Αυτό που έμαθε ο ΠΑΟΚ από το χθεσινό ματς πρέπει να το κρεμάσει στα αποδυτήρια…
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Αυτό που έμαθε ο ΠΑΟΚ από το χθεσινό ματς πρέπει να το κρεμάσει στα αποδυτήρια…

Τι κρατάει περισσότερο από όλα ο Δικέφαλος από το πρώτο του επίσημο φετινό τεστ
Menshouse Team

Ως δικαιολογία δεν στέκει. Αιτιολογία, ναι, ως εκεί. Όσο οι ελληνικές ομάδες καλούνται να ξεκινήσουν τόσο νωρίς στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις πρέπει και να είναι έτοιμες (να το κάνουν). Ναι, είναι χωρίς ρυθμό και σε φάση μονταρίσματος, ωστόσο οφείλουν να διασφαλίσουν πως θα να είναι «τόσο όσο» ώστε να μην την πατήσουν στα θεωρητικά εύκολα. Ο ΠΑΟΚ νικώντας 3-2 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα κάλυψε αυτή τη συνθήκη. Κάνοντας το χρέος του και μαζί το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση (γ΄προκριματικό) του Champions League.

Προέκυψαν αρκετές ανορθογραφίες, ειδικά στην άμυνα. Με φτηνά, επιπόλαια και αβίαστα λάθη που αξιοποίησαν οι Βόσνιοι σκοράροντας δις. Ήταν η από αέρος επέλαση, 3 γκολ δηλαδή με κεφαλιές, που έφεραν το ζητούμενο. Τρία γκολ από τα στόπερ, 2 ο Κουλιεράκης και 1 ο Εκόνγκ.

Αυτό που έμαθε ο ΠΑΟΚ από το χθεσινό ματς πρέπει να το κρεμάσει στα αποδυτήρια…

Προφανώς αυτά δεν μπορεί να γίνονται κάθε μέρα. Ούτε ο ΠΑΟΚ θα κάνει πάντα άθλους όπως το περσινό ασύλληπτο «135 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με 22 διαφορετικούς σκόρερ» με τους φορ να συνεισφέρουν λιγότερο από τα 20. Είναι ανωμαλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας τέτοιες στιγμές. Προσοχή: Δεν λέμε πως ο Ραζβάν Λουτσέσκου δεν αξίζει χίλια μπράβο για το πώς βρήκε τρόπο η ομάδα του να είναι επικίνδυνη από ένα σωρό σημεία και δυνητικά να μπορούν να σκοράρουν όλοι. Λέμε πως τέτοιες στιγμές είναι εξαιρέσεις. Πολύ δύσκολα έστω επαναλαμβάνονται.

Ο ΠΑΟΚ φωνάζει πως θέλει ενίσχυση στον άξονα και στην επίθεση. Η μεταγραφή του Ταρίκ Τισουντάλι από τη Γάνδη, που ολοκληρώθηκε χθες, είναι σε αυτήν την κατεύθυνση. Ο Μαροκινός εξτρέμ έχει την τεχνική, τη λογική και τις ιδέες να αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη για τον Δικέφαλο, συνεισφέροντας σημαντικά σε γκολ + ασίστ. Το ίδιο υποσχόμενη θα είναι και η απόκτηση του Φίοντορ Τσάλοφ, αν ολοκληρωθεί. Ο Ρώσος επιθετικός είναι πολύ ικανός στο σκοράρισμα.

Αυτό που έμαθε ο ΠΑΟΚ από το χθεσινό ματς πρέπει να το κρεμάσει στα αποδυτήρια…

Η παράπλευρη δεύτερη ανάγνωση για τον ΠΑΟΚ από το χθεσινό (24/7) παιχνίδι με την Μπόρατς έχει να κάνει με μια από τις αγαπημένες λέξεις του Λουτσέσκου τον τελευταίο καιρό: Την ταπεινότητα. Ο Ρουμάνος κόουτς λέει και ξαναλέει πως η μεγαλύτερη παγίδα για την ομάδα του (θα) είναι να επαναπαυτεί στις δάφνες της, να θεωρήσει δεδομένα τα κεκτημένα. Ο πρωταθλητισμός δεν συγχωρεί τέτοιες νοοτροπίες. Πρέπει να είναι μόνιμα σε φάση «δίψας», η πρακτική αποτύπωση του winning culture.

«Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Ο τελευταίος άντρας»: Το τραγικό τέλος του αγοριού που υποδυόταν τον μικρό Χρύσανθο στην ταινία με τον Κώστα Βουτσά

Σε αυτό το πλαίσιο,ΟΚ τα πήγε ο ΠΑΟΚ. Γιατί αντέδρασε σωστά όσες φορές το ματς του στράβωσε, επειδή δεν έχασε την υπομονή, την πίστη και το καθαρό μυαλό του. Τα πόδια δεν ακολουθούσαν πάντοτε, κάτι ωστόσο που όπως προείπαμε είναι το νορμάλ αυτήν την εποχή. Το θέμα είναι να γίνεται η δουλειά και να προχωράς σωστά και άμεσα στο επόμενο βήμα.

Γιατί ο ΠΑΟΚ, τελειώνοντας με το καλό τη δουλειά στη Βοσνία, θα κληθεί μετά να αντιμετωπίσει μια πολύ πιο δύσκολη και έτοιμη ομάδα: Τη Μάλμε. Τα μαθήματα λοιπόν πρέπει να είναι ταχύρρυθμα. «Πρέπει να ξαναχτίσουμε την αυτοπεποίθησή μας», το έθεσε ο Λουτσέσκου μετά τη λήξη. Και να με μια ατάκα, που θα μπορούσε ως και να κρεμαστεί στα αποδυτήρια, το μεγαλύτερο δίδαγμα των πρωταθλητών Ελλάδας από το χθεσινό: Πέτυχαν πάρα πολλά και θαυμαστά πέρυσι. Αλλά φέτος (θα) είναι μια εντελώς διαφορετική χρονιά.