Ο Βαγγέλης Μαρινάκης τρίβει τα χέρια του: Το νέο μεγάλο αστέρι της Ρίο Άβε...

Ο Χάλεν Μπλέσα με θητεία σε Κόσοβο και Γεωργία είναι το νέο λαβράκι της Ρίο Άβε για το οποίο μιλάει όλη η Πορτογαλία!

Αυτός είναι ο ρόλος της. Να παράγει υπεραξίες. Αυτός είναι ο λόγος που η Ρίο Άβε βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που ελέγχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Αντρέ Λουίζ και ο Κλέιτον έκαναν το δρομολόγιο προς Πειραιά και άσχετα με την απόδοση τους, μέχρι στιγμής αυτό που είπε ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού δεν αμφισβητείται: απέρριψε προτάσεις από άλλους συλλόγους που αθροιστικά θα έφερναν στα ταμεία της Ρίο Άβε 30 εκατομμύρια ευρώ!

 New kid on the block!

Μπορεί ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος να έχασε μεσούσης της σεζόν τους δύο σταρ της ομάδας του, όμως… το μοναστήρι να ‘ναι καλά.

Ο κορυφαίος παίκτης του πορτογαλικού πρωταθλήματος για τον μήνα Μάρτιο δεν ήταν ούτε από την Πόρτο, ούτε την Μπενφίκα, ούτε την Σπόρτινγκ, αλλά από την ταπεινή Ρίο Άβε!

Στο αίμα του κυλάει αμερικανικό και καταλανικό αίμα. Γεννήθηκε στην Βαρκελώνη πριν από 25 χρόνια, αλλά ποτέ δεν φοίτησε στην ακαδημία κάποιας ισπανικής ομάδας.

Το 2020 προσπάθησε να βρει την τύχη του στην Αγγλία, αλλά έπαιξε στην Spartan South Midlands Football League, ουσιαστικά την 9η κατηγορία της ποδοσφαιρικής πυραμίδας στην χώρα.

Δεν είχε καμία ελπίδα να γίνει επαγγελματίας, εκτός αν έβρισκε την άκρη του στην άγονη γραμμή.

Κόσοβο και Γεωργία!

Δύο χρόνια αργότερα αποφασίζει να μετακομίσει στο Κόσοβο (!), αρχικά στην Ιστόγκου, μετά στην Ραχοβέτσι και την σεζόν 2023-24 βρίσκεται στην κορυφαία ομάδα της χώρας την Πρίστινα.

Ανακηρύσσεται πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος και παίρνει προαγωγή στην Κραϊόβα, όπου όμως δεν παίζει σχεδόν καθόλου.

Μετακομίζει σε μία ακόμα ομάδα της άγονης γραμμής και παίρνει γεύση από την Γεωργία, όπου βάζει 9 γκολ με την φανέλα της Ντινάμο Μπατούμι.

Πλέον, το βιογραφικό του έχει κάτι να επιδείξει, έστω και σε εξωτικά πρωταθλήματα. Το καλοκαίρι του 2025 βρίσκει συμβόλαιο στην ιταλική Serie B και την Τσεζένα, όπου κάνει ένα γεμάτο πρώτο εξάμηνο με 4 γκολ σε 21 παιχνίδια, μπαίνοντας στα ραντάρ της Ρίο Άβε.

Οι Πορτογάλοι επενδύουν τον Ιανουάριο 1,7 εκατομμύρια ευρώ για έναν παντελώς άγνωστο παίκτη στο κορυφαίο επίπεδο και ο Χάλεν Μπλέσα ορμάει φουριόζος.

Λαχείο!

Δεν χρειάζεται ούτε προσαρμογή, ούτε τίποτα. Παίζοντας ως… ψευτοεννιάρι σκοράρει 6 φορές στα πρώτα του 8 παιχνίδια στο πορτογαλικό πρωτάθλημα και ψηφίζεται από παίκτες και προπονητές ως κορυφαίος παίκτης για τον μήνα Απρίλιο συγκεντρώνοντας το 18,2% των ψήφων.

Μέσα σε μερικούς μήνες η χρηματιστηριακή του αξία έχει εκτοξευτεί σε επίπεδα που κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με σιγουριά.

Ένα πραγματικό λαχείο, ένας παίκτης από το πουθενά για τον οποίο μιλάει πλέον ολόκληρη η Πορτογαλία -και όχι μόνο…