24 ετών και γκολτζής: Ο «αθόρυβος» παίκτης που βγάζει μάτια στην Superleague και θ’ απασχολήσει τους «μεγάλους»
Βρείτε μας στο

Είναι αλήθεια πως το ελληνικό πρωτάθλημα δεν φημίζεται για την ποιότητα των παικτών που διαθέτει, τουλάχιστον στις ομάδες κάτω από το Big-4. Κατά γενική ομολογία η δεξαμενή των ποδοσφαιριστών της Super League, που θα μπορούσαν να απασχολήσουν μελλοντικά κλαμπ με στόχο τον τίτλο, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός είναι πολύ περιορισμένη.

Υπάρχει ωστόσο φέτος μία περίπτωση που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο λόγος για τον Χουάν Μιριτέλο του Αστέρα Τρίπολης. Ο Αργεντινός φορ έχει σημειώσει στις πρώτες 16 αγωνιστικές τα επτά από τα 21 γκολ της ομάδας του και φιγουράρει στην τρίτη θέση του πίνακα των σκόρερ, πίσω μόνο από τον Λορέν Μορόν (10 γκολ) του Άρη και τον Φώτη Ιωαννίδη (8 γκολ) του Παναθηναϊκού. Το επίτευγμά του μάλιστα αποκτάει μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσουμε ότι έχει εκτελέσει μόνο ένα πέναλτι.

Ο Μιριτέλο είναι ένας κλασικός στράικερ περιοχής. Ξέρει να παίρνει καλές θέσεις μέσα στο κουτί και όπως λέμε στην ποδοσφαιρική καθομιλουμένη μυρίζεται γκολ.

Γενικά, φημίζεται για το δυναμικό του παιχνίδι και τα εξαιρετικά του τελειώματα, είτε με το πόδι, είτε με το κεφάλι. Χαρακτηριστικό είναι το γκολ που είχε πετύχει με μονοκόμματο σουτ στη νίκη του Αστέρα με 2-1 επί του Βόλου, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Άλλο ένα γκολ που δείχνει την ικανότητά του να εκτελεί με μία επαφή ήταν εκείνο στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, με το οποίο οι Αρκάδες είχαν ανοίξει το σκορ και έφτασαν τελικά στη νίκη με 2-0.

Ο Μιριτέλο επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και στο πρώτο ματς για το 2024. Ο Αργεντινός φορ σημείωσε δύο γκολ και οδήγησε το σύνολο του Μίλαν Ράσταβατς σε μία αν μη τι άλλο σπουδαία ανατροπή με 3-2 επί του Άρη, ο οποίος είχε προηγηθεί με 0-2 στο 14′.

«Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Είναι αποκρουστικό, πώς το τρώτε;»: Το πεντανόστιμο ελληνικό πιάτο που οι ξένοι δε θα καταλάβουν ποτέ (Pic)

Το εντυπωσιακό με την περίπτωση του Μιριτέλο είναι πως όποτε σκοράρει ο Αστέρας Τρίπολης κερδίζει. Μέχρι στιγμής έχει βρει δίχτυα σε έξι ματς. Στα δύο με τον ΟΦΗ, στο Πανθεσσαλικό με τον Βόλο, με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και εντός έδρας με Πανσερραϊκό και Άρη. Σε αυτά τα έξι παιχνίδια ο Αστέρας μάζεψε 18 βαθμούς, έκανε δηλαδή το απόλυτο και για αυτό βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογίας, μόλις στο -1 από τον πέμπτο Άρη.

Ο Μιριτέλο σκόραρε και στην κυπελλική πρόκριση (3-1) επί του Καμπανιακού, για τον 5ο γύρο της διοργάνωσης, επομένως έχει βρει δίχτυα φέτος συνολικά οκτώ φορές.

Πριν κάνει για πρώτη φορά το άλμα στην Ευρώπη για λογαριασμό του Αστέρα, αγωνίστηκε το 2023 για 15 φορές με την Ντεφένσα στο πρωτάθλημα της Αργεντινής, σημειώνοντας τρία γκολ.

Είχε προηγηθεί το 2022 μία γεμάτη χρονιά με τη Σαν Μαρτίν Τουκουμάν στη Β’ Αργεντινής, όπου έβαλε 13 γκολ.

Αυτή τη στιγμή η χρηματιστηριακή του αξία, σύμφωνα με το transfermarkt ανέρχεται στις 600.000 ευρώ, ωστόσο παρουσιάζει ανοδική πορεία μετά τον δανεισμό του στους Αρκάδες από την Ντεφένσα. Ο παίκτης δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το 2026 από τον αργεντίνικο σύλλογο, ωστόσο ο Αστέρας διατηρεί option αγοράς.

Προφανώς, στην παρούσα φάση δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί ένας ποδοσφαιριστής που θα μπει άμεσα σε μία ομάδα με πρωταγωνιστικές βλέψεις και θα κάνει με το καλημέρα τη διαφορά.

Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λογίζεται ως μη κοινοτικός και αυτό είναι ένα αρκετά μεγάλο “αγκάθι”, αφού οι θέσεις είναι περιορισμένες. Κάθε ομάδα δικαιούται 8 μη κοινοτικούς στο ρόστερ της και μπορεί να δηλώνει μέχρι 5 σε κάθε ματς.

Από την άλλη, ο Μιριτέλο είναι σε πολύ καλή ποδοσφαιρική ηλικία (24 ετών) και αν συνεχίσει να σκοράρει με την ίδια συνέπεια δεν αποκλείεται να θεωρηθεί ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ για τους μεγάλους της ελληνικής λίγκας, έστω ως συμπληρωματική λύση σε πρώτο χρόνο, όπως για παράδειγμα είχε κάνει η ΑΕΚ, όταν απέκτησε από τον Βόλο τον Τομ Φαν Βέερτ.