Τρεις Έλληνες παικταράδες που «άγγιξαν» το Βραβείο Πούσκας!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Τρεις Έλληνες παικταράδες που «άγγιξαν» το Βραβείο Πούσκας!

Αποτελεί την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου...
Menshouse Team

 Τον λόγο για τον οποίο παίζεται το άθλημα. Κάθε φορά που η μπάλα περνάει τη γραμμή του τέρματος καταγράφεται μία έκρηξη χαράς, κάτι τόσο απλό μπορεί να στείλει στα ουράνια εκατομμύρια ανθρώπους την ίδια ακριβώς στιγμή.

Το γκολ!

Και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου φροντίζει από το 2009 και έπειτα, να βραβεύει κάθε χρόνο το ομορφότερο που σημειώθηκε στα γήπεδα της υφηλίου.

Για το 2022, από τις 11 αρχικές υποψηφιότητες, η λίστα περιορίστηκε στους τρεις διεκδικητές. Υπάρχει, μάλιστα, και ελληνικό χρώμα σε αυτές, καθώς το βραβείο διεκδικεί ο Ντιμίτρι Παγιέ για το τέρμα που σημείωσε με τη φανέλα της Μαρσέιγ απέναντι στον ΠΑΟΚ στον προημιτελικό του Κόνφερενς Λιγκ στις 7 Απριλίου 2022 στη Μασσαλία. Για την ιστορία μάλιστα, οι εταιρίες στοιχήματος δίνουν τον Γάλλο ως δεύτερο φαβορί για να είναι αυτός ο νικητής.

Οι δύο άλλοι υποψήφιοι είναι ο Ριτσάρλισον με το γκολ του στο Βραζιλία – Σερβία του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο Μάρσιν Ολέξι. Ο τελευταίος αξίζει ένα αφιέρωμα από μόνος του. Πρόκειται για Πολωνό ποδοσφαιριστή με ακρωτηριασμένο το ένα του πόδι, ο οποίος πέτυχε ένα τρομερό γκολ με γυριστό σε αγώνα ανάμεσα στην Βάρτα Πόζναν και τη Σταλ Ρέτσοβ!

Υπήρξαν, όμως, ορισμένοι Έλληνες κατά το παρελθόν, τρεις για την ακρίβεια, οι οποίοι έφτασαν κοντά στο να πάρουν το βραβείο!

Κανείς τους δεν τα κατάφερε να φτάσει μέχρι την τελική τριάδα, αλλά και το γεγονός και μόνο ότι βρέθηκαν ανάμεσα στις τελικές υποψηφιότητες, σίγουρα αποτελεί επιτυχία.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Το 2013, στη λίστα με τα καλύτερα γκολ μπήκε εκείνο που σημείωσε ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην Μπολόνια, κόντρα στη Νάπολι.

Πέντε χρόνια αργότερα, ήταν η σειρά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου. Ο έμπειρος εξτρέμ τότε υπερασπιζόταν τα χρώματα της ΑΕΚ και το τέρμα που του χάρισε την παρολίγο διάκριση το σημείωσε σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ο τελευταίος μέχρι στιγμής συμπατριώτης μας που έφτασε κοντά στη βράβευση, ήταν ο Βαγγέλης Παυλίδης το 2021, για ένα γκολ που σκόραρε με τη Βίλεμ κόντρα στην Φορτούνα Σιτάρντ.

Η μοναδική χώρα με δύο βραβεύσεις είναι η Βραζιλία, ενώ από μία έχουν οι Πορτογαλία, Τουρκία, Σλοβακία, Σουηδία, Κολομβία, Μαλαισία, Γαλλία, Αίγυπτος, Ουγγαρία, Νότια Κορέα και Αργεντινή. Οι παίκτες με τις περισσότερες υποψηφιότητες είναι οι Λιονέλ Μέσι (7), Νέιμαρ (5) και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (4).