Έδεσε κόμπο τη Λανς: Η κίνηση του Αλόνσο μετά το 60΄που έστειλε τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη

Αυτή τη φορά δεν υπάρχει τίποτα για να προσάψει κάποιος στον Ντιέγκο Αλόνσο
Έδεσε κόμπο τη Λανς: Η κίνηση του Αλόνσο μετά το 60΄που έστειλε την Παναθηναϊκό στην Ευρώπη
29 Αυγούστου 2024 | 23:21

Όσοι έχουν παίξει σκάκι, γνωρίζουν πως κάποιες φορές, για να μπορέσεις να έχεις περισσότερες πιθανότητες για τη νίκη, πρέπει να θυσιάσεις τη βασίλισσα. Κι ο Ντιέγκο Αλόνσο φαίνεται να έπαιξε μια παρτίδα σκάκι με τη Λανς και βγήκε νικητής ο Παναθηναϊκός.

Βλέποντας την εντεκάδα, όλοι σχεδόν θεωρήσαμε πως ο Αλόνσο δεν έχει πάρει τα μηνύματα των προηγούμενων ματς, πως δεν θα λειτουργήσει κάτι επιθετικά για τον Παναθηναϊκό με Μπακασέτα-Κώτσιρα μέσα. Και έτσι έγινε. Όμως, ήταν κάτι που ο Αλόνσο είχε πάρει απόφαση να το κάνει με συγκεκριμένο σκοπό.

Ποιος ήταν αυτός; Αυτό που έκανε στο 60ο λεπτό. Φαινόταν πως αυτό ήταν το σχέδιό του από πριν αρχίσει το ματς και θα το έκανε εφόσον το ματς κυλούσε στο 0-0. Φυσικά, θα προσαρμοζόταν αν ήταν άλλη η εξέλιξη και σίγουρα δεν περίμενε πως η Λανς θα χάσει πέναλτι και ο Ντραγκόφσκι θα έχει άλλες 3 σωτήριες επεμβάσεις.

Οφείλεις όμως να κοιτάς τι σου δίνει το ματς και το ματς προσέφερε στον Αλόνσο αυτό ακριβώς που ήθελε για να τραβήξει το καλό χαρτί, για να αφήσουμε το σκάκι και να πιάσουμε το πόκερ.

Ο Παναθηναϊκός, ήταν ξεκάθαρο, δεν θα ήθελε με τίποτα μια παράταση. Οι παίκτες της Λανς είναι μηχανάκια, βρίσκονται παντού 3 και 4 παίκτες και δεν κουράζονταν. Αντιθέτως, αν μπορούσε ο Αλόνσο να κάνει άλλες 2-3 αλλαγές για να βγάλει τον Γεντβάι ή τον Αράο που είχαν καταθέσει πνεύμα, θα το έκανε.

Επομένως, στο 60ο λεπτό ο Αλόνσο έκανε το all in, αυτό που όλοι αναρωτιόμασταν γιατί δεν το έκανε σε προηγούμενα ματς. Έβγαλε τον ανεπαρκή Μπακασέτα για τέτοιο ματς, έβαλε τον Τετέ στο 10, έριξε Μαντσίνι δεξί εξτρέμ. Αυτή είναι η καλύτερη δυνατή τετράδα για να παίξει στην επίθεση της ομάδας.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε επιθετικότητα. Μπήκε και ο Βαγιαννίδης στη θέση του Κώτσιρα που έχασε διαρκώς τους αντιπάλους του και μπροστά δε μπορούσε να βοηθήσει, θωράκισε το κέντρο του με τον αξιόπιστο Μαξίμοβιτς έναντι του αφελή Τσέριν και η Λανς κατάλαβε εκεί ότι δεν είχε απέναντι της μια ανήμπορη ομάδα.

Γιατί μέχρι τότε, οι Γάλλοι αυτό πίστευαν. Ήρθαν με αυτοπεποίθηση στην Αθήνα και στην πορεία του ματς η αυτοπεποίθηση έγινε αλαζονεία. Ο Παναθηναϊκός και ο Αλόνσο δε θα μπορούσαν να πάρουν καλύτερο δώρο.

Από τη μία η υποτίμηση, από την άλλη μια νέα ορμή που είχε και την ώθηση 60.000 φιλάθλων, ήρθε το γκολ από το πουθενά, με διώξιμο του Γκραντί πάνω στον Πελίστρι, ιδανικό πλασέ με το αριστερό και πλέον το μομέντουμ είχε αλλάξει.

Εννοείται πως και πριν το 1-0 και μετά, ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε την τύχη. Αλλά δε γίνεται και διαφορετικά απέναντι σε μια ανώτερη ομάδα, θες και την τύχη, θες και παίκτες να κάνουν το κάτι παραπάνω. Όπερ και εγένετο.

Καραμπόλα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, διώξιμο Βαγιαννίδη στα τυφλά, η μπάλα στρώνεται στον Μαντσίνι που μαζί με τον Τετέ φεύγουν στην αντεπίθεση απέναντι σε έναν της Λανς κι ενώ πλησιάζει ένας δεύτερος τον Τετέ.

Εδώ, επειδή δεν υπάρχει χημεία και αυτοματισμοί, το άπλωμα των δύο στο γήπεδο δεν ήταν καλό. Όμως ο Μαντσίνι κατάφερε να βρει μια πάσα για ένα καλό σουτ κι εκεί μίλησε η κλάση του Τετέ, που αποδεικνύει ήδη ότι είναι το καλύτερο εξτρέμ που είχε ο Παναθηναϊκός την τελευταία 3ετία.

Ο Τετέ κάνει κίνηση κλάσης διότι δεν χάνει την ψυχραιμία του που τον πλησιάζει αντίπαλος από πίσω, έχει αποφασίσει πώς θα τοποθετήσει το σώμα του ώστε να μη χάσει ισορροπία από τη σύγκρουση των σωμάτων, έχει δει την κίνηση του Σαμπά να πέσει προς τα δεξιά, οπότε δεν το σκέφτεται στιγμή.

Σουτ με το δεξί στην αντίθετη της κίνησης γωνία, το σκορ 2-0 κι ο Παναθηναϊκός έπρεπε πια να κάνει διαχείριση. Κινδύνεψε σε 3 περιπτώσεις να φάει γκολ, αλλά η τύχη σήμερα του χαμογελούσε και ο Ντραγκόφσκι δεν είχε διάθεση να αφήσει τίποτα να περάσει.

Η πρόκριση είναι σπουδαία χωρίς καμία αμφιβολία, κι ας πει κάποιος «είμαστε Παναθηναϊκός, δε γίνεται να χαιρόμαστε που θα παίζουμε στο μίλκο καπ». Τέτοιες κουταμάρες καλό είναι να μη λέγονται.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει σε μια διοργάνωση όπου, αν πάρει ένα καλό 8άρι κι ένα καλό 10άρι, θα μπορέσει να φτάσει μακρύτερα από τα 8 ματς και να φτιάξει το όνομά του ξανά, ώστε του χρόνου να μην πέσει σε Άγιαξ και Λανς, αλλά σε Γιαγκελόνια.

Μέχρι τότε, το ματς με τη Λανς έδωσε κι ένα μάθημα στον Αλόνσο για το πώς πρέπει να παίζει ο Παναθηναϊκός, ποια να είναι η βασική εντεκάδα του και ποιες οι αλλαγές του.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved