Ο ορισμός του real deal: Οι 5 καλύτερες φετινές μεταγραφές στην Ελλάδα με υψηλή πιθανή μεταπωλητική αξία

Ποντάρουν πολλά σε αυτούς οι ομάδες
Ο ορισμός του real deal: Οι 5 καλύτερες φετινές μεταγραφές στην Ελλάδα με υψηλή πιθανή μεταπωλητική αξία
14 Σεπτεμβρίου 2024 | 00:01

Ολοκληρώθηκε η θερινή μεταγραφική περίοδος στην Ελλάδα και οι ομάδες της Stoiximan Super League ελπίζουν ότι θα έχουν κάνει… διάνα στις περισσότερες τουλάχιστον προσθήκες.

Ο Παναθηναϊκός ήταν με διαφορά ο πρωταθλητής στα έξοδα, αφού δαπάνησε κοντά στα 20.000.000 ευρώ χωρίς να προβεί σε κάποια πώληση.

Ο Ολυμπιακός έδωσε 11.500.000, προκειμένου να επανέλθει στην κορυφή της Ελλάδας, καλύπτοντας σε έναν βαθμό τη ζημία με τις μεταγραφές των Ουσεϊνού Μπα, Αγκιμπού Καμαρά, Μαξ Λοβέρα και Μάριου Βρουσάι (ισοζύγιο -8.000.000 ευρώ).

Ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, ξόδεψε 6.600.000 ευρώ, αλλά χάρη στην πώληση του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη στη Βόλφσμπουργκ πέτυχε θετικό ισοζύγιο (6.350.000 ευρώ).

Η ΑΕΚ ευνοήθηκε από το γεγονός ότι ο Έκι Πόνσε μεταπήδησε νωρίς-νωρίς στη Χιούστον Ντάιναμο των ΗΠΑ (9.000.000 κέρδος), με αποτέλεσμα να κινηθεί πιο ευέλικτα στην πορεία (Αμπουμπακαρί Κοϊτά, Φραντζί Πιερό, Μόουζες Οντουμπάτζο) και να κλείσει το αλισβερίσι στο πενιχρό πλην θετικό ποσό των 600.000 ευρώ.

Ολοκληρώνοντας με το Big-5, ο Άρης… μπήκε μέσα κατά 4.000.000, κυρίως επειδή έδωσε 3.600.000 στη Ρεάλ Βαγιαδολίδ για να φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Μόντσου.

Ποιοι, όμως, είναι οι πέντε παίκτες που ήρθαν στη Super League και διαθέτουν υψηλή πιθανή μεταπωλητική αξία;

 

Τετέ

Έχει ήδη δείξει τα διαπιστευτήρια του με το ιδανικό τελείωμα στη ρεβάνς κόντρα στη Λανς.
Χάρη σ’ εκείνο το γκολ, ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στη League Phase του UEFA Europa Conference League.

Μία μικρή απόσβεση την έκανε το βράδυ της 29ης Αυγούστου, υπό την έννοια ότι το «τριφύλλι» εξέπεμπε πως αυτό ήταν το ματς της χρονιάς.

Είχε προηγηθεί το γκολ στο Άμστερνταμ, το οποίο έφερε την ομάδα μια ανάσα από την πρόκριση στα playoffs του UEFA Europa League.

Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ αποκτήθηκε έναντι 7.250.000 ευρώ από τη Γαλατάσαραϊ και δεδομένου ότι είναι 24 ετών (με τετραετές συμβόλαιο), οι «πράσινοι» δικαιούνται να προσδοκούν σε ένα δυνατό μελλοντικό deal.

Δείτε το γκολ του επί της Λανς:

 

Φακούντο Πελίστρι

Περίπου έναν μήνα μετά την έλευση του Τετέ, ο Παναθηναϊκός τάραξε ξανά τα νερά λόγω της απόκτησης ενός ακόμη Νοτιοαμερικανού.

Ο Φακούντο Πελίστρι ήρθε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι του ποσού των 6.000.000 ευρώ και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο, λίγες εβδομάδες μετά την παρουσία του ως βασικός στο Copa América με τη φανέλα της Ουρουγουάης.

Στις 10 Αυγούστου πέρασε αντί του Χάρι Μαγκουάιρ στον τελικό του Community Shield απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι και 19 ημέρες αργότερα άνοιξε το σκορ επί της Λανς, βάζοντας τις βάσεις για τη σπουδαία πρόκριση.

Είναι μόλις 22 ετών, ανήκε επί τέσσερα χρόνια στους «κόκκινους διαβόλους» και ο Μαρσέλο Μπιέλσα τον εμπιστεύεται στην εθνική, επομένως αν ρολάρει στην Ελλάδα ενδέχεται να πουληθεί με υψηλό ποσό.

Κλείνοντας το κεφάλαιο του Παναθηναϊκού, θα πρέπει να υπογραμμιστεί ότι δεν κατάφερε ποτέ να μπει στη λίστα των συλλόγων που καρπώνονται αρκετά έσοδα από μεταγραφές, όπως επί παραδείγματι ο Ολυμπιακός.

Δείτε το γκολ του επί της Λανς στο 3:00:

 

Κρίστοφερ Βέλντε

Έκλεισε προ ημερών τα 25, αποκτήθηκε έναντι περίπου 4.000.000 ευρώ από τη Λεχ Πόζναν και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Στα highlights του, καταγόμενου από την Αργεντινή αλλά μία φορά διεθνούς με τη Νορβηγία, τα επτά γκολ και οι τέσσερις ασίστ με την πολωνική ομάδα, κατά την πορεία της έως την προημιτελική φάση του UEFA Europa Conference League της σεζόν 2022-23.

Αγωνιζόμενος ως αριστερός εξτρέμ στο αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού και στα τρία μέχρι στιγμής ματς Super League, ο Κρίστοφερ Βέλντε σημείωσε ένα γκολ.

Υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, ο Βέλντε έχει τη δυνατότητα να δείξει ένα πολύ καλό πρόσωπο στην Ελλάδα και ενδεχομένως να πουληθεί ακριβά.

Δείτε το πανέμορφο γκολ του στο φιλικό με τη Νότιγχαμ στο 6:40:

 

Λορέντσο Πιρόλα

Αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός, ετών 22, με διετή παρουσία ως βασικός στη Serie A χάρη στη Σαλερνιτάνα.

«Ξεπετάχθηκε» από τις ακαδημίες της Ίντερ, χρίστηκε διεθνής με την U21 της Ιταλίας και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Σύμφωνα με τον Τύπο της γειτονικής χώρας, το deal έκλεισε στα 3.000.000, ενώ το συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό θα έχει ισχύ έως το 2027.

Έπαιξε βασικός και στα τρία ματς πρωταθλήματος, προτού τραυματιστεί στη Λαμία και αντικατασταθεί από τον Κάρμο.

 

Σόλα Σορετίρε

Ο δεύτερος παίκτης της λίστας που προέρχεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τη διαφορά ότι ήρθε ως ελεύθερος.

Είναι 20 ετών, αγωνίζεται στη θέση του μεσοεπιθετικού και έχει χριστεί διεθνής με την Αγγλία σε επίπεδο U15, U16, U18 και U19.

Ο Σόλα Σορετίρε δεν έχει γεμάτη σεζόν, αλλά είχε καταγράψει 16 συμμετοχές με την Μπόλτον, όταν μεταπήδησε ως δανεικός από τη Γιουνάιτεντ για το δεύτερο μισό της σεζόν 2022-23.

Το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ είναι τετραετές, επομένως ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει όλο τον χρόνο μπροστά του για να τον μετατρέψει σε έναν παίκτη που θα μπορούσε να φέρει αρκετά χρήματα στην Τούμπα.

Ως τώρα έχει δύο εμφανίσεις, εκ των οποίων η μία ως βασικός με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

*Όλα τα ποσά προέρχονται από την ιστοσελίδα transfermarkt.com

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved