Ήρθε στην Ελλάδα πριν από 6 χρόνια παντελώς άγνωστος και ανώνυμος. Βασικά, ήρθε ως ένας παίκτης που δεν είχε παίξει ποτέ πάνω από την τρίτη κατηγορία της Αργεντινής!
Ως ένα λαχείο, ένα στοίχημα.
Ωστόσο, το κοφτερό μάτι του Τάκη Γιαννόπουλου σπάνια πέφτει έξω όταν πρόκειται για λάτιν παίκτες, η ιστορία της ομάδας της Μαγνησίας το έχει αποδείξει.
Μετά από 6 χρόνια, ο Χουλιάν Μπαρτόλο λογίζεται πια ως Έλληνας. Είναι περισσότερο… Μπαρτολόπουλος, παρά Μπαρτόλο.
Εδώ και μία τετραετία έχει μετακομίσει στην Τρίπολη και βάζει πλώρη να γίνει ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία των Αρκάδων.
Αν και δεν είναι επιθετικός, έφτασε τα 21 γκολ με την φανέλα του και είναι 7ος σκόρερ στην ιστορία του στα μεγάλα σαλόνια, ξεπερνώντας Πάμπλο ντε Μπλάσις και Λούσιο Φιλομένο.
Μετρά ήδη 114 εμφανίσεις με την φανέλα του και έχει βάλει πλώρη για το Top-10, που απέχει χοντρικά μία σεζόν ακόμα.
Για να γίνει αυτό βέβαια, θα πρέπει ο Αστέρας Τρίπολης να μείνει στην Super League.
Και για να είμαστε ειλικρινείς, αν δεν υπήρχε ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, οι Αρκάδες πιθανώς να είχαν ήδη… αποχαιρετίσει.
Με την θηλιά να είναι ήδη σφιχτά στον λαιμό, ο Μπαρτόλο βρήκε δίχτυα στα 5 από τα τελευταία 7 παιχνίδια της ομάδας του και δίχως να είναι επιθετικός πρόσφερε οξυγόνο στην μάχη της παραμονής.
Ένας πολυσύνθετος παίκτης που με την ίδια ευκολία μπορεί να παίξει ως αριστερός εξτρέμ, επιτελικός ή ακόμα και εσωτερικός χαφ.
Ένας παίκτης που πέρσι ήταν πρώτος σε ασίστ για τον Αστέρα Τρίπολης (7) και φέτος είναι ο πρώτος του σκόρερ (7).
Αν δεν τριαντάριζε σε μία εβδομάδα, θα ήταν σίγουρο ότι θα μπορούσε να ακουστεί και για το πιο υψηλό επίπεδο.
Ωστόσο, παραμένει ένας σούπερ ποιοτικός παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά σε όλες τις ομάδες από το Big-4 και κάτω.
Αν οι Αρκάδες σώσουν φέτος την κατηγορία και παραμείνουν για 20ή συναπτή σεζόν στα μεγάλα σαλόνια, θα το οφείλουν εν πολλοίς στον Αργεντινό, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια είναι δικό τους παιδί…
