Κι ας λένε πολλοί ότι κάνει κακή χρονιά: Το βαρόμετρο του Μπαρτζώκα είναι ένα…
Βρείτε μας στο

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να πετύχει ένα μεγάλο διπλό στα δύο απαιτητικά κολλητά εκτός έδρας ματς με Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και τη Ρεάλ για την Ευρωλίγκα, που θα του έδινε έξτρα ώθηση και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια της σεζόν.

Κρατάει πάντως, ότι και στις δύο περιπτώσεις κατέβηκε ως αουτσάιντερ και κατάφερε να είναι απόλυτα ανταγωνιστικός, παρά τις απουσίες και τα προβλήματα που προέκυψαν. Στο ΟΑΚΑ έφτασε μια ανάσα από την προσπέραση με τον Γουίλιαμς-Γκος να χάνει λέι-απ στο φινάλε, ενώ στη Μαδρίτη επέστρεψε από το -24 και λίγο έλειψε να κάνει την αρπαγή της 10ετιας, μολονότι αγωνίστηκε χωρίς Φαλ, Μιλουτίνοβ, Λαρεντζάκη και τον Αμερικανό γκαρντ.

Με ηγέτη τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος έκανε ρεκόρ καριέρας με 25 πόντους, οι ερυθρόλευκοι όχι μόνο δεν τσαλακώθηκαν στη Μαδρίτη, αλλά έφτασαν κοντά και σε μία επική ανατροπή. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, στο πρώτο ματς που δεν ξεκίνησε βασικός, μετά από 110 σερί αναμετρήσεις, πραγματοποίησε μία ονειρική εμφάνιση με 2/4 δίποντα, 6/8 τρίποντα, 3/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και pir 26.

Ο 33χρονος φόργουορντ επιβεβαίωσε έτσι, ότι παραμένει ακόμη και σήμερα το βαρόμετρο του Γιώργου Μπαρτζώκα, έστω κι αν δεν πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Στη Μαδρίτη βγήκε μπροστά ως όφειλε και κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό σε ένα βράδυ που για 25 λεπτά εξελίσσονταν εφιαλτικά.

Αλλά και στο ΟΑΚΑ, όπου ομολογουμένως κινήθηκε σε ρηχά νερά για τρία δεκάλεπτα, στο τέλος ήταν αυτός που ανέλαβε το μαρκάρισμα των ψηλών του Παναθηναϊκού, όταν αποβλήθηκε με πέντε φάουλ ο Πετρούσεβ. Με τον Παπανικολάου κατά συνθήκη σέντερ, ο Ολυμπιακός έσφιξε κατά πολύ την άμυνά του, βρήκε plays στο μπροστσά μισό του παρκέ και κατάφερε να επιστρέψει από το -15, έστω κι αν στο τέλος δεν πήρε το ροζ φύλλο αγώνα.

Ηγετική παρουσία

Σε κάθε περίπτωση, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο Παπανικολάου είναι από τις πιο πολύτιμες μονάδες στο ροτέισον του Μπαρτζώκα. Τόσο για την εμπειρία του, όσο και για την ικανότητά του να προσφέρει σε διαφορετικές θέσεις, αφού πολλές φορές ανεβαίνει και στο 4 για να δώσει λεπτά ξεκούρασης στον Πίτερς.

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για τον αρχηγό της Εθνικής μας, ο οποίος δεν έχει λείψει από κανένα μεγάλο τουρνουά, παίζοντας ασταμάτητα χειμώνα-καλοκαίρι. Φωνάζει παντού και πάντα παρών και με την ηγετική του παρουσία είναι το Α και το Ω για τις ισορροπίες στα ερυθρόλευκα αποδυτήρια. Πολλές φορές μάλιστα, τον έχουμε δει σε τάιμ-άουτ να λειτουργεί είτε συμβουλευτικά, είτε κατευναστικά προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Προφανώς, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, ωστόσο κακά τα ψέματα, αν εξαιρέσουμε τον νατουραλιζέ Γουόκαπ, από τον ελληνικό κορμό του Ολυμπιακού, ο Παπανικολάου είναι ο μόνος παίκτης αυτή τη στιγμή που μπορεί να θεωρηθεί τοπ επίπεδο.