Είναι μία από τις λιγότερο προβεβλημένες κινήσεις του Ολυμπιακού. Και είναι λογικό.
Κατάγεται από μία χώρα χωρίς ηχηρή παρουσία στο διεθνές στερέωμα (Αρμενία), έρχεται από τον Ερυθρό Αστέρα και τα προηγούμενα χρόνια έπαιζε στο… απομονωμένο περιβάλλον της Ρωσίας στην ΤΣΣΚΑ και την Λοκομοτίβ Μόσχας.
Ωστόσο, ο Ναίρ Τικνιζιάν είναι μία κίνηση που έγινε κάτω από τα ραντάρ και είναι πολύ πιθανό να μας απασχολήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν.
Χαρακτηριστικά που έλειπαν
Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα του περσινού Ολυμπιακού ήταν η αδυναμία των αριστερών του μπακ, να είναι συνεπείς στο επιθετικό κομμάτι και την ανάπτυξη.
Τόσο ο Ορτέγκα, όσο και ο Μπρούνο είχαν σαφείς περιορισμούς σε ότι αφορά την επιθετική τους συνεισφορά, κάνοντας το παιχνίδι των ερυθρόλευκων αρκετά πιο προβλέψιμο και κάποιες φορές μονότονο.
Ο Ολυμπιακός θέλησε να αλλάξει αυτή τη συνθήκη, όχι μόνο γιατί αμφότεροι έπιαναν θέση μη κοινοτικού, αλλά κυρίως γιατί ήθελε να προσθέσει έναν αριστερό μπακ με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Και Ναΐρ Τικνιζιάν είναι ένας τέτοιος.
Μπορεί να ακουστεί κάπως υπερβολικό, αλλά ο Αρμένιος μπορεί να είναι ο πιο επιθετικογενής αριστερός μπακ που είχαν οι Πειραιώτες από τον Κώστα Τσιμίκα και μετά.
Άλλωστε, χάρη στην δημιουργική του ικανότητα διακρίνεται τόσα χρόνια και όχι χάρη στην αμυντική του προσήλωση.
Νούμερα… εξτρέμ
Ο Τικνιζιάν τα περισσότερα χρόνια της θητείας του στη Ρωσία έπαιζε ως φουλ-μπακ. Κι αυτό σημαίνει ότι έμαθε να παίζει σε άλλα μέτρα, να είναι πολύ πιο άνετος παίζοντας ψηλά.
Ο Αρμένιος τρέχει καλά το γήπεδο, έχει καλή σέντρα, παίζει καλά το overlap και πολλές φορές πατάει και περιοχή για να τελειώσει φάσεις.
Πέρσι είχε 5 ασίστ με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, πριν από δύο χρόνια είχε σεζόν με 6 γκολ και 3 ασίστ σε 20 παιχνίδια στο ρωσικό πρωτάθλημα με την φανέλα της Λοκομοτίβ Μόσχας.
Δεν είναι και ο καλύτερος αμυντικός μπακ του κόσμου, κι αυτό σημαίνει ότι θα τον βλέπουμε περισσότερο στα παιχνίδια που ο Ολυμπιακός θα έχει την κατοχή και θα πιέζει απέναντι σε ομάδες που αμύνονται σε χαμηλό μπλοκ.
Μία στοχευμένη μεταγραφή, με χαρακτηριστικά που έλειπαν από το ρόστερ του Ολυμπιακού, ένας μπακ με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Μπρούνο, που σίγουρα θα δώσει επιπλέον λύσεις στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.
