«Θα σας δείξουμε εμείς πού είναι το τέρμα»: Το πιο επικό τρολάρισμα που έκαναν ποτέ οπαδοί στην ίδια τους την ομάδα!

Δεν γινόταν να το κάνουν πιο… σαφές!

Όταν στην Ελλάδα δεν πάει καλά μια ομάδα είναι συγκεκριμένη η αντιμετώπιση των οπαδών. Και συγκεκριμένη η σειρά των αντιδράσεων τους: Γιούχα στο γήπεδο. Λαϊκά δικαστήρια έξω απ’ αυτό. Μπινελίκια, κατάρες/ψόφοι στα social media. Δεν λείπουν (σε πιο extreme περιπτώσεις) οι… επιτροπές υποδοχής στα προπονητικά κέντρα, τα σπασμένα αυτοκίνητα ή ακόμα και οι κορνέδες!

Γενικά λοιπόν δεν φημιζόμαστε ως λαός για την ψυχραιμία μας σε τέτοιες καταστάσεις. Ούτε φυσικά για το χιούμορ μας. Σαν αυτό που επιστράτευσαν κάποτε (σε αντίστοιχη περίπτωση) οι οπαδοί του Μαγδεμβούργου: Σχεδιάζοντας και υλοποιώντας μια ανεπανάληπτη φάρσα εναντίον της ομάδας τους.

Ήταν Μάρτης του 2012 όταν ο ιστορικός σύλλογος της γερμανικής πόλης βολόδερνε για τα καλά. Για ομάδα που κάποτε είχε αναδεχθεί τρεις φορές πρωταθλήτρια Ανατολικής Γερμανίας, ο κατήφορος ήταν ασύλληπτος.

Όχι απλά έπαιζε χάλια, όχι απλά είχε κολλήσει στον πάτο της Regionalliga Nord (τέταρτης κατηγορίας στη χώρα), αλλά έτρεχε και ένα ντροπιαστικό σερί: Για πέντε αγώνες δεν είχε καταφέρει καν να σκοράρει

Με το σωματείο λοιπόν να μη σταυρώνει πόντο και τους παίκτες να σημαδεύουν στον… γάμο του καραγκιόζη, οι οπαδοί σκέφτηκαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους: Υπενθυμίζοντας μ’ έναν μνημειώδη συνδυασμό χιούμορ και αυτοσαρκασμού τι ακριβώς πρέπει να κάνουν για να βρουν επιτέλους δίχτυα!

Έτσι, το παιχνίδι που ακολουθούσε με την Berliner AK 07 γράφτηκε στην ιστορία. Αντί να πάει στο γήπεδο με άγριες διαθέσεις, ο κόσμος προτίμησε να «γλεντήσει» την ομάδα του. Και το έκανε με τρόπο που έγινε viral σε μια εποχή όπου το viral δεν είχε καν… εφευρεθεί ως ορολογία!

Το σκηνικό είχε οργανωθεί και είχε στηθεί στην εντέλεια. Οι οπαδοί είχαν χωριστεί σε δυο μεγάλα γκρουπ. Το ένα λοιπόν εξ αυτών κρέμασε ένα πανό στην κεντρική εξέδρα που έγραφε: «Μην ανησυχείτε, θα σας δείξουμε εμείς που είναι το τέρμα». Και το άλλο (που απαιτούσε πολλή κίνηση και καλύτερη φυσική κατάσταση) πήρε θέση πίσω στο πέταλο:

Με τους φιλάθλους να κρατούν από ένα μεγάλο βέλος στα χέρια και την ώρα του αγώνα να δείχνουν στους παίκτες την… εστία!

Ήταν τόσο μεγάλος ο ζήλος τους που ακολουθούσαν συνεχώς την κίνηση των ποδοσφαιριστών. Και φρόντιζαν σε όποιο σημείο της περιοχής και αν βρίσκονταν να τους δείξουν πού να σημαδέψουν.

Όπως και να ‘χει, το κόλπο δούλεψε! Ανεξάρτητα από το αν οφειλόταν ή όχι στην… οδηγία των οπαδών, οι παίκτες του Μαγδεμβούργου τα κατάφεραν. Και παρόλο που δεν απέφυγαν ξανά την ήττα με σκορ 2-1, μπόρεσαν έστω να βάλουν ένα γκολ!

Ποιος ξέρει, ίσως θα ‘πρεπε να έχουν προβλέψει αντίστοιχη λύση και για τα δυο τέρματα. Εκτός από τα βελάκια προς αυτό που έκανε επίθεση η ομάδα τους, να κρατούσαν και… απαγορευτικά προς εκείνο που επιτίθονταν οι αντίπαλοι.

Δεν είχε όμως τόση σημασία. Γιατί εντέλει δεν κατάφεραν  να σώσουν το Μαγδεμβούργο. Δεν το βοήθησαν να σηκώσει κεφάλι εκείνη τη σεζόν. Το είδαν να τερματίζει τελευταίο και καταϊδρωμένο. Αν μη τι άλλο όμως οι οπαδοί του έγραψαν ιστορία: Με το πιθανώς καλύτερο τρολάρισμα που έκαναν ποτέ φίλαθλοι στην ίδια τους την ομάδα!