Φατίχ Τερίμ ΠΑΟ
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι όμορφοι υπερόπτες, όμορφα καίγονται…

Τα διαδοχικά αυτογκόλ του Φατίχ Τερίμ
Menshouse Team

Γράφει ο Νίκος Σάρρος

Πριν μια εβδομάδα το υπεροπτόμετρο στο κεφάλι του Φατίχ Τερίμ έφτασε στο ζενίθ. Το «τριφύλλι» πέρασε αέρα απο την Λαμία με πεντάρα και όλοι πίστεψαν ότι το momentum στο πρωτάθλήμα ήταν πράσινο. Μια εβδομάδα μετά αν στοιχημάτιζε κάποιος οτι θα πέφταν μπινελίκια στο πάρκινγκ, γιούχα στα ίσα στον Τούρκο μαζί με τα κλασικά εικονογραφημένα αναθέματα στη διοίκηση, δεν θα έδινε και πολλές πιθανότητες.

Και όμως πλέον οι πράσινοι, θεωρούνται φαβορί για την τέταρτη θεση στο πρωτάθλημα, όχι λόγω της βαθμολογίας, αλλά κυρίως για την εικόνα που δείχνουν και την πνευματικη διάθεση που αποπνέουν. Η αποκαρδιωτική εμφάνιση με την ΑΕΚ, δεν είχε αντίδραση στο επόμενο παιχνίδι με τον Αρη και έτσι έπεσε και το τελευταίο οχυρό που ήθελε την ομάδα του Τερίμ, να αντιδράει πάντα όταν βρισκόταν στα σκοινιά.

Η νίκη στην Λαμία, υπερκέρασε την υπεροψία στο μυαλό του Τούρκου, ο οποιος πίστεψε οτι η ποιότητα της ομάδας του ηταν ικανή να κερδίσει την – μέτρια μέχρι τότε στα πλέι οφ – ΑΕΚ. Η σφαλιάρα έπεσε βαριά. Λίγες μέρες ήρθε ο Άρης και το γλυκό έδεσε.

Ο Τούρκος… δικαιολογημένα στο δευτερο ημίχρονο έπαιξε κάτι σαν 3-2-5 με 3 σεντερ φορ, αφου τους χαφ και τους εξτρέμ τους έχει κάψει μόνος του. Με τους διαθέσιμους ευνοούμενους άλλωστε, δεν μπορουσε να παίξει άλλο σύστημα – μην τον αδικούμε.

Ο Τερίμ ειναι τόσο ισχυρή προσωπικότητα που δεν υπήρχε περίπτωση ποτέ για χάρη της ομάδας να έριχνε τα μούτρα του και να χρησιμοποιούσε τον Αϊτόρ ή τον Σένκεφελντ. Θα πήγαινε μέχρι τέλους με τον Λημνιό και τις αλχημείες στην άμυνα. Δεν ήθελε να κερδίσει απλά, ήθελε να κερδίσει με τον δικό του τρόπο.

Οπως όταν ήρθε στην Ελλάδα και στα πρώτα παιχνίδια έβαλε τους παίκτες να πιέζουν μανιασμένα, μέχρι αυτοί να αρχίσουν να πέφτουν κάτω απο θλάσεις, αφού ήταν γυμνασμένοι για άλλους ρυθμούς έντασης. Οταν κατάλαβε ότι αυτό δεν πάει πουθενά, πήγε στην λογική Γιοβάνοβιτς για πιο σετ παιχνίδι, μέχρι να αρχίσει στα πλέι οφ τα δικά του, την ίδια στιγμή που είχε παροπλίσει αρκετούς πυλώνες της ομάδας.

Μετά τη Σάττι, μόνο αυτή: Η τραγουδίστρια που αν στείλουμε στην Eurovision παίζει σοβαρά να μας χαρίσει την πρωτιά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μετά τη Σάττι, μόνο αυτή: Η τραγουδίστρια που αν στείλουμε στην Eurovision παίζει σοβαρά να μας χαρίσει την πρωτιά

Οι παροικούντες την πράσινη Ιερουσαλήμ, έχουν να λένε ότι έχουν περάσει χρόνια που τα πράσινα αποδυτήρια ήταν τόσο διχασμένα. Ο Τούρκος που ήρθε να εμπνεύσει και να δώσει boost ενέργειας και ψυχολογίας, κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να εξαφανίσει βασικούς ποδοφαιριστές, να έχει σημαντικές προσωπικότητες «μια ζέστη, δύο κρύο» και να φτάνει στην τελίκή ευθεία της σεζόν, με λίγες λύσεις.

Το μεγάλο ερώτημα, ειναι πόσο θα καταφέρει να κρατήσει το ποδοσφαιρικό τμήμα ενωμένο και με καλή ψυχολογία μέχρι τον τελικό Κυπέλλου. Αν τα καταφέρει, και κυρίως ο τρόπος που θα τα καταφέρει, ισως να ειναι το εισιτήριο για την παραμονή του και την ερχόμενη σεζόν στο πράσινο πάγκο. Το γεγονός αυτό βέβαια αναμένεται να στοιχίσει στη διοίκηση κατιτίς παραπάνω σε αποζημιώσεις, αφου πολλά βαριά χαρτιά της ομάδας, εκτός του ότι δεν προσέφεραν τα αναμενόμενα, δεν φαίνεται να ειναι στους ευνοούμενους του Τερίμ…