Παραστάσεις, εμπειρία, ηγετική στόφα: Αυτός θα κρίνει τα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό
Βρείτε μας στο

«Σκωτσέζικο ντους» θυμίζει o Παναθηναϊκός από την ημέρα που ανέλαβε ο Φατίχ Τερίμ την τεχνική ηγεσία του. Θετικότατο ξεκίνημα, με μοναδική απώλεια το εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ. Στο τέλος υπήρξε απογοήτευση για τους χαμένους βαθμούς, αλλά ακόμα και τότε η γενική εικόνα άφηνε υποσχέσεις για το μέλλον. Έδειχνε δηλαδή η ομάδα ότι δεν… μασάει, ασχέτως αν δεν νίκησε.

Το highlight εκείνης της περιόδου ήταν η ιστορική πρόκριση επί του Ολυμπιακού στη διαδικασία των πέναλτι και, μάλιστα, στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ήττα στο «Απ. Νικολαΐδης» από τον Ατρόμητο για το Κύπελλο και η επόμενη στην Τούμπα για το πρωτάθλημα, έφεραν ανώμαλη προσγείωση. Δεν ήταν μόνο τα αποτελέσματα, αλλά και οι εμφανίσεις. Στη συνέχεια, πάντως, ο Παναθηναϊκός άλλαξε ξανά τη… θερμοκρασία του ντους.

Πρόκριση στο Περιστέρι με γκολ στο 90+5′, δεύτερη νίκη επί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα (αυτή τη φορά όχι στα χαρτιά), τρία γκολ στις Σέρρες και «διπλό» επί του ΠΑΟΚ με σπουδαίο ποδόσφαιρο για το Κύπελλο.

Και πάνω που ζεστάθηκαν για τα καλά οι φίλοι της ομάδας, ένα αόρατο χέρι γύρισε τη… βρύση στο κρύο.

Παναθηναϊκός-Λαμία 2-2. Πρώτη κρυάδα. Κυριολεκτικά ανεπανάληπτη πρόκριση επί του ΠΑΟΚ με τον Δημήτρη Λημνιό να πετυχαίνει buzzer-beater στην παράταση (όπως θα έλεγαν οι μπασκετικοί) και τον Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι να λέει «όχι» σε τρία match balls (όπως θα έλεγαν οι βολεϊκοί) στα πέναλτι. Το μπλε ξαναγίνεται κόκκινο, ασχέτως αν το εισιτήριο για τον τελικό έπρεπε -στα σημεία- να πάει Θεσσαλονίκη, βάσει συνολικής εικόνας και στα δύο παιχνίδια.

Παναθηναϊκός-Κηφισιά 1-1. Δεύτερη κρυάδα. Και, μάλιστα, οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί. Τρία ματς με κόσμο μετά την άρση των κυβερνητικών μέτρων για τα άδεια γήπεδα, ισάριθμες κακές εμφανίσεις.

«Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Δολοφονείται» καθημερινά: Η μοναδική λέξη στην οποία οι μισοί Έλληνες κάνουν 2 ορθογραφικά λάθη

Επί των ημερών του Τερίμ, οι «πράσινοι» απέκλεισαν με κινηματογραφικό τρόπο (και λίγα λέμε) τον Ολυμπιακό, τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ, αλλά ήδη στο πρωτάθλημα είχαν αρχίσει να χάνουν έδαφος.

Το 2-0 επί του Άρη, προσεχούς αντιπάλου στον τελικό, βελτίωσε κάπως την κατάσταση, εν συνεχεία όμως ακολούθησε το 2-2 στο «Θ. Βαρδινογιάννης».

Δηλαδή, ο Παναθηναϊκός που προσδοκούσε 5/5 μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αρκέστηκε στο 2/5. Μπαίνει στα πλέι οφ από το -4 και αρχίζει το μίνι πρωτάθλημα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κι αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» δεν δείχνουν τη μετριότατη εικόνα της προ-Μεντιλίμπαρ εποχής. Το μόνο θετικό για τους «πράσινους» είναι ότι ο μεγάλος τους αντίπαλος θα προέρχεται από μεσοβδόμαδο ευρωπαϊκό ματς.

Τι άλλο επεφύλασσαν αυτοί οι 2,5 μήνες με τον Τερίμ στον πάγκο; Μεταγραφές.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη και έφερε στο Κορωπί τον Τάσο Μπακασέτα, ενώ έκλεισε για τη νέα σεζόν τον Νεμάνια Μαξίμοβιτς.

Παραστάσεις, εμπειρία, ηγετική στόφα: Αυτός θα κρίνει τα πλέι οφ για τον Παναθηναϊκό

Επομένως, θεωρητικά πάντα, ο Παναθηναϊκός θα παρουσιαστεί πολύ δυνατός στον άξονα. Το θέμα, βέβαια, είναι τι θα κάνει τώρα. Ο τρόπος που έχασε το περυσινό πρωτάθλημα σηκώνει μπόλικη συζήτηση. Φέτος όμως;

Οι χειμερινές μεταγραφές δεν του έχουν βγει, με εξαίρεση τον Ντραγκόφσκι, διότι πολύ απλά το επίτευγμά του στη διαδικασία των πέναλτι επί του ΠΑΟΚ θα το ζήλευαν ΟΛΟΙ οι τερματοφύλακες του κόσμου.

Ο Βίτορ Ούγκο και ειδικά ο Σαμέτ Ακαϊντίν, κινούνται σε ρηχά νερά, ενώ ο Λημνιός δεν έχει δείξει κάτι πειστικό, πέραν του γκολ κόντρα στον «δικέφαλο».

Προφανώς η αμυντική λειτουργία θα πρέπει να βελτιωθεί πάρα πολύ συνολικά, αλλά ένας είναι ο παίκτης που αν ανεβάσει ρυθμό, θα επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε τροχιά πρωταθλητισμού.

Αυτός είναι ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας. Ο Τάσος Μπακασέτας! Δεν έχει καταφέρει να τονώσει έμπρακτα το μεσοεπιθετικό στοιχείο της ομάδας. Σίγουρα η γενική μετριότητα δεν γίνεται να τον αφήνει ανεπηρέαστο, ωστόσο είναι αυτός που διαθέτει περισσότερο από κάθε άλλον ηγετική στόφα.

Με δύο γκολ (το ένα από την άσπρη βούλα) και, κυρίως, μία ασίστ σε εννέα ματς, ο 30χρονος μεσοεπιθετικός δεν μπορεί να αισθάνεται ευχαριστημένος. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που είχε ήδη 19 συμμετοχές φέτος με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ. Δεν ήταν δηλαδή στο… ψυγείο τους προηγούμενους μήνες.

Το ντέρμπι του Φαλήρου αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό και ένα στοίχημα. Τόσο για το «τριφύλλι», όσο και για εκείνον. Ιδίως σε τέτοια παιχνίδια μιλούν οι κορυφαίοι. Αναμφίβολα, ο Μπακασέτας ανήκει σε αυτούς. Ωστόσο, 4,5 και πλέον χρόνια μετά την αποχώρησή του από την Ελλάδα για χάρη της Αλάνιασπορ, καλείται να το αποδείξει ξανά.