Ούτε Μπαπέ ούτε Βίνι: Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα στην Ρεάλ Μαδρίτης [και η προφανής λύση]

Η «Βασίλισσα» το τελευταίο διάστημα πελαγοδρομεί- και ας κέρδισε την Οσασούνα με 4-0...

«Κατακτήσαμε το πρωτάθλημα και το Champions League την τελευταία φορά που συνέβη αυτό» είπε ο Κάρλο Αντσελότι μετά το 0-4 από την Μπαρτσελόνα στο πρωτάθλημα και άπαντες περίμεναν αντίδραση από την Βασίλισσα. Όμως αντί να έρθει κάτι τέτοιο, ήρθε μια νέα βαριά εντός έδρας ήττα στην κορυφαία διοργάνωση, αυτή τη φορά από την ομάδα που παλιά ήταν ο Νο1 αντίπαλος στην Ευρώπη, την Μίλαν.

Οι Ιταλοί έκαναν παρέλαση στο Santiago Bernabeu με 1-3 και κατά κοινή ομολογία θα μπορούσαν να έχουν πετύχει ακόμα περισσότερα γκολ. «Για εμάς είναι πιο εύκολο να νικήσεις την Ρεάλ παρά την Μόντσα» είπε μετά το φινάλε της αναμέτρησης ο τεχνικός των Rossoneri, Πάουλο Φονσέκα, χωρίς ίχνος έπαρσης ή διάθεσης να χλευάσει ένα τέτοιο club ή τον legend προπονητή του.

Ήταν απλά κάτι που ένιωσε ο Πορτογάλος. Στην Ιταλία, η ομάδα του συναντά αντιπάλους με 400% focus στην άμυνα και την αμυντική λειτουργία, ενώ στην ισπανική πρωτεύουσα αντιμετώπισε ένα σύνολο που μπορούσες εύκολα να προσπεράσεις το κέντρο του και να χτυπήσεις την ταλαιπωρημένη και ταλαίπωρη οπισθοφυλακή του. Λίγες μέρες αφού χάθηκε η Χρυσή Μπάλα, οι Blancos φαίνεται πως έχουν χάσει και την κανονική μπάλα.

Γιατί μπορεί η ελεύθερη μεταγραφή του Μπαπέ να έφερε ακόμα μεγαλύτερο hype στο club, όμως αυτό που φέρνει τίτλους δεν πάει καλά και δεν πρόκεται για τίποτα άλλο από την άμυνα. Στο clasico, οι Ρούντιγκερ και Μιλιτάο «κόπηκαν» από μια πάσα και όπως συνέβη και στο δεύτερο γκολ, περιορίστηκαν στο να παρακολουθούν τον Λεβαντόβσκι. Με την Μίλαν, το δίδυμο ήταν το ίδιο και το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο κόντρα στους Μοράτα και Ράφα Λεάο.

Και τι να κάνει; Ποιούς να βάλει; Λογική στο 400% η ερώτηση αφού όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, οι δυο τους είναι οι μοναδικοί δύο διαθέσιμοι σέντερ-μπακ της Ρεάλ. Υπάρχει στο ρόστερ κι άλλος, ο Χεσούς Βαγιέχο, όμως δεν είναι παίκτης αυτού του επιπέδου και δεν υπολογίζεται από τον Αντσελότι. Ο τελευταίος πρέπει να βρει λύση στο τεράστιο πρόβλημα, ενώ δεν είναι η ώρα να συζητήσουμε το τι ζημιά προκαλεί στην αμυντική λειτουργία και στην ασφάλεια της οπισθοφυλακής η απουσία του Τόνι Κροος. Είναι σαν να πέφτει πυρηνική βόμβα στον όλο μηχανισμό.

Στο θέμα μας όμως. Το καλοκαίρι δεν δόθηκε μεγάλη σημασία στην άμυνα και οι αποφάσεις μοιάζουν καταστροφικές αν ακόμα βρισκόμαστε στο 1/4 της αγωνιστικής περιόδου. Πως είναι δυνατόν να έκαναν κάτι τέτοιο; Η Ρεάλ «άφησε» ελεύθερο τον στρατιώτη, Νάτσο, πούλησε τον 22χρονο, Ράφα Μαρίν, στην Νάπολι και «έχασε» τον 18χρονο, Λενί Γιορό, από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ [62 εκατ. ευρώ κόστισε].

Με τον Αλάμπα να δίνει μάχη για να επιστρέψει από σοβαρό τραυματισμό και την ακαδημία να μην φέρνει στην επιφάνεια κάποιον για να πέσει στα βαθιά, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι Ρούντιγκερ και Μιλιτάο έχουν «λιώσει». Ειδικά ο δεύτερος, ο οποίος είχε τεθεί νοκ-άουτ για 8 μήνες και μπήκε απότομα. Μέσα σε όλα, πλήγμα ήταν και η ρήξη χιαστών του Ντάνι Καρβαχάλ, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει ως CB, όπως και ο χαφ, Τσουαμενί που αποχώρησε με πρόβλημα από το ματς με την Μίλαν.

Αυτό που μπορεί να κάνει η Ρεάλ είναι ένα, να καταφύγει σε μια λύση που είναι τόσο μα τόσο προφανής. Να στραφεί στη μεταγραφική αγορά τον Ιανουάριο. Δύσκολα θα πάρει υπερπαίκτη τώρα ακόμα και αν τα σκάσει, όμως πλέον αντιμετωπίζει πολύ σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα που μπορεί να τη στείλει εντελώς εκτός πρωταθλήματος πριν έρθουν τα Χριστούγεννα.

Μια ομάδα που πριν μήνες φάνταζε εξωγήινη και θα γινόταν… διαγαλαξιακή με τον Μπαπέ, πίσω έχει «χοντρό» θέμα και οι λύσεις απλά για να βγει έστω η 11άδα, είναι μετρημένες. Ήδη ο γενικός διευθυντής, Χοσέ Άνχελ Σάντσεθ, έχει συμφωνήσει με τον Καρλέτο για το ότι η απόκτηση παικτών είναι μοναδική διέξοδος και κάτι τέτοιο πρέπει να περιμένουμε για πρώτη φορά μετά το 2019, όταν είχε αποκτηθεί στα μέσα της σεζόν ο Ρεϊνίερ από την Φλαμένγκο [δεν έπαιξε ποτέ].

Μια ομάδα που το καλοκαίρι είχε κάνει ήδη τρεμπλ στις προβλέψεις, κινδυνεύει από κάθε αντίπαλο με ικανή επίθεση και ο χρόνος πιέζει και τα αποτελέσματα πιέζουν. Όπως αποδεικνύεται, τσάμπα ο Φλορεντίνο Πέρεθ και το παρεάκι έριξαν τόσο… κλάμα για την Χρυσή Μπάλα, ένα πολύ πιο σοβαρό ζήτημα άξιζε περισσότερα δάκρυα…