Παναθηναϊκός ποδόσφαιρο
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Όλες οι ελπίδες του να επανέλθει, βρίσκονται σε έναν παίκτη…

Αν δε φέρει τα καλά τελειώματα κι αυτός, τότε το μονοπάτι είναι πολύ ζόρικο για τον Παναθηναϊκό

Όταν επέστρεψαν οι ομάδες από τη διακοπή του Μουντιάλ, ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο του ματς στη Λεωφόρο για τη φετινή σεζόν, απέναντι στον Βόλο, στο Κύπελλο. Αυτό το ματς ήταν μάλλον στάχτη στα μάτια.

Όχι μόνο γιατί ο Βόλος είναι ομάδα για 10η θέση και κάτω μετά την επιστροφή και έχει να σκοράρει από πέρσι, αλλά και γιατί στον Παναθηναϊκό φαίνεται να πίστεψαν ότι αντίπαλοι του μεγέθους του Βόλου θα είναι, εύκολα ή δύσκολα, του… ποδιού τους.

Κι ήρθε μετά ο Ιωνικός και προκάλεσε τέτοιο σοκ, που κράτησε μέχρι το ματς με τον ΟΦΗ και το πρώτο ημίχρονο στον Λεβαδειακό.

Με τον Ιωνικό, ο Παναθηναϊκός ήταν απόλυτος κυρίαρχος ως το 70ο λεπτό. Είχε βάλει το γκολ, είχε χάσει 4 ακόμα φάσεις για να σκοράρει. Ήρθε η ισοφάριση και φαίνεται να τάραξε την πίστη. Αυτό βγάζει ως εικόνα η ομάδα του Γιοβάνοβιτς.

Εκείνο το ματς είναι το παιχνίδι που είπε πολλά για το φετινό Παναθηναϊκό. Αλίμονο αν αμφισβητηθεί η αξία της πορείας του ως τώρα κι ότι είναι άδικα πρώτος. Ναι, η ΑΕΚ παίζει πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο. Αλλά η βαθμολογία λέει 45 οι πράσινοι, 41 οι κιτρινόμαυροι.

Τα περί πέναλτι και γκολ στο φινάλε, είναι αστεία επιχειρήματα γιατί το ποδόσφαιρο δεν τελειώνει μέχρι να σφυρίξει ο διαιτητής και τα πέναλτι, εφόσον γίνονται, εφόσον ορίζονται από τον κανονισμό, θα δίνονται από το πρώτο δευτερόλεπτο μέχρι το τελευταίο.

Αυτό όμως δεν αλλάζει ότι ο Παναθηναϊκός έχει τρομακτικό πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα του τον τελευταίο ενάμιση μήνα. Και με τον Βόλο, που ήρθε 3-0, στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα είχε χάσει 4 φάσεις καραμπινάτες.

Ο Σπόραρ είναι ο πιο αξιόπιστος στα τελειώματα, αλλά όταν παίζει, ελάχιστες φάσεις του βγάζει η ομάδα. Ίσα ίσα που χρησιμοποιείται έτσι, ώστε να κάνει κίνηση προς τα χαφ για να τραβάει αντίπαλο και να αδειάζει ο χώρος για κίνηση του Βέρμπιτς ή του Παλάσιος.

Όλες οι ελπίδες του να επανέλθει, βρίσκονται σε έναν παίκτη...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Μόνο που οι δύο εξτρέμ, όπως και ο Μπερνάρ και ο Κουρμπέλης και όλη η ομάδα, δεν έχουν όχι το δύσκολο, ούτε καν το εύκολο γκολ.

Ο Παναιθηναϊκός θα έχει δύο πολύ δύσκολες εβδομάδες ως τις 31 Γενάρη, με τρία ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, τα δύο για το Κύπελλο, αλλά με όλη την ψυχική φθορά που φέρουν τα ντέρμπι.

Για να αντέξει, θα πρέπει να μην πηγαίνει τόσο ατσούμπαλα στα τελειώματα, να μην κυνηγάει το δύσκολο. Σε αυτά τα ματς μετά τη διακοπή, έχουμε δει περιπτώσεις όπου πάνε για το τελείωμα σε σημεία που έχουν ξεκάθαρη πάσα δίπλα για να σιγουρευτεί το γκολ. Το έκανε ο Τσέριν και ο Σπόραρ με τον Ιωνικό.

Η ατσουμπαλοσύνη του Παλάσιος και του Βέρμπιτς (η πιο κραυγαλέα αποτυχία στις μεταγραφές του Ιβάν) δύσκολα θα αλλάξει.

Τα βλέμματα στρέφονται στον Κλαϊνχάισλερ, που θα τον γράφουμε σκέτο Κλάιν, γιατί αυτό το όνομα δεν γράφεται εύκολα. Έχει και διαλυτικά και τα φάγαμε στη μάπα με κορωνοϊό και Καϊλή.

Ο Κλάιν έχει τριπλάσια γκολ φέτος απ΄όλους τους μέσους του Παναθηναϊκού και δύο γκολ λιγότερα από τους μέσους και τους εξτρέμ (εκτός Αϊτόρ) μαζί.

Αυτός και ο εξτρέμ που θα έρθει, όταν έρθει με τα πόδια από την Αλάσκα, γιατί γι΄αυτό μάλλον καθυστερή δύο μήνες, αν δεν έχουν έστω  ένα 40% στα τελειώματα τους, ο Παναθηναϊκός θα αγκομαχάει μέχρι το φινάλε με τους μικρούς και θα παλεύει να κρατήσει το Χ στα ντέρμπι, ιδίως με Ολυμπιακό και ΑΕΚ που έχουν το γκολ από 4-5 παίκτες.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αϊτόρ έχει να παίξει από τις 23 Οκτωβρίου και είναι ακόμα πρώτος σκόρερ της ομάδας.

Το πρόβλημα για τους πράσινους δεν είναι ότι ο Ιβάν για παράδειγμα δείχνει να το έχει χάσει στην επιθετική ανάπτυξη ή ότι η ομάδα είναι αδούλευτη. Μια χαρά βγάζει φάσεις, μια χαρά παίζει, κι ας μην είναι τόσο εντυπωσιακή όσο η ΑΕΚ.

Αλλά πια δεν τις βάζει. Και κάνει και συχνότερα γκέλες πίσω, όπως ο Χουάνκαρ με Λεβαδειακό, ο Σένκεφελντ με ΠΑΣ, όλη η άμυνα στο ματς με την ΑΕΚ και 3-4 παίκτες στο ματς με τον ΟΦΗ, ενώ και ο Πέρεθ κρατάει πολλές φορές παραπάνω τη μπάλα και κάνει αμφισβητούμενες πάσες προς τα πίσω.

Μοιάζει σαν όλες οι ομάδες να έχουν αποφασίσει να κλείσουν τον Σπόραρ και να αφήσουν τους άλλους να σουτάρουν σαν να είναι ο Καλάθης.

Κλάιν, λοιπόν, και όλα κλα θα ειν’ (σχωράτε μας για το λογοπαίγνιο).

ΥΓ. Η παρουσία του Βαγιαννίδη ήταν ελπιδοφόρα. Αλλά προς το παρόν πυροτέχνημα. 

ΥΓ1. Ο Χουάνκαρ πρέπει να κάτσει λίγο πάγκο και να πάρει φανέλα βασικού ο Πούχατς