Ξεγράψτε λίγο ακόμη τον ΠΑΟΚ να δω κάτι…

Η υπομονή είναι αρετή, κάτι που – κακώς – πολλοί το ξεχνάνε

Ποδόσφαιρο και υπομονή δεν κάνουν εύκολα ταίρι – αν και θα έπρεπε. Συμβαίνει και σε χώρες του ψυχρού βορρά που κατά τα άλλα φημίζονται για τη ψυχραιμία των ανθρώπων τους, φανταστείτε στα μέρη μας, που ‘ναι νότια και βράζει το αίμα μας! Κάπως έτσι και μετά από ένα, πολύ αρνητικό είναι η πικρή αλήθεια, καλοκαίρι, κάποιοι βιάστηκαν να ξεγράψουν τον ΠΑΟΚ, να μιλήσουν για χαμένη σεζόν.

Για να βλέπεις πιο συχνά τα καλύτερά μας άρθρα Add Menshouse.gr on Google

Δεν μπορούμε, προφανώς, να ξέρουμε από τώρα τι θα προκύψει ως αποτέλεσμα στο φινάλε. Αλλά αυτό που βλέπουμε, στην πράξη, είναι μια ομάδα που κάθε άλλο παρά έλλειψη προοπτικής την χαρακτηρίζει. Τα ζόρια, οι δυσκολίες, δεν την έριξαν. Ίσα ίσα. Την «ατσάλωσαν». Χρησιμοποιεί έτσι τα διδάγματα του «έπαθα» για να φτάσει στο «έμαθα».

Το 3-1 το βράδυ της Κυριακής (20/9) στο Αγρίνιο, απέναντι στον πολύ καλό φέτος Παναιτωλικό, ήταν ακόμα μία απόδειξη ότι ο Δικέφαλος βρίσκεται στο σωστό δρόμο. Χωρίς Ντιέγκο Κόστα (ενοχλήσεις στο γόνατο), χωρίς Τάισον (ίωση), χωρίς Γιαννούλη (σταθερά τραυματίας), χωρίς Μπάνζα (ανέτοιμος ακόμη) και με 3 αναγκαστικές αλλαγές να προκύπτουν στην πορεία της αναμέτρησης (Παβλένκα, Ελουστόντο, Άλι) ο Δικέφαλος διατήρησε τη συνοχή, το πλάνο και το καθαρό μυαλό του, φτάνοντας στην επικράτηση, 3η συνεχόμενη σε όλες τις διοργανώσεις μετά το 2-0 επί του Άρη στο πρωτάθλημα και το 1-0 κόντρα στον Ατρόμητο για το Κύπελλο.

Το λέμε με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη σιγουριά μπορούμε αυτή τη στιγμή: Ο ΠΑΟΚ μόνο καλύτερος θα γίνεται όσο περνάει ο καιρός. Έχει πολύ καλό υλικό, είναι επαρκώς θωρακισμένος σε κομβικές θέσεις. Διαθέτει συνεπώς την απαραίτητη ποιότητα αλλά και εκείνους τους παίκτες με ισχυρή προσωπικότητα που δεν θα κρυφτούν και (θα) είναι σε θέση να δώσουν λύσεις, να κάνουν τη διαφορά.

Intime Live

Και βεβαίως, κάτι πολύ σημαντικό, ο Αλέσιο Λίσι έχει πια αρχίσει και ο ίδιος να συνειδητοποιεί πολύ καλύτερα το πού βρίσκεται και τι πρέπει να κάνει. Δεν ήταν δώρο για τον Ιταλό τεχνικό, κάθε άλλο, πως κλήθηκε να αντικαταστήσει ένα «τοτέμ» όπως ο Ραζβάν Λουτσέσκου, ότι προχωράει έχοντας μονίμως μια σκιά να τον ακολουθεί. Όμως μαθαίνει γρήγορα και κάθε μέρα που περνάει δείχνει όλο και περισσότερο είναι «ενταγμένος» στο περιβάλλον, πιο έτοιμος για την πρόκληση.

Κατέφτασε στη Θεσσαλονίκη έχοντας στο CV του μόλις 3,5 σεζόν ως πρώτος προπονητής (Λεβάντε, Μιραντές, Οσασούνα), δίχως να έχει προϋπηρεσία σε απαιτήσεις πρωταθλητισμού. Ξεκινάει να καλύπτει αυτό το χάντικαπ με υγιή φιλοδοξία, θέληση και συνεχή, σκληρή δουλειά. Είναι ένας σύγχρονος κόουτς, που δίνει μεγάλη έμφαση στα data και προσέχει το οτιδήποτε νέο συμβαίνει στο σπορ. Η μετάβαση δεν είναι απλή ούτε εύκολη, αλλά αρχίζει να φαίνεται η μεθοδολογία, η κατεύθυνσή που θέλει να δώσει στον ΠΑΟΚ.

Η διακοπή θα του δώσει ακόμα περισσότερο χρόνο κάτι που σε αυτήν την περίπτωση, υπό αυτές τις συνθήκες είναι ως και ευλογία. Δίνεται η δυνατότητα σε συνθήκες χαμηλής πίεσης να ενταχθούν καλύτερα οι καινούριοι. Κάτι το εξαιρετικά ευοίωνο. Και ναι, η απουσία Ευρώπης δεν χωνεύεται. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, για μια ομάδα που πέρασε τέτοια δομικά σοκ, μπορεί να αποδειχθεί «ουδέν κακόν αμιγές καλού»…