Η πιο επιδραστική αλλαγή: Ο παίκτης - κλειδί του Τερίμ που μεταμόρφωσε τον ΠΑΟ και τον Πέρεθ
Βρείτε μας στο

Γράφει ο Νίκος Σάρρος

Αν το κανονάκι ο Φατίχ Τερίμ το κέρδισε με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού στο κύπελλο, πλέον με τον αποκλεισμό του Ατρομήτου και την νίκη επι του αιώνιου την Κυριακή, έγινε μαξιλαράκι. Μην φανταστείτε κανένα μαξιλάρι ασφαλείας, από αυτά τα μεγάλα τα πουφ – αυτά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν. Απλά ο Τούρκος μετά από το πρώτο μήνα γνωριμίας και από non stop πρόγραμμα Τετάρτη Κυριακή, έχει την πρώτη εβδομάδα ελέυθερη να δουλέψει με τους παίκτες του και να βάλει, λιγότερο βίαια, στοιχεία που θέλει να προσθέσει στο παιχνίδι των πρασίνων.

Σε μία εβδομάδα ο Παναθηναϊκός έδωσε δύο παιχνίδια χωρίς αύριο και τα κέρδισε και τα δύο, έχοντας καλή εικόνα και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Ο Τούρκος προπονητής έδειξε περίτρανα ότι προσαρμόζεται στο υλικό που έχει, αφήνωντας πειράματα και αλχημείες στην άκρη. Το πείραμα Κώτσιρας αμυντικό χαφ, φαίνεται ότι ανήκει προς το παρόν στο παρελθον, αφού ο Πέρεθ έχει ξαναέρθει δυναμικά στην πράσινη καθημερινότητα. Θυμίζουμε – για να μην λησμονούμε – ότι ο Πέρεθ ήταν διαθέσιμος σε όλα τα παιχνίδια που ο Ελληνας παίκτης ήταν το 6αρι του Παναθηναϊκου.

Κάποιοι είπαν «τέλος ο Πέρεθ», αλλά μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Το κλειδί της επιστροφής του Ισπανου σε καλό επίπεδο έχει ονοματεπώνυμο: Ανταμ Τσέριν. Ο Σλοβένος τοποθετήθηκε δίπλα στον Ισπανό, καλύπτωντας τα μέτρα που δεν έχει ο Πέρεθ και έτσι ο τελευταίος κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα: παίζει με την μπάλα, όχι με τον χώρο. Ο Τεριμ κατάλαβε ότι ο Πέρεθ δεν ταιριάζει με τον Βιλένα και μόλις ο Σλοβένος αποθεραπέυτηκε, ο Ολλανδός πήγε στον πάγκο και ο Παναθηναϊκός άρχισε να ρολάρει.

Ο Ισπανός είναι έξυπνος και έμπειρος παίκτης, του πήρε λίγο καιρό αλλά πλέον κατάλαβε τι θέλει ο Τερίμ από αυτόν. Διαγώνιες καλύψεις αμυντικα και ψηλά το κεφάλι για την μπάλα μπροστά. Οι 30αρες και οι 40αρες μπαλιές του Περεθ είναι πλέον περισσότερες και ποιοτικότερες. Το θέμα είναι να μπορέσει να διαχειριστεί και τις ανάσες του.

ΥΓ: Επίσημο το τέλος του Μπερνάρ το καλοκαίρι από το τριφύλλι. Παικταράς ο Βραζιλιάνος, τρομερά φιλότιμος και ποιοτικός αδιαμφισβήτητα, αλλά πολλά και τα 2+ εκατ για κάθε χρόνο συμβολαίου. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να διαθέσει μέρος αυτού για να αποκτήσει έναν παίκτη, έστω πληρώνοντας και υπεραξία. Το όνομα αυτού: Γιώργος Μασούρας.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί