Οι 2 φάσεις που έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημα από τον ΠΑΟΚ
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι 2 φάσεις που έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημα από τον ΠΑΟΚ

Χρειάστηκε βέβαια να πονέσει λίγο τρώγοντας πάλι γκολ στο ξεκίνημα...

Το πρώτο ημίχρονο στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ ήταν μάλλον το πιο απολαυστικό ντέρμπι που έχουμε δει στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τελευταία χρόνια. Κι είναι το τρίτο σερί ματς για τον Παναθηναϊκό που σε ντέρμπι το ημίχρονο λήγει με σκορ 2-1.

2-1 με ανατροπή κέρδιζε στο Καραϊσκάκη, 2-1 έχανε την Κυριακή από τον ΠΑΟΚ, 2-1 κέρδιζε σήμερα, πάλι με ανατροπή. Γενικώς, ο Παναθηναϊκός του Τερίμ έχει μετατραπεί σε μια πολύ fun ομάδα να δει ένας ουδέτερος και σε μια ομάδα που κάνει καρδιακούς τους φιλάθλους της.

Άλλο παράξενο; Με την ΑΕΚ συνθέτουν οι Πράσινοι συνολικά το πιο απολαυστικό δίδυμο σε επίπεδο ντέρμπι, καθώς σε 4 από τα 7 ματς στην εποχή Αλμέιδα, έχουμε δει την ομάδα που προηγείται με 1-0 και μάλιστα νωρίς στο πρώτο ημίχρονο, να δέχεται ανατροπή.

Τη μία το ματς έληξε 2-2, αυτό στην OPAP Arena τον Ιανουάριο. Τις άλλες 3, όλες στη Λεωφόρο, είχαμε γκολ από την ΑΕΚ δύο φορές που το ανέτρεψε ο Παναθηναϊκός στο ίδιο ημίχρονο και ένα γκολ από τους Πράσινους στο φετινό πρωτάθλημα, που το ανέτρεψε η ΑΕΚ ισοφαρίζοντας στο πρώτο ημίχρονο και κάνοντας το 2-1 στο δεύτερο.

Αυτή η αλεγρία του ποδοσφαίρου προέκυψε πρωτίστως γιατί ο Παναθηναϊκός στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν μια τρικυμία στην άμυνά του και έδειχνε να μην έχει μάθει από το πάθημα του απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Γκολ στο 4ο λεπτό από απίστευτη αφέλεια του Χουάνκαρ, στην αμέσως επόμενη φάση μια αναμπουμπούλα θα έφερνε το 2-0 για την ΑΕΚ και λίγο μετά, αφού ο Μπερνάρ χάνει καθαρή ευκαιρία, ο Τσούμπερ αστοχεί πλασάροντας αδύναμα.

Με αυτό το σοκ και με την εξέδρα να αρχίζει να… μουρμουρίζει και να φωνάζει, ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίρνει μπάλα, να πηγαίνει στην αναρχία, γιατί με οργανωμένο ποδόσφαιρο δεν θα είχε καμία τύχη και στόχευσε πάνω στον Μουκουντί.

Οι περισσότερες πάσες προς την πλευρά του Μουκουντί δεν ήταν τέτοιες για να βγουν φάσεις, κυρίως γιατί οι Τσέριν-Μπακασέτας ήταν πολύ κακοί και κρατούσαν τη μπάλα παραπάνω απ’ όσο έπρεπε, ο δε Μπακασέτας, με το «κακό» δεξί του πόδι, έφερνε τη μπάλα στην πλευρά που τον μάρκαραν και δε μπορούσε να την προστατεύσει.

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Τρεις φορές έδωσε τη μπάλα στην ΑΕΚ σε φάση άμυνας, άλλη μία το έκανε ο Μπερνάρ, επειδή δεν επέλεγαν να την απομακρύνουν όντας κλεισμένοι από 3-4 αντιπάλους.

Κάπου εκεί ήρθε ο παράγοντας Μουκουντί να αλλάξει το ματς. Πρώτο λάθος, φεύγει ο Ιωαννίδης, κάνει κακή επιλογή με το να πλασάρει τον Αθανασιάδη, η μπάλα φτάνει στον Μπακασέτα, που με ένα σουτ-πλασέ με όχι ιδανική στάση σώματος, στέλνει τη μπάλα στο κατάλληλο σημείο.

Δεύτερο λάθος, πιο ξεκάθαρο και άμεσα επικίνδυνο, ο Μουκουντί δεν αποφασίζει αν θα κοντρολάρει ή θα διώξει, κάνει τσαφ, ο Ιωαννίδης κλέβει, σκάβει τον Αθανασιάδη και η ψυχολογία ήταν με το μέρος των γηπεδούχων πια. Και σοκαρισμένη ήταν η ΑΕΚ.

Στο 2ο ημίχρονο, ο Τερίμ βλέποντας πως ο Γεντβάι δυσκολεύεται πολύ στην αριστερή πλευρά της άμυνας, αφού όλες οι φάσεις της ΑΕΚ από εκεί προέκυψαν, έστειλε τον Αράο πίσω και έπαιξε με τρία σέντερ μπακ. Κίνηση-ματ που έδωσε τη μπάλα στα πόδια της ΑΕΚ μεν, αλλά της αφαίρεσε την ανάπτυξη και το πρέσινγκ.

Η ΑΕΚ, με εξαίρεση ένα σουτ του Αραούχο όπου πετάχτηκε ο Γκατσίνοβιτς με προοπτική να σκοράρει, δεν έβγαλε αξιόλογη φάση μέχρι το 87ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε όχι μόνο για την αποτελεσματικότητα του, αλλά γιατί το 0-1 του υπενθύμισε τα μαθήματα που έπρεπε να κρατήσει από το ματς με τον ΠΑΟΚ. Ποιο ήταν το βασικότερο; Να κάνει φάουλ, να κόψει τις αντεπιθέσεις.

Οι 2 φάσεις που έδειξαν ότι ο Παναθηναϊκός πήρε το μάθημα από τον ΠΑΟΚ

Μπερνάρ, Μαντσίνι, Ιωαννίδης πήραν κίτρινες κάρτες γιατί κράτησαν παίκτη της ΑΕΚ από τη φανέλα ή το σώμα, σε στιγμές που η ΑΕΚ έβγαινε σε αντεπίθεση.

Χρειάστηκε μέσα από τον πόνο του 0-1 και τη μουρμούρα της κερκίδας να θυμηθεί τι έπαθε την Κυριακή ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι ακόμα πιο προβληματικό, διότι δεν γίνεται η ομάδα να πρέπει κάθε φορά να τρώει τα μούτρα της για να θυμάται.

Αυτό πρέπει να κρατήσουν όλοι και ο Τερίμ, αν θέλουν ο Παναθηναϊκός να κάνει το απαραίτητο 3/3 στα επόμενα τρία ματς με Άρη εκτός και Λαμία εντός-εκτός, ώστε να πάει στην επόμενη τριάδα ντέρμπι (τα 2 εκτός έδρας) με ελπίδες κατάκτησης.

ΥΓ. Μια από τις καλύτερες διαιτησίες που έχουμε δει. Υπήρξε γκρίνια για τον διαιτητή πριν το ματς επειδή δεν είναι ελίτ, τα στόματα όμως πρέπει να έκλεισαν. Άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί, δεν έδινε τα εύκολα φάουλ, ήταν 50-50.