Η περίπτωση του θυμίζει συγκλονιστικά αυτή του Γιάγια Τουρέ. Συμπτωματικά (ή συμβολικά) φοράει το ίδιο νούμερο με εκείνον (42) στην Τράμπζονσπορ.
Η μεγάλη διαφορά βέβαια υπάρχει στο… size. Ο Γιάγια Τουρέ ήταν ένας extra large μέσος, που μπορούσε να κάνει τα πάντα στο γήπεδο.
Ετούτος, εδώ είναι μέγεθος small για να μην πούμε extra small.
Φοίτησαν και οι δύο στην φημισμένη ακαδημία του Ζαν-Μαρκ Γκιγιού στην Ακτή Ελεφαντοστού, που ουσιαστικά έχει δημιουργήσει όλους τους ιβοριανούς σταρ.
Και φαίνεται πως έχουν την ίδια μέθοδο, το ίδιο πλάνο καριέρας μέχρι να φτάσουν στην κορυφή.
O Γιάγια Τουρέ με πολύ σύντομα περάσματα από Μπέβερεν, Μέταλουργκ Ντόνετσκ, Ολυμπιακό και Μονακό έφτασε μέχρι την Μπαρτσελόνα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Ο Κριστ Ινάο Ουλάι εμφανίστηκε πέρσι για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην Μπαστιά, την εγκατέλειψε αμέσως μετά τον υποβιβασμό της στην τρίτη κατηγορία και φαίνεται ότι δεν θα μείνει για δεύτερη χρονιά στην Τραπεζούντα.
Κάποια στιγμή ο Γάλλος εκφωνητής που περιέγραφε την αναμέτρηση της Ακτής Ελεφαντοστού με την Γερμανία ξέφυγε. Άρχισε να τον αποκαλεί Ιβοριανό Ινιέστα και απορούσε πως ένας τέτοιος παίκτης παγκόσμιας κλάσης μπορεί να παίζει στην Τουρκία.
Africa 🌍 has great talent but Europe controls the business
20 year old Cote D’Ivoire 🇨🇮 brilliant Christ Inao Oulaï vs Germany 🇩🇪
Iniesta of Ivory Coast @soka25east pic.twitter.com/6ICzQ773M1
— Collins Okinyo (@bedjosessien) June 21, 2026
Η αλήθεια είναι ότι μετά από μία τέτοια παράσταση, αυτό πολύ σύντομα θα αλλάξει.
Χρειάστηκαν μόλις μερικά παιχνίδια στην Τράμπζονσπορ για να αρχίσει ο μεγάλος θόρυβος. Στο διαδίκτυο γράφτηκε για ενδιαφέρον από Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν Μονάχου, όμως πολύ συχνά τέτοια δημοσιεύματα είναι τυράκι για να τσιμπήσουν κι άλλες ομάδες.
Η ομάδα της Τραπεζούντας έβαλε από νωρίς τον πήχη ψηλά (40 εκατομμύρια ευρώ), παρότι είχε δαπανήσει / επενδύσει πέρσι το καλοκαίρι “μόλις” ένα… τάληρο για τον 19χρονο μέσο.

Οι εμφανίσεις του στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής αύξησαν κι άλλο τον θόρυβο και αυτή του η πρεμιέρα στο Μουντιάλ απέναντι στην Γερμανία έχει προκαλέσει φρενίτιδα.
Μέσα σε μία μέρα γράφτηκαν τα ονόματα της Παρί Σεν Ζερμέν, της Μπαρτσελόνα, της Λίβερπουλ και έπεται συνέχεια.
Διότι, ο Κριστ Ινάο Ουλάι είναι φτιαγμένος για να λάμψει στο κορυφαίο επίπεδο…
