητή του. Η Άρσεναλ μετέτρεψε σε επίσημη πρόταση το ενδιαφέρον της και μάλιστα δύο φορές. Όμως τόσο τα 60 όσο και τα 70 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε φάνηκαν λίγα στους Ουκρανούς, οι οποίοι περιμένουν πώς και πώς να μπουν στο… κόλπο Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης ελπίζοντας να μετατρέψουν σε πλειστηριασμό την διαδικασία παραχώρησής του και να τον δώσουν για 100.000.000!

Εκείνοι που έχουν λόγο να αισθάνονται λιγάκι άσχημα πάντως είναι μάλλον οι άνθρωποι της… ταπεινής Μπρέντφορντ. Η αγγλική ομάδα ήταν η πρώτη από το εξωτερικό που τον προσέγγιζε με την ελπίδα να αποσπάσει το πολυπόθητο «ναι», αλλά η απάντηση του Ουκρανού ήταν απολύτως ενδεικτική της φιλοδοξίας του: «Με όλο τον σεβασμό, δεν υπάρχει περίπτωση να πάω στην Μπρέντφορντ. Είναι μια ομάδα στη μέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και δεν παίζει καν στην Ευρώπη. Για εμένα αυτό που έχει σημασία είναι το Champions League». Σύντομα…