Δόλια Νάπολι...
Βρείτε μας στο

Οσο απλό φαίνεται, τόσο περίεργο είναι κάποιες φορές το ποδόσφαιρο. Σε κάνει να χάσεις και το λίγο μυαλό που σου έχει απομείνει. Το video σε αυτό εδώ το link είναι 3.5 λεπτά από πανηγυρισμούς Ναπολιτάνων τη μέρα που έγινε η κλήρωση για τα προημιτελικά του Champions League και η ομάδα τους «έπεσε» με την Μίλαν. Ενας ενθουσιασμός που προφανώς προέκυπτε από το εξωγήινο +22 στη βαθμολογία της Serie A αλλά και από το ότι οι Partenopei απέφυγαν Ρεάλ Μαδρίτης, Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Σίτι. Όμως…

Όμως δεν μπορείς να κάνεις party όταν αντίπαλός σου είναι οι Rossoneri. Αν κάποιος έβλεπε πιο ψύχραιμα και ουδέτερα τα πράγματα θα διαπίστωνε το εξής. Δεν υπήρχε χειρότερη κλήρωση για την Νάπολι από την 7 φορές κάτοχο του τίτλου. Γιατί ακριβώς λόγω της αχανούς διαφοράς στο Campionato και του ότι οι ομάδες γνωρίζονται μεταξύ τους, η Νάπολι μπήκε στον ρόλο του φαβορί. Ναι, η ομάδα που για πρώτη φορά στην ιστορία της θα έπαιζε στους «8» του CL/Κυπέλλου Πρωταθλητριών [Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ το έχουν καταφέρει δεκαετίες νωρίτερα].

Οι στοιχηματικές έδιναν την Νάπολι στο 1.40 να πάρει την πρόκριση σε βάρος της Μίλαν και αυτό αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το πόσο τεράστιο ρόλο παίζει η φανέλα. Μια φανέλα από ατσάλι, μία που ζυγίζει τόνους, ειδικά στην κορυφαία διοργάνωση. Κόντρα στις υπερομάδες [όσον αφορά τα ρόστερ] από την άλλη πλευρά του ταμπλό, το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι θα μπορούσε να παίξει πιο απελευθερωμένα και χωρίς την «υποχρέωση» να τσεκάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όμως με την Μίλαν, όφειλε να περάσει από πάνω της.

Τελικά, καμία σχέση. Μετά το πρώτο show του Ραφαέλ Λεάο στο 0-4 του πρωταθλήματος, οι Rossoneri μπήκαν για τα καλά στο μυαλό των Ναπολιτάνων. Ο τραυματισμός του top-hitman, Βίκτορ Οσιμέν, είναι μια δικαιολογία, όμως πρώτον οι μεγάλες ομάδες δεν είναι ένας παίκτης και δεύτερον στη ρεβάνς ο Νιγηριανός έπαιξε. Μετά το 1-0 στο San Siro η Μίλαν πήγε στο Diego Maradona για μια ιστορική βραδιά για την πόλη του Νότου, που έφερε ακόμα και την ανακωχή στον ανοικτό πόλεμο των Ultras με τον πρόεδρο της Νάπολι, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

Δόλια Νάπολι...

«Κόντρα στην Μίλαν, θα είναι πιο εύκολο, δεν έχουν τον Μέσι ή τον Ινιέστα. Είμαστε 22 βαθμούς μπροστά τους και όλοι ξέρουμε γιατί» είπε ενόψει της ρεβάνς ο σέντερ-μπακ των Vesuviani, Ζουάν Ζεσούς, όμως ακόμα και όσοι δεν βλέπουν πολύ ποδόσφαιρο, πλέον ξέρουν τον Ραφαέλ Λεάο, ο οποίος με μια μυθική κούρσα 70 μέτρων πέρασε όλη την Νάπολι και έδωσε σε κενό τέρμα στον Ζιρού. Στα 3 κρίσιμα ματς κόντρα στην «καλύτερη ομάδα της Ευρώπης» η Μίλαν δέχθηκε γκολ στο 93’ του τελευταίου, όταν η πρόκριση είχε ήδη κριθεί.

Μαζί με τον Λεάο που έκανε ενέργεια παγκόσμιας κλάσης δίνοντας έτοιμο άχαστο γκολ, ξεχώρισαν όλοι οι underrated παίκτες από τον αδιανόητο low-budget σχεδιασμό των προηγούμενων ετών. Ο keeper, Μάικ Μενιάν, της μεταγραφής-κλοπής των 13 εκατ. ευρώ, ο Βίκινγκ της άμυνας, Σιμόν Κίερ, που ήρθε με λιγότερα από 3 και έβγαλε ανατριχιαστική ομιλία πριν τη σέντρα, ο Τεό Ερναντέζ, ο Τονάλι, ο Μπενασέρ, παιδιά που κόστισαν το πολύ 20 μύρια, ο ασύλληπτος Ράντε Κρούνιτς που ήταν παντού και ήρθε με 8 εκατ. ευρώ, ο capitano, Καλάμπρια, που βγήκε από την Ακαδημία και ήταν συγκλονιστικός κόντρα στον Κβαρατσχέλια. Όλοι τους παικταράδες, αλλά ταυτόχρονα σε beast-mode φορώντας αυτή τη φανέλα.

Η μεγαλύτερη εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Ευρώπη είναι στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Τότε, είχε φτάσει στον τελικό. Τότε, το είχε σηκώσει. Τότε, είχε ακόμα παίκτη τον Πάολο Μαλντίνι. Σήμερα, τον έχει στη θέση του γενικού διευθυντή. Το απόλυτο κουμάντο. Αυτός που ενώνει την ομάδα με τους πιο ψηλά, αυτός που μιλάει για όλα, το απόλυτο σύμβολο και μαζί το πρόσωπο του club. Στο γήπεδο, στις αίθουσες που γίνονται συζητήσεις και παίρνονται αποφάσεις. Όπως τότε ήταν ήρεμος στο γήπεδο, έτσι είναι και στις μέρες μας. Που η Μίλαν βρίσκεται 3 ματς μακριά από το να κάνει κάτι το οποίο πριν 2-3 χρόνια έμοιαζε ανέκδοτο.

Δόλια Νάπολι...

Πλέον, όλοι το πιστεύουν. Δες τις δηλώσεις του Λεάο. «Θέλουμε το Champions League». Και πως να μην το θέλει, αφού μπορεί να κάνει τέτοια πράγματα. «Είμαστε περήφανοι που επιστρέφουμε στο επίπεδό μας» είπε ο Πάολο που το σήκωσε στον ουρανό της Αθήνας το 2007. «Είμαστε έτοιμοι για όλα».

Πριν μάθουν τον αντίπαλό της από το ζευγάρι Ιντερ – Μπενφίκα και επιστρέψουν στη δύσκολη μάχη για την 4άδα της Serie A, στην Μίλαν έχουν κάποια καλά νέα. Όπως προκύπτει από το κορυφαίο οικονομικό Μέσο, το Calcio e Finanza, οι Rossoneri μόνο από τη φετινή τους πορεία στο Champions League έχουν βάλει στα ταμεία τους 85 εκατ. ευρώ και σε αυτά δεν υπολογίζονται τα όσα θα έρθουν από το 19ο φετινό sold-out στο San Siro, αυτό του ημιτελικού του CL. Χρήματα που θα βοηθήσουν την επόμενη μέρα.ν

Με την αναπροσαρμογή του συμβολαίου του Μάικ Μενιάν με αύξηση αποδοχών, με την ανανέωση του Ραφαέλ Λεάο, ο οποίος σε κάθε ματς ανεβάζει την τιμή του και δείχνει σε όσους δεν ξέρουν γιατί τον θέλει όλη η Ευρώπη. Μέσα σε όλα οι Rossoneri πιθανότατα θα κρατήσουν τον Ντίαθ από την Ρεάλ Μαδρίτης ή ίσως μπορέσουν να κάνουν το καλοκαίρι 1-2 δυνατές μεταγραφές για να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο το project. Ένα project που δεν βλέπεις κάθε μέρα.

«Ο Μαλντίνι και ο Πιόλι έχουν κάνει ένα πραγματικό θαύμα» είπε πρόσφατα ο Ιντερίστα, Μπόμπο Βιέρι. «Δεν έχουν ξοδέψει απολύτως τίποτα». Με το μάτι και την αύρα του Πάολο τα αποτελέσματα και η εικόνα της Μίλαν στο γήπεδο είναι έτη φωτός μπροστά από τον σχεδιασμό και οι τιφόζι έχουν ένα συναίσθημα που έβγαζε η υπερομάδα του παρελθόντος…