Ο παίκτης του Ολυμπιακού στον οποίο ο Παναθηναϊκός «χρωστάει» την ολική επαναφορά
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ο παίκτης του Ολυμπιακού στον οποίο ο Παναθηναϊκός «χρωστάει» την ολική επαναφορά

Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το 3-2, ένας παίκτης του Ολυμπιακού του το προσέφερε
Menshouse Team

Όταν ο Κώστας Σλούκας έλεγε από το πούλμαν της επιστροφής από το Βερολίνο πως ο Παναθηναϊκός έχει να πάρει ένα πρωτάθλημα, έμοιαζε με partypooper. Ήξερε όμως πολύ καλά τι φέρνει το χαρμόσυνο κλίμα για μια Ευρωλίγκα.

Το έζησε από πρώτο χέρι το 2013 και ξέρει πώς είναι μια κατάκτηση να σου πειράζει το μυαλό και να σε ρίχνει στον λήθαργο της ευτυχίας.

Ο Παναθηναϊκός κανονικά δεν θα έπρεπε να το πάθει αυτό, αφού τα δύο ματς με τον Άρη ήταν σκληρά και θα έπρεπε να τον έχουν κρατήσει σε κατάσταση ξύπνιου, αλλά στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ οι πράσινοι ήταν σαν να είχαν υπνωτιστεί.

Οι 3 νίκες στην διάρκεια του πρωταθλήματος φαίνεται να επηρέασαν επίσης το μυαλό των παικτών που ακόμα και μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ, δεν είχαν σοκαριστεί όσο θα έπρεπε για να βγουν από την κατάσταση λήθαργου. Ήταν όμως πιο ενεργοί σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο. Στο 3ο δεκάλεπτο όμως, ο Καναάν τους «κατάπιε».

Όσο καλός παίκτης κι αν είναι, ο Καναάν δε θα γίνει ποτέ Σλούκας ή Ναν, δεν είναι παίκτης για να κερδίσει μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό μόνος του. Μέχρι Κολοσσό ή Προμηθέα.

Ο παίκτης του Ολυμπιακού στον οποίο ο Παναθηναϊκός «χρωστάει» την ολική επαναφορά

Και αυτό αποδείχτηκε στο φινάλε του 2ου ματς. Ο Καναάν που δε φημίζεται για την εγκεφαλική του διαύγεια, πάει και προκαλεί τέτοια μανούρα βάζοντας στον στόχο τον Σλούκα όντας αρκετά μικροπρεπής, επειδή ακολουθεί τον ρυθμό της κερκίδας που λέει φρικαλεότητες εις βάρος του αρχηγού του Παναθηναϊκού, βάζει και τον Γουόκαπ στο κόλπο και εκεί προκαλεί τον γίγαντα.

Γιατί, ο φετινός Παναθηναϊκός, με τις όποιες αδυναμίες του ρόστερ και την κακή κατάσταση Μήτογλου-Γκριγκόνις, είναι μια ομάδα σε φάση γιγάντωσης. Κι όταν την αντιμετωπίζεις με ασέβεια και δεν σέβεσαι εν γένει τον αντίπαλο, διαπράττεις ύβρη. Και η νέμεση έρχεται πάντα και για όλους. Κανείς μας δε γλυτώνει.

«Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το κοινό
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ποιος μπορεί να σκέφτηκε, κάτι τόσο άθλιο;»: Η χειρότερη ερώτηση στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» που έκανε έξαλλο το

Ο Παναθηναϊκός εκείνη τη στιγμή ξυπνάει. Την ώρα που όλοι στις court seats του ΣΕΦ έχουν σηκωθεί και βρίζουν όλους τους παίκτες, κάνουν χειρονομίες και κοροϊδεύουν, ο Γκραντ και ο Χουάντσο έχουν ανοίξει κουβέντα με τους οπαδούς. Ο Γκραντ, τον πιάνει η κάμερα, λέει προς μια κατεύθυνση: «Όχι, θα επιστρέψουμε ξανά εδώ».

Ο παίκτης του Ολυμπιακού στον οποίο ο Παναθηναϊκός «χρωστάει» την ολική επαναφορά

Όπερ και εγένετο. Ο Γκραντ το είπε, ο Γκραντ ήταν αυτός που έσυρε τον χορό στο 4ο ματς στο ΣΕΦ μέχρι να μπει και ο Ναν στο κόλπο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε την δόση σοκαρίσματος στο 2ο ματς, κατάλαβε πως δεν πρόκειται να κάνει νίκη αν δε ματώσει και δεν απαντήσει στο ξύλο του Ολυμπιακού και στο 3ο ματς, ποντάροντας και στη χαλαρότητα και τη σιγουριά των Ερυθρόλευκων, έδωσε μια πρώτη απάντηση.

Ήταν μια απάντηση όμως που λόγω του ότι το ματς παραλίγο να χαθεί, άφηνε πάλι σύννεφα. Στο ΣΕΦ δόθηκε η πιο μεγάλη απάντηση, με τον Γκραντ να βάζει το τρίποντο στο 51-41 και να φωνάζει προς τους συμπαίκτες του με αυτόν τον τρόπο ότι είναι η ώρα να βγει το μαχαίρι.

Αν, επομένως, την Παρασκευή ο Παναθηναϊκός κάνει το 3-2, θα χρωστάει αρκετά στον Καναάν που προκάλεσε και ο Ολυμπιακός θα έχει πάθει για δεύτερη φορά, όντας η μόνη ομάδα, ένα κάζο ανατροπής από 2-0 σε 3-2, με τον δικό του παίκτη να τον «θάβει».