Οι haters θ' αφηνιάσουν: Η «παράλογη» κίνηση του Κριστιάνο με τον μεγαλύτερο εχθρό του...
Βρείτε μας στο

Όσο και αν δυσκολευόμαστε να το συνειδητοποιήσουμε, ο Κριστιάνο διανύει τα τελευταία χρόνια της μυθικής καριέρας του. Ξεκαθάρισε ότι «δεν γυρίζω στην Ευρώπη», οπότε λογικά θα κάνει φινάλε στην Αλ-Νασρ από την οποία θα πάρει 600 εκατ. ευρώ μέχρι το 2025. Πλέον δεν βρίσκεται στο top-level, δεν σπάει ρεκόρ, όμως συνεχίζει να τραβά τα βλέμματα με κάθε τρόπο.

Αυτό που θέλει να κάνει τώρα ο CR7 είναι να επενδύσει στον Τύπο της Πορτογαλίας, όπως διαβάζουμε στην El Pais. Το απίστευτο όμως δεν είναι ότι σκοπεύει να «χωθεί» σε ένα οποιοδήποτε Μέσο, αλλά να αγοράσει την Correio da Manha, εφημερίδα που όλα αυτά τα χρόνια έχτισε τη δημοτικότητά της με το να βγάζει στη φόρα τα προσωπικά και οικογενειακά του θέματα και στην οποία συχνά έκανε αγωγή.

Όπως προκύπτει από την αξιόπιστη πηγή, ο Ρονάλντο έχει μετοχές στην εταιρεία Expressao Livre, η οποία έχει κάνει πρόταση για να αγοράσει την Cofina Media, ιδιοκτήτρια μεταξύ άλλων Μέσων και της Correio de Manha, η οποία πουλά κατά μέσο όρο 42.000 φύλλα ημερησίως, περισσότερα από κάθε άλλη στη χώρα. Για την ιστορία, μαζί με ακόμα δέκα μετόχους, κοστολογούν το group στα 75 εκατ. Ευρώ.

Το πρώτο επεισόδιο ανάμεσα στον superstar και τον δημοσιογραφικό όμιλο ήρθε στο Euro του 2016. Όταν η Εθνική Πορτογαλίας είχε βγει για μια βόλτα σε μια λίμνη στην Λιόν.

Εκεί, ένας ρεπόρτερ με όνομα Ντιέγκο Τόρες, πλησίασε και έκανε την πιο απλή ερώτηση. «Ρονάλντο, είσαι έτοιμος για τον αγώνα;». Την επόμενη σκηνή, δύσκολα θα μπορούσε να την προβλέψει κανείς. Χωρίς να πει λέξη, ο CR7 άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του δημοσιογράφου και το πέταξε στη λίμνη. Η εφημερίδα οργάνωσε πλειστηριασμό για το μικρόφωνο – το οποίο έβγαλαν δύο δύτες – και έκανε δωρεά τα χρήματα σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στην Μαδέιρα, τη γενέτειρα του ποδοσφαιριστή.

Πριν από αυτό το επεισόδιο, ο Πορτογάλος είχε απαγορεύσει να δημοσιεύουν ειδήσεις για την οικογένειά του και την επιχειρηματική του δραστηριότητα και όταν του υπέβαλαν ερώτηση σε συνέντευξη Τύπου, δεν απαντούσε. Είχε κάνει κάμποσες αγωγές για ψευδή στοιχεία κατά της εφημερίδας στην οποία σήμερα θέλει να επενδύσει.

Η πρώτη δικαστική διαμάχη ήρθε το 2011. Όταν δημοσιεύτηκε συνέντευξη της νταντάς του μεγαλύτερου γιου του Κριστιάνο μετά την απόλυσή της, στην οποία υποστήριξε ότι το παιδί ήρθε στη ζωή μέσω παρένθετης μητέρας από το Μεξικό. Το Δικαστήριο συμφώνησε ότι υπήρξε παραβίαση του νόμου περί δικαιώματος προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Το 2015 κινήθηκε νομικά όταν στο πρωτοσέλιδο «χτύπημα» αναφερόταν ότι κινδύνευσε να πληρώσει ένα εξαιρετικά μεγάλο ποσό (άνω του 1 εκατ. ευρώ) ως αποζημίωση για παρενόχληση ανήλικης μέσω των social-media. «Για ακόμα μια φορά η Correio da Manha χρησιμοποιεί το όνομα και την εικόνα μου καταχρηστικά δημοσιεύοντας μια ανυπόστατη φήμη, βασισμένη σε κουτσομπολιά που διαδίδονται σε ιστοσελίδες χωρίς καμία αξιοπιστία» έγραψε στους λογαριασμούς του ο Πορτογάλος.

Οι haters θ' αφηνιάσουν: Η «παράλογη» κίνηση του Κριστιάνο με τον μεγαλύτερο εχθρό του...

Η συνέχεια ήρθε το 2018. Αυτή τη φορά δεν ήταν ο Κριστιάνο κόντρα στην εφημερίδα, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης η οποία «κατηγορήθηκε» για το ότι πιέζει τον Πορτογάλο να υπογράψει σύμφωνο εμπιστευτικότητας με την Κάθριν Μαγιόργκα, το μοντέλο που τον είχε κατηγορήσει για σεξουαλική επίθεση στο Λας Βέγκας το 2009. Ήταν η σειρά των Merengues να ανακοινώσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Correio da Manha.

Πέρα από τα προσωπικά του, το πορτογαλικό tabloid αυτά τα χρόνια έχει αποκαλύψει και παρατυπίες του CR7 και σε κάποια από τα ακίνητά του πίσω στην πατρίδα. Το 2021, ο τηλεοπτικός σταθμός, CM, κατέγραψε με την κάμερά του τις στιγμές που οι εργάτες αποσυναρμολόγησαν το στέγαστρο που είχε βάλει χωρίς δημοτική άδεια σε ένα ρετιρέ στην πρωτεύουσα, όπου είχε στήσει ένα μίνι γυμναστήριο με τζακούζι.

Την καταγγελία έκανε ο αρχιτέκτονας του κτιρίου το οποίο βρίσκεται απέναντι από το πάρκο Eduardo VII καθώς έκρινε ότι η πατέντα απειλεί το project. Πώς αυτό υπέπεσε στην αντίληψή του; Εδώ είναι το καλό. Επειδή η Τζορτζίνα Ροδρίγες είχε τη φαεινή ιδέα να ανεβάσει στα social ένα video με τη θέα από το μπαλκόνι στο οποίο φαίνονταν οι παρανομίες. Η Δημοτική Αρχή της Λισαβόνας, έδωσε στον Κριστιάνο δύο επιλογές. Νομιμοποίηση ή κατεδάφιση, οπότε…

Οι haters θ' αφηνιάσουν: Η «παράλογη» κίνηση του Κριστιάνο με τον μεγαλύτερο εχθρό του...

Όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς, όλα αυτά τα χρόνια ο Κριστιάνο είχε… δουλίτσα με την εφημερίδα και τα Μέσα του ομίλου. Μάλιστα, όχι μόνο δεν έχουν σταματήσει, αλλά οι αθεόφοβοι δεν σεβάστηκαν ούτε τη μαμά Ρονάλντο.

Στις 16 Μαΐου του 2023, ήρθε η σειρά της. «Η Ντολόρες Αβέιρο χρησιμοποίησε μάγια για να χωρίσει τον Κριστάνο από την Τζορτζίνα» έγραψε η εφημερίδα και η μαμά απάντησε με δημόσια δήλωση ότι «χρησιμοποίησαν το όνομα της οικογένειας για να αποκτήσουν φήμη με ένα συκοφαντικό και μακάβριο δημοσίευμα».

Μπορεί η αναφορά στη μαμά να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Μπορεί αφού δεν «σκοτώνεται» στην προετοιμασία της Αλ-Νασρ, να έχει περισσότερο χρόνο να «σκοτώσει». Όπως και να ‘χει, ο Κριστιάνο βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να σταματήσει να τον παίζει μπάλα μια εφημερίδα. Οι fans θα πουν «η τέλεια ντρίμπλα», οι haters «η απόλυτη κυβίστηση»…