Splendide mendax…

Ή, αλλιώς, το μεγάλο λάθος του Γιάννη.
Splendide mendax…
12 Αυγούστου 2023 | 05:54

Το να ισχυρίζεται ο Θανάσης πως «Ο Γιάννης δεν κοιμάται τα βράδια» αναφορικά με το πόσο πολύ σε στενοχωρεί το ότι δεν είσαι στο 100% για να βρίσκεσαι από την πρώτη μέρα με την ομάδα, κι εσύ, την ίδια στιγμή, στα social να κάνεις ατέρμονη καυλάντα για το πού θα βρεις παπούτσια στο Λ.Α. και για τις προπονητικές σου ικανότητες κάπου στην Άπω Ανατολή δημιουργούν αντικρουόμενες- και όχι τόσο τιμητικές- εικόνες.

Για έναν σοβαρό επαγγελματία του διαμετρήματος του Αντετοκούνμπο η όλη διαχείριση της κατάστασης είναι “splendide mendax”: υπέροχα λάθος, αν και θα μπορούσε να λείπει κι αυτό το «υπέροχα».

Άραγε θα ξαναδούμε τον Γιάννη με τα χρώματα της Ελλάδος; Ο ίδιος ήταν κατηγορηματικός: ναι, θα ξαναπαίξει- και, εδώ που τα λέμε, για ένα παιδί που έχει δείξει εμπράκτως πόσο πολύ αγαπάει το μπάσκετ, δεν υπάρχει λόγος να το αμφισβητούμε. Και με αμιγώς εγωιστικούς όρους να το δει κανείς, μια διάκριση με την εθνική είναι το κερασάκι στην ήδη γευστικότατη τούρτα της καριέρας του σούπερ σταρ των Μπακς.

Ο Αντετοκούνμπο, όπως και όλα τα μεγάλα ονόματα του ΝΒΑ, έχει κυκλωμένους τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, όμως υπάρχει ένα κολοσσιαίο πρόβλημα: για να φτάσει εκεί η Ελλάδα πρέπει πρώτα να προκριθεί- πλην εκκωφαντικού απροόπτου στο Μουντομπάσκετ που αρχίζει σε λίγες μέρες- μέσω του προολυμπιακού τουρνουά που θα γίνει τον άλλο Ιούνιο. Όταν, δηλαδή, είναι πάρα πολύ πιθανό ο 30χρονος, τότε, Γιάννης να κουβαλάει την καταπόνηση μιας «βαθιάς» πορείας στα playoffs με ενδεχόμενη ακόμα και την συμμετοχή στους τελικούς και όταν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μάλλον θα παίζονται ακόμα. Ως εκ τούτων, το να κατεβάσουμε σύνθεση ανάγκης ή το προπαιδικό μας δεν πρέπει ν’ αποκλειστεί, κάτι που σημαίνει πως η εθνική μάλλον θ’ αποκλειστεί.

Άρα, αν μείνουμε εκτός Ολυμπιακών, υπάρχει περίπτωση να ξαναβάλει ο Αντετοκούνμπο το άσπρο/μπλε νούμερο 34;

Ίσως.

Μπορεί.

Θα δούμε.

Ο (λατρεμένος, κι αν σχηματίσατε διαφορετική γνώμη είναι ξεκάθαρα δικό μας λάθος) Γιάννης είναι ένα αδιαμφισβήτητο μπασκετικό θαύμα της φύσης. Ένα Freak.

Και πονάει, ρε γαμώτο, τις φορές εκείνες που λείπει από μπροστά το “Greek”.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved