Αλήθεια, πόσοι πίστευαν ότι η Athens Kallithea θα έδειχνε τέτοια εικόνα στο ξεκίνημα της Super League απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;
Η ομάδα του Μάσιμο Ντονάτι δεν έθελξε στην ανιαρή (0-0 το αποτέλεσμα) πρεμιέρα με τον Λεβαδειακό επί βοιωτικού εδάφους, καταγράφοντας μόλις δύο τελικές προσπάθειες και διαδραματίζοντας παθητικό ρόλο στο παιχνίδι (κατοχή 41%).
Εκ διαμέτρου αντίθετη ήταν η εικόνα της στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό, ο οποίος φέτος έχει χτιστεί για να επανέλθει στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ίδρωσε η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για να φτάσει στο υπέρ της 2-1, δεδομένου ότι ο αντίπαλος έκανε 10 τελικές προσπάθειες (12 είχαν οι γηπεδούχοι).
Χρειάστηκε να επιστρατευθούν οι Γιώργος Μασούρας, Ρόμαν Γιάρεμτσουκ και Ντάνι Γκαρθία, προκειμένου να τονωθεί η γραμμή κρούσης για τα τελευταία 21 λεπτά χωρίς τις καθυστερήσεις.
Στο φαληρικό γήπεδο, αιχμή του δόρατος για τους νεοφώτιστους ήταν ο Ρόμπερτς Ουλντρίκις του ενός γκολ σε πέντε τελικές προσπάθειες.
Ο δε Μουτίνιο έπαιξε βασικός, ώσπου στο 84ο λεπτό έδωσε τη θέση του στον Γιάννη Λουκίνα, αφού πλέον η Athens Kallithea κυνηγούσε γκολ.
Ενδεχομένως κάποιοι να πίστευαν ότι η ομάδα του Ντονάτι δεν θα έπιανε ανάλογη απόδοση απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος προερχόταν από την πολύ σπουδαία πρόκριση επί της Λανς στο UEFA Europa Conference League.
Αποτελούσε το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, αλλά μόνο θεωρητικά. Το 99% των φιλάθλων στις εξέδρες του «Απ. Νικολαΐδης» υποστήριζαν το «τριφύλλι». Απόλυτα λογικό. Αυτό που προκάλεσε εντύπωση ήταν τα πολλά κενά καθίσματα, με εξαίρεση τις θύρες 13-14 που κι αυτές δεν ήταν γεμάτες. Τέλος πάντων, άλλη ιστορία.
Αν ρίξει κανείς μία μόνο ματιά στα στατιστικά της αναμέτρησης, θα πίστευε ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» της Μαδρίτης ή το “Etihad” του Μάντσεστερ.
Οι τελικές ήταν 24-17, τα κόρνερ 9-3 και το πάθος των τυπικά γηπεδούχων απείρως μεγαλύτερο βάσει των φάουλ που υποδείχθηκαν (24-7).
Όλοι οι παίκτες της Athens Kallithea παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι και ψυχωμένοι. Με εξαίρεση 10-15 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το «τριφύλλι» είχε τα ηνία, δεν έδειξε επ’ ουδενί ότι κατέβηκε για να κλέψει τον βαθμό. Ιδίως οι Τιερί Μουτίνιο, Ντεμέτριους και Ρόμπερτς Ουλντρίκις προκάλεσαν θραύση στην αντίπαλη άμυνα.
Είναι πολύ δύσκολο να θυμηθεί κανείς χειρότερο ματς των δύο «πράσινων» μπακ (Φίλιπ Μλαντένοβιτς, Γιάννης Κώτσιρας), όπως επίσης του Τιν Γεντβάι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι υπόλοιποι διακρίθηκαν. Επί της ουσίας μόνο ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι με τις αποκρούσεις του, ο Τετέ με κάποιες έξυπνες ενέργειες και ο Φακούντο Πελίστρι άμα τη εμφανίσει του στο χορτάρι (58’), έδειξαν σφυγμό.
Σύμφωνα με το transfermarkt.com, η χρηματιστηριακή αξία του Παναθηναϊκού ξεπερνά τα 106.500.000 ευρώ. Εκείνη της Athens Kallithea ανέρχεται στα 8.230.000. Δηλαδή η διαφορά τους είναι περίπου 100.000.000 (για την ακρίβεια 98.270.000). Κι όμως το τελικό 2-2 αδικεί κατάφωρα τους τυπικά γηπεδούχους.
Ξέρετε πόσο αξίζουν οι παίκτες που έκαναν άνω-κάτω την άμυνα της ομάδας του Ντιέγκο Αλόνσο; Ο Ουλντρίκις 600.000, ο Ντεμέτριους 350.000 και ο Μουτίνιο 150.000. Σύνολο: 1.100.000 ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με το transfermarkt.com, ούτε ένας ούτε δύο, αλλά 24 «πράσινοι» κοστίζουν πάνω και από τους τρεις μαζί!
Αλήθεια, από πού ήρθαν οι τρεις άσοι της Athens Kallithea;
Ο Ουλντρίκις προερχόταν από μια τριετία στην ολλανδική Κάμπουρ. Σε αυτό το διάστημα, ο 26χρονος Λετονός γίγαντας (1.98μ.) είχε 23 γκολ σε 88 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.
Ο νεότερος της τριάδας (στα 25) Ντεμέτριους ήρθε τον Ιανουάριο του 2022 από την Επισκοπή και έκτοτε έχει καταγράψει 12 γκολ-12 ασίστ σε 88 εμφανίσεις. Ο Βραζιλιάνος αγωνίζεται κατά βάση ως αριστερός εξτρέμ και εναλλακτικά πίσω από τον φορ.
Τέλος, ο 33χρονος Μουτίνιο είναι ο παλιός στην Ελλάδα, αφού αφίχθη τον Αύγουστο του 2021 για χάρη του Λεβαδειακού. Γεννήθηκε στην Ελβετία, εκπροσώπησε την Πορτογαλία σε επίπεδο U20 και από πέρυσι που εντάχθηκε στην Καλλιθέα, μετρά 4 γκολ-4 ασίστ σε 18 εμφανίσεις.
Ομολογουμένως έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθεί η σεζόν για την Athens Kallithea…