«Εξωπραγματικό»: Το ξεχασμένο γκολ του Μέσι που ο Ανρί πιστεύει ότι είναι το καλύτερο του γιατί αψηφά τη λογική
Βρείτε μας στο

Τον ερχόμενο Ιούνιο κλείνει τα 37 χρόνια, όταν όμως πρόσφατα ρωτήθηκε πότε σκοπεύει να σταματήσει, δεν φάνηκε καθόλου… ζεστός να δώσει μια σαφή απάντηση. «Δεν το έχω σκεφτεί και δεν θέλω και να το σκεφτώ στο άμεσο μέλλον. Αυτή τη στιγμή θέλω απλώς να συνεχίσω να κάνω αυτό που απολαμβάνω», δήλωσε σχετικά ο Λίονελ Μέσι, που εξέπληξε όσους (εύλογα) περίμεναν ότι μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα έβαζε τέλος, τουλάχιστον, στη διεθνή καριέρα του.

Όμως όχι. Ο Αργεντίνος μάγος εξακολουθεί να φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα σε διπλό ταμπλό και όσοι πριν το Μουντιάλ υποστήριζαν ότι σε αυτή την ηλικία τα έχουμε δει όλα απ’ αυτόν, ας ρωτήσουν τον Γιόσκο Γκβάρντιολ και τους αμυντικούς της Ολλανδίας για τις ασίστ σε Άλβαρες και Μολίνα αντίστοιχα, σε προημιτελικά και ημιτελικά.

Το κοντέρ του 36χρονου σούπερ σταρ έχει φτάσει πια τα 821 γκολ και 361 ασίστ (σε 1044 αγώνες) και βέβαια κανείς άλλος παίκτης δεν μπορεί να καυχιέται ότι θα αφήσει τόσο πλούσια συλλογή με χάι-λάιτς στις επόμενες γενιές. Κάποια από τα καλύτερα γκολ που έχει σκοράρει δεν διανοούνται καν ότι θα μπορούσαν να βάλουν οι περισσότεροι παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Ιδίως στα χρόνια της απόλυτης ακμής του ο Μέσι είχε την εκπληκτική ικανότητα να ντριμπλάρει σαν σταματημένους τους αντιπάλους και αυτό έχει γεμίσει το παλμαρέ του από γκολ με πολλά μικρά αριστουργήματα.

Το Μάρτιο του 2019 το περίφημο γκολ στον ημιτελικό κυπέλλου με τη Χετάφε το 2007, ψηφίστηκε από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα ως το κορυφαίο στην ιστορία του συλλόγου. Για την ακρίβεια ο Μέσι μονοπώλησε το βάθρο, καθώς δεύτερο στην «κάλπη» αναδείχτηκε το γκολ του στον τελικό κυπέλλου του 2015 με την Αθλέτικ Μπιλμπάο και τρίτο αυτό στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Ρεάλ το 2011.


Κάποιος όμως που… κατέχει περισσότερο το τόπι και από τους 500.000 (και πλέον) που πήραν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία θεωρεί ότι δεν είναι κανένα από αυτά τα τρία το κορυφαίο στην καριέρα του εφτά φορές νικητή της «Χρυσής Μπάλας». Ο Τιερί Ανρί, κατά πολλούς κορυφαίος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, «ψήφισε» αβλεπεί προ πενταετίας ένα ξεχασμένο γκολ του πρώην συμπαίκτη του στους «μπλαουγκράνα» από το 2007 έως το 2010.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»: Δε θα πέσει φωτιά να μας κάψει, αν πούμε το προφανές...

Μιλώντας στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Take the ball, pass the ball» που εξιστορεί τα χρόνια κυριαρχίας της Μπαρτσελόνα υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα, ο θρυλικός Γάλλος επιθετικός θυμήθηκε το απίθανο γκολ του Μέσι το Μάρτιο του 2009 σε ματς πρωταθλήματος με τη Μάλαγα, χαρακτηρίζοντας το εξωπραγματικό.


«To καλύτερο γκολ του για μένα είναι εκείνο με τη Μάλαγα, γιατί αυτό που έκανε κατήργησε τη λογική… Κατέβασε με το στήθος διαγώνια μπαλιά, και τρέχοντας με φουλ ταχύτητα ακύρωσε τον πρώτο αμυντικό. Ο δεύτερος ήταν πίσω του. Κάνει ένα ακόμα βήμα και ο αντίπαλος μπορεί να διώξει τη μπάλα. Όταν έχεις τη μπάλα στο αριστερό πόδι, πως μπορείς και την μαζεύεις ξανά στον βηματισμό σου ώστε να μην την ακουμπήσει κανείς άλλος και αντί να πέσεις κάτω να τη στείλεις με δύναμη στην κλειστή γωνία; Αυτό δεν είναι φυσιολογικό…», είχε πει τότε για το πράγματι απαράμιλλο γκολ του Μέσι, ο οποίος βρέθηκε εκτός ισορροπίας και κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να κάνει τόσα διαφορετικές δύσκολες επαφές.

Ερωτηθείς για τις εντυπώσεις που του άφησε συνολικά ο Μέσι τα τρία χρόνια που ήταν συμπαίκτες, o «βασιλιάς του πλασέ» ήταν αποστομωτικός. «Πολλοί λένε ότι περπατάει όταν δεν έχε την μπάλα. Ας μιλήσουμε όμως για όταν έχει την μπάλα. Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να κουβαλάς την μπάλα όποτε φτάσει στα πόδια σου; Πόσο δύσκολο είναι για το σώμα σου να το κάνεις αυτό; Να κοντρολάρεις, να την προστατεύεις, να τρως κλωτσιές, να σηκώνεσαι, να ψάχνεις ορατότητα, να στρίβεις, να σταματάς, να επιταχύνεις; Να είναι διαρκώς αυτός ο ρόλος σου. Έχω δει πολλά στο ποδόσφαιρο. Έχω και ο ίδιος κάνει πολλά. Αλλά αυτός ο τύπος δεν είναι φυσιολογικός…»