Μπενχαμίν Γκαρέ: Το τέλειο παιχνίδι κάτω από το ραντάρ

Ο κόσμος του Άρη δεν έχει συνειδητοποιήσει το πόσο καλός ήταν ο Γκαρέ απέναντι στον Βόλο

Ο Μπενχαμίν Γκαρέ έχει απασχολήσει εδώ και καιρό το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ. Είτε με θετικό τρόπο, κατά τις πρώτες μέρες της άφιξης του με δανεισμό από την Βάσκο, είτε με αρνητικό, κατά την αγωνιστική του κάμψη, τους τελευταίους μήνες. Ο Αργεντίνος όμως προσφέρει πολλά περισσότερα στον Άρη από τα γκολ, τα οποία αναζητά το ανθρώπινο μάτι. Μάλιστα, απέναντι στον Βόλο, στην 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο Γκαρέ προσέφερε όλα τα υπόλοιπα, δίχως να το πάρει κανείς χαμπάρι.

Για να βλέπεις πιο συχνά τα καλύτερά μας άρθρα Add Menshouse.gr on Google

Ένα τέλειο παιχνίδι, το οποίο κανείς δεν αναγνωρίζει όπως θα έπρεπε…

Απέναντι στην ομάδα της Μαγνησίας ο Γκαρέ αγωνίστηκε για 80 λεπτά. Είχε 67 επαφές με τη μπάλα, με μόλις δύο λάθος εξ αυτών. Δημιουργικά, ο Αργεντίνος προσέφερε 1 αίστ και 7 πάσες κλειδί για τους συμπαίκτες του, είχε 4 σέντρες, ενώ, συνολικά, ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 42/47 μεταβιβάσεις, έχοντας 29/32  εξ αυτών στο αντίπαλο μισό. Παράλληλα είχε και τρομερή ακρίβεια στις μεγάλες αποστάσεις, με 3/4 long balls. Α! Κέρδισε και ένα πέναλτι…

Ο Γκαρέ έτρεξε, πάλεψε, κουβάλησε 21 φορές τη μπάλα για 261 μέτρα στο σύνολο,  με πολύ λίγες προσπάθειες για τον εαυτό του και σχεδόν όλες για τους συμπαίκτες του. Χαρακτηριστικό της αλτρουιστικής του νοοτροπίας το γεγονός πως επιχείρησε μόλις δύο προσπάθειες για σουτ, οι οποίες δεν έφτασαν καν προς την εστία και βρήκαν σε αντίπαλο. (0,11% xgoals).

Πάνω σε αυτό, αξίζει να αναφέρουμε και την ιδιαίτερη συμβολή του και στο αμυντικό κομμάτι, με τον ίδιο να γυρίζει σε κάθε προσπάθεια αναχαίτισης, καλύπτοντας, έχοντας ¾ τάκλιν, 2 απομακρύνσεις, και 3 ανακτήσεις μπάλας. Παράλληλα, είχε 5/9 μονομαχίες ανασταλτικά, ενώ έκανε και δύο φάουλ σε αντίπαλο παίκτη.

H ειδική βαθμολογία του Γκαρέ στο παιχνίδι ήταν 9.0, πολύ μεγαλύτερη από κάθε παίκτη στο χορτάρι και μέσα στις κορυφαίες των κιτρινόμαυρων την φετινή σεζόν.

Φαίνεται πως ο Γρηγορίου δούλεψε με τους παίκτες του στην διακοπή και θέλει να πάρει από τον καθένα το μάξιμουμ, με διακριτούς ρόλους στο γήπεδο. Η μετάλλαξη του Γκαρέ σε συμμετοχικό παίκτη, από παίκτη – μονάδα, ο οποίος, στα προηγούμενα  7 παιχνίδια,  δεν ξεπέρασε ποτέ το 7.8 στην ειδική βαθμολογία (μάλιστα αυτή η επίδοση ήταν απέναντι στην Καρδίτσα), δείχνει πως και ο ίδιος αντιλαμβάνεται πλέον τη θέση του στο χορτάρι και θα παλέψει για να διακριθεί.  Οι περισσότεροι όμως θα σταθούν στην απουσία του γκολ και ίσως έχουν την εντύπωση πως ο παίκτης έκανε ακόμη ένα μέτριο παιχνίδι με την φανέλα της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Η πραγματικότητα όμως είναι όλα τα παραπάνω.

Ο δανεισμός του Γκαρέ ολοκληρώνεται τον Δεκέμβρη και ο Άρης θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψιν τα όσα κάνει ο ποδοσφαιριστής του ακόμη και όταν δείχνει νωθρός και ανούσιος στο γυμνό μάτι. Αν επαναλάβει, δε, εμφανίσεις όπως η χθεσινή, τότε η ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του θα φαντάζει μονόδρομος.