Το σοκ ήταν ισχυρό. Διότι δεν είναι μόνο η σημειολογία της συγκεκριμένης μεταγραφής, αλλά και το πρακτικό της κομμάτι.
Ο ΠΑΟΚ δεν έχασε μόνο ένα σύμβολο, αλλά έχασε συνάμα και τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του ρόστερ του.
Έχασε αυτόν γύρω από τον οποίο ο Αλέσιο Λίσι είχε χτίσει όλη την τακτική του, κυρίως στο δημιουργικό κομμάτι, αυτόν που έκανε την ζωή όλων ευκολότερη στο γήπεδο.
Μόνο που τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την αποχώρηση του Γιάννη Κωνσταντέλια είναι πάρα πολλά για την επόμενη ημέρα του ΠΑΟΚ…
Τοπίο στην ομίχλη
Ο Δικέφαλος έχει κάτι λιγότερο από έναν μήνα για να ψάξει αυτό που θέλει στο μεταγραφικό παζάρι και πολύ μεγαλύτερη ρευστότητα για να ψάξει ποιοτικές προσθήκες.
Ακόμα, όμως, δεν είναι απολύτως ξεκάθαρο τι ακριβώς θα ψάξει.
Για παράδειγμα δεν είναι ξεκάθαρο αν ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να βρει ένα καθαρό δεκάρι όπως ο Ντέλιας (δεν είναι και πολλά στην αγορά) ή θα φροντίσει έναν μεσοεπιθετικό με άλλα χαρακτηριστικά για να καλύψει άλλους τακτικούς σχηματισμούς.
Δεν είναι σίγουρο αν ο Λίσι θα επιμείνει στο 4-2-3-1 ή θα πάει σε άλλα συστήματα (4-3-3, 3-5-2) που έχει παίξει σε άλλες ομάδες και ενδεχομένως να ταιριάζουν καλύτερα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, που δεν έχει πλέον τον Ντέλια.
Αν πάμε σε μία τέτοια περίπτωση τότε ο Δικέφαλος θα φορτώσει κι άλλο τα κεντρικά του χαφ και την επίθεση, με παίκτες που πιθανώς θα έχουν άλλα, συμπληρωματικά χαρακτηριστικά , με αυτά που έχουν οι υπάρχοντες.
Στο μυαλό του Αλέσιο Λίσι…
Ακόμα και η ανακοίνωση της συμφωνίας με τον Σερίφ Εντιάγέ δημιουργεί περισσότερα ερωτηματικά από αυτά που λύνει.

Ο Σενεγαλέζος είναι ένας ετερόφωτος σέντερ-φορ, που παίζει στον χώρο, τελειώνει τις φάσεις με μία επαφή, στηρίζεται στην καλή τροφοδοσία, μα δεν δημιουργεί για τον εαυτό του.
Θα ταίριαζε ιδανικά με τον Ντέλια, αλλά αυτή η νέα συνθήκη, φέρνει νέες ανάγκες.
Μήπως ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ψάξει για έναν βασικό επιθετικό κλάσης που θα αφήσει τον Εντιαγέ ως δεύτερη λύση και τον Μύθου ως τρίτο;
Μήπως τελικά εκεί πρέπει να πέσουν τα πολλά λεφτά αυτό το καλοκαίρι για την ουσιαστική ενίσχυση;
Στον ΠΑΟΚ όλα είναι νωπά. Κι ακόμα δεν έχουμε δει ούτε έχουμε ακούσει τι λέει και τι σκέφτεται ο Αλέσιο Λίσι για την επόμενη ημέρα δίχως τον μικρό μάγο του Δικεφάλου.
Μία φοβερά δύσκολη εξίσωση, σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ θα παίξει το ευρωπαϊκό του μέλλον σε δύο ζαριές με την Μπραν, έχοντας αμέτρητα ανοιχτά μέτωπα.
