Παναθηναϊκός ποδόσφαιρο Ολυμπιακός
Βρείτε μας στο

Πηγαίνοντας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Παναθηναϊκός και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είχαν να αντιμετωπίσουν την εξής συνθήκη: πήγαιναν οι Πράσινοι να παίξουν με μια ομάδα που σε δύο ματς τους άφησε στο 0 και κάτι και παρόλα αυτά δεν τους κέρδισε.

Πήγαιναν απέναντι σε μια ομάδα που έχει αλλάξει 3 φορές προπονητή, που δεν ήξερε τι σκάουτινγκ θα έχει κάνει και ήθελε να φανεί λιγότερο προβλέψιμος. Για να συμβεί αυτό, χρειάζονται αλλαγές, χρειάζεται να κάνεις δύο κινήσεις, όχι περισσότερες, που θα σοκάρουν τον αντίπαλο στο πώς έχει προετοιμαστεί και τον προπονητή του στην ανάγνωση του ματς.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανακάτεψε την τράπουλα και αποφάσισε να βάλει τον Σάντσες στη θέση του Κώτσιρα, αλλά και να στείλει μετά από πολλά ματς τον Μπερνάρ αριστερά και να παίξει με τρία χαφ απέναντι στον Ολυμπιακό για να εξασφαλίσει ένταση και σκληράδα στη μεσαία γραμμή. Και το πέτυχε…

Η κίνηση- ματ του Γιοβάνοβιτς: Ο παίκτης-έκπληξη που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Παναθηναϊκού

Αυτές οι δύο κινήσεις βοήθησαν να διαταραχθεί η πνευματική ισορροπία του Ολυμπιακού και να γίνει αδύναμος κρίκος η αριστερή πτέρυγα του. Δεξιά για τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάντσες ήταν η πρώτη έκπληξη του Γιοβάνοβιτς. Ένας παίκτης ήρεμος, που έχει αποδεχτεί τον ρόλο του και κάνει άρτια ποδοσφαιρική ζωή, προσφέρει πάντοτε ως εναλλακτική. Ένας παίκτης με παραστάσεις από μεγάλα ματς που ξέρεις ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς στα δύσκολα.

Απέναντι στον Ολυμπιακό ήταν ο αδιαμφισβήτητος MVP στα δικά μας μάτια. Ναι, έδειξε κάτι παραπάνω ο Μπερνάρ, ο Τσέριν, ο Κουρμπέλης κι ο Παλάσιος ήταν παντού, αλλά αυτά που έχει κάνει αμυντικά ο Σάντσες και το ξεκλείδωμα που έχει κάνει στην επίθεση του Παναθηναϊκού, είναι το κλειδί αυτού του αποτελέσματος και του εκμηδενισμού του Ολυμπιακού.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Χθες είχε ποιοτικά ανεβάσματα, εξαιρετική συνεργασία με τον Παλάσιος και στην άμυνα ενέπνεε σιγουριά. Ό,τι μπορεί να ζητήσει ένας προπονητής δηλαδή από το δεξί του μπακ. Ο Σάντσες είναι ξανά εδώ και χτυπάει την πιο κρίσιμη στιγμή, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε κατάσταση να πάρει φανέλα βασικού ως το τέλος των play offs.

Αυτά βέβαια είναι κρίσεις εκ των υστέρων. Το ότι ο Σάντσες ήταν ο κατάλληλος για το χθεσινό ματς και το πόσο κατάλληλος είναι για τα επόμενα ως βασικός, το κρίνει πάντοτε ένας, αυτός που  δεν έχει δείγμα 1 ή 2 ματς, αλλά και 5 προπονήσεις μες στην εβδομάδα και φυσικά έχει κάνει και σκάουτινγκ στον εκάστοτε αντίπαλο.

Εμείς σχολιάζουμε, δεν αποφασίζουμε. Αυτό δε σημαίνει πως δε μπορούμε να πούμε μια άποψη και να αναγνωρίσουμε στους αφανείς αυτό που τους αξίζει.

Ο Σάντσες μπορεί να μη μείνει στην παναθηναϊκή ιστορία, αλλά θα έχει να λέει ότι συμμετείχε ως 3η επιλογή σε έναν Παναθηναϊκό διεκδικητή και δεν έκλεψε πουθενά σε απόδοση. Απέναντι στον Ολυμπιακό, ξεπέρασε (ξανά) τον εαυτό του. Κι ο Παναθηναϊκός του οφείλει τα εύσημα. Όπως και στον Γιοβάνοβιτς ο οποίος έχει κατορθώσει να κάνει και τον τελευταίο παίκτη του τριφυλλιού να αισθάνεται σημαντικός, μέρος της διαδικασίας και να είναι έτοιμος να δώσει τον καλύτερο εαυτό του για την ομάδα, όποτε του ζητηθεί…