Ταλέντο που δεν συγκρατείται: Οι 5 παίκτες που θα τα «σπάσουν» στο Euro 2024
Βρείτε μας στο

Το 2024 είναι από τις χρονιές που ο ποδοσφαιρόφιλος έχει σημειωμένη στο καρνέ του με bold. Το καλοκαίρι έχει Euro, πάρτι διαρκείας. Μετά το χειμερινό Μουντιάλ του Κατάρ, το ζητάει επειγόντως ο οργανισμός μας να δούμε μια μεγάλη διοργάνωση Εθνικών ομάδων ακριβώς όπως τις μάθαμε, τις αγαπήσαμε.

Με σορτσάκια και κοντομάνικα, ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και τις καρδιές μας γεμάτες ζέση – κατ’ εικόνα του καιρού. Με την επιπλέον ευχή να είναι παρούσα και η Εθνική μας ομάδα στα γήπεδα της Γερμανίας.

Είναι ίσως λίγο νωρίς για να κάνουμε προβολή του τι θα δούμε το καλοκαίρι στο Euro 2024, είναι όμως και γοητευτικό ως διαδικασία να προσπαθήσουμε να ρίξουμε κλεφτές ματιές στο τι μας περιμένει. Κάνοντας focus σε 5 νεαρούς παίκτες που έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε πως θα αφήσουν ανεξίτηλο το αποτύπωμά τους στη διοργάνωση όταν με το καλό έρθει η ώρα να αρχίσει η δράση.

Τζουντ Μπέλιγχαμ – Αγγλία

Είναι τρομερό το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε στο βάρος των απαιτήσεων του να είσαι το πρώτο βιολί σε ένα mega κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης.

Είναι τρομερό ό,τι συγκρίνεται κιόλας με τα ιερότερα των τεράτων (ας μας επιτραπεί η έκφραση) που έχουν φορέσει τη θρυλική λευκή φανέλα και ότι με όλους έχει κάτι κοινό – ναι, μιλάμε για ζύγι με Ζινεντίν Ζιντάν (τους ενώνει και το Νο5 στη φανέλα), Κριστιάνο Ρονάλντο, Αλφρέδο Ντι Στέφανο.

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, πολύ σωστά το είπε ο προπονητής του, Κάρλο Αντσελότι είναι «ένα δώρο για το ποδόσφαιρο». Ένας παίκτης που κάνει όλες τις δουλειές στο γήπεδο με την ίδια αποτελεσματικότητα και επιτυχία. Ένας παίκτης που ολοένα βελτιώνεται.

Για να πάψει η Αγγλία να είναι αυτή η λούζερ ομάδα που όλοι ξέρουμε, χρειάζεται κάτι σπέσιαλ, κάποιον σπέσιαλ. Όλα δείχνουν πως επιτέλους το(ν) βρήκε.

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

ΠέδριΙσπανία

«Αν μιλάμε για ατόφιο ταλέντο, ο Πέδρι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο». ΟΚ, παίκτης του είναι, κατανοητό θα ήταν αν ο Τσάβι τα παραφούσκωνε για τον Πέδρι. Κι όμως. Ουδόλως υπερβολικός είναι ο κόουτς της Μπαρτσελόνα.

Ο 21χρονος μέσος είναι πραγματικά το ποδόσφαιρο προσωποποιημένο. Το ζει, το νιώθει το άθλημα. Το πρόβλημα είναι οι τραυματισμοί. Το πρόβλημα είναι αυτό που αρχίζει να γίνεται ανησυχητικά εύθραυστο. Ας ελπίσουμε να είναι υγιής το προσεχές καλοκαίρι. Η Ισπανία θα αλλάξει level και θα αυξήσει πιθανότητες σε αυτό το σενάριο.

Ντομινίκ Σομποσλάι – Ουγγαρία

Με τη φανέλα της Λειψίας έπεισε και τους τελευταίους δύσπιστους, αν είχαν μείνει τέτοιοι, για την αξία του, για το ποιον του. Η θερινή μεγάλη μεταγραφή στη Λίβερπουλ αντί 70 εκατ. ευρώ δεν βάρυνε σε τίποτα στις πλάτες του. Ίσα ίσα. Είναι ακριβώς αυτό που έψαχνε για να περάσει στο επόμενο στάδιο, στην εκπλήρωση του πεπρωμένου του.

Προσαρμόστηκε με τη μία στους Reds, εντυπωσιάζοντας με το συνδυασμό φαντασία-τεχνική που αντιπροσωπεύει. Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει χτίσει πάνω του και δεν το μετανιώνει κατ’ ελάχιστο.

Στα 23 του, ο ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ πείθει πως το μέλλον θα είναι ακόμα καλύτερο. Και η Ουγγαρία, μια μην κρυβόμαστε όχι γεμάτη ταλέντο ομάδα, γίνεται ξάφνου «σέξι».

Τζαμάλ Μουσιάλα – Γερμανία

Έχει αυτό το elegance που όταν συναντάς σε κάνει αυθόρμητα να χαμογελάς με ικανοποίηση. Ο άσος της Μπάγερν Μονάχου είναι στο τοπ από πλευράς τεχνικής κατάρτισης, παίρνει επίσης άριστα σε δημιουργικότητα, εκτελεστική δεινότητα.

Παίζοντας εντός έδρας, ο Τζαμάλ Μουσιάλα προσφέρει ένα εκλεκτό παραπάνω επιχείρημα πως θα ανελιχθεί στους mega σταρ του Euro 2024. Αν και είναι τόσο καλός ώστε ξεπερνάει τα όποια σύνορα, τα όποια όρια.

Ορελιέν Τσουαμενί – Γαλλία                     

ΟΚ και προφανώς, όταν λέμε Εθνική Γαλλίας λέμε και Κιλιάν Εμπαπέ. Όμως ο σταρ της Παρί Σεν Ζερμέν, όσο απίστευτα καλός και να είναι, δεν θα «διορθώσει» μόνος του αυτό που για λίγο δεν έγινε στο Κατάρ, μετά το μυθικό τελικό με την Αργεντινή.

Η δεξαμενή ταλέντου των «Τρικολόρ» είναι ανεξάντλητη και απλώς μετά διαλέγεις μεταξύ εξαιρετικών περιπτώσεων για το ποιος μπορεί να σιγοντάρει τον Εμπαπέ στο δρόμο προς τη δόξα.

Έχουμε μια αδυναμία στον Τσουαμενί, σχετικώς. Ο τρόπος που προστατεύει την άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και της Γαλλίας, ο τρόπος παράλληλα που ωθεί επιθετικά τις ομάδες του, σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο, είναι word class. Ο χαφ του μέλλοντος είναι ήδη «εδώ».