Το μοντέλο χαφ που ψάχνουν όλες οι ομάδες του Big-4!

Ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ που πέρασε από τον Ολυμπιακό είναι το πρότυπο μέσου που ψάχνουν όλες οι κορυφαίες ομάδες της Super League.

Αν ψάξεις το ρεπορτάζ όλων των ομάδων του Big-4, θα βρεις μία κοινή τους ανάγκη. Όλοι, μα όλοι, ψάχνουν για box-to-box μέσο μεγάλης κλάσης.

Έναν παίκτη που θα πατάει και στις δύο περιοχές, που θα έχει πνευμόνια, ποιότητα, ταχύτητα, τεχνική και θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου.

Έναν τέτοιο χαφ είχε ο Ολυμπιακός, αλλά τον χάρηκε μόνο για μία χρονιά.

Πασπαρτού

Σε μία πολύ ταραγμένη σεζόν (2022-23), ο Χουάνγκ Ιν-Μπέομ ήταν πραγματική όαση για τους ερυθρόλευκους. Ένας απίστευτος χαφ που μπορούσε με την ίδια ευκολία να παίξει εξάρι, οκτάρι, ακόμα και δεκάρι.

Ένα τακτικό πασπαρτού που έδινε την ευκαιρία για πολύ μεγάλη ευελιξία μέσα στο γήπεδο, ένας σούπερ ποιοτικός μέσος, που έτρεχε ακατάπαυστα, μα συνάμα είχε και πολύ εντυπωσιακά χτυπήματα.

Το κακό; Ο Νοτιο-Κορεάτης ήταν μυστήριο τρένο. Ένας κλασικός λεγεωνάριος που δεν φοβόταν να αλλάξει ομάδες, χώρες, ηπείρους, αρκεί να έβρισκε ένα καλύτερο συμβόλαιο.

Αυτός ήταν άλλωστε ο λόγος που μετακόμισε στον Ερυθρό Αστέρα το 2023 και στην Φέγενορντ ένα χρόνο αργότερα.

Ο Χουάνγκ είχε κι ένα ακόμα κουσούρι. Ακόμα και με την παραμικρή μυϊκή ενόχληση, ακόμα και με ένα τσίμπημα, πήγαινε απευθείας στα πιτς, κάτι που τον έκανε (και τον κάνει) να χάνει αρκετά παιχνίδια.

Βρήκε λιμάνι…

Παραδόξως για εκείνον, φέτος έμεινε για δεύτερη σερί σεζόν στην ίδια ομάδα, ρίζωσε στο Ρότερνταμ. Ωστόσο, σε μία ταραγμένη χρονιά για την Φέγενορντ δεν έκανε παρά 24 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις (5 ασίστ), βγάζοντας ως συνήθως 2-3 θέματα τραυματισμών.

Ωστόσο, η ποιότητα και η αξία του δεν αμφισβητείται. Κλήθηκε στην Εθνική της Νοτίου Κορέας για το Παγκόσμιο Κύπελλο, έχοντας πίσω του τις 73 συμμετοχές με το εθνόσημο και έλαμψε στην πρεμιέρα απέναντι στην Τσεχία με γκολ και ασίστ, σε μία σπουδαία εμφάνιση.

Παρότι έχει συμβόλαιο ως το 2028, ο Νοτιο-Κορεάτης δεν αποκλείεται να μετακινηθεί ξανά αυτό το καλοκαίρι, αν και προς το παρόν όλα είναι στον αέρα, αφού η Φέγενορντ δεν έχει καν προπονητή.

Ωστόσο, αυτό είναι το μοντέλο του μέσου που ψάχνουν όλες οι ελληνικές ομάδες του Big-4. Ένας… Χουάνγκ θα ταίριαζε γάντι σε όλους, όμως τέτοια λαχεία δύσκολα βρίσκονται στην αγορά δίχως να ματώσεις οικονομικά…