Άξιζε μέχρι και το τελευταίο ευρώ που έδωσε γι' αυτόν ο Παναθηναϊκός

Έγινε ξανά κάτι παραπάνω από σαφές

Κι όμως, σε κάτι τέτοια ματς, που δεν κινδυνεύεις και δεν πιέζεσαι παρά ελάχιστα, είναι που φαίνεται περισσότερο. Γιατί ακριβώς εμπεριέχουν την παγίδα του εφησυχασμού. Δεν είσαι συνεχώς στην τσίτα και άρα είσαι επιρρεπής στο να παρασυρθείς και να χαλαρώσεις, σώμα και πνεύμα. Εκτός κι αν είσαι 100% επαγγελματίας. Εκτός κι αν έχεις τη δέουσα, ατσάλινη νοοτροπία του «σέβομαι κάθε αντίπαλο» και «δεν υποτιμώ ποτέ, κανέναν». Ρικ Φαν Ντρόνγκελεν, ένα λαχείο για τον Παναθηναϊκό…

Για να βλέπεις πιο συχνά τα καλύτερά μας άρθρα Add Menshouse.gr on Google

Ναι, το παιχνίδι με την Μπόρατς Μπάνια Λούκα ήταν από τα πιο μπόσικα που περιμένουν το Τριφύλλι σε αυτή τη League Phase του Conference League. Ο Ολλανδός στόπερ όμως δεν το αντιμετώπισε αφ’ υψηλού ή ελιτίστικα. Μπήκε, όπως κάθε φορά, για να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά του.

Και την έκανε. Απόλυτα κυριαρχική εμφάνιση, δεν έχασε μονομαχία, δεν έδωσε το παραμικρό δικαίωμα και ήταν απόλυτα συγκεντρώμενος όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Ένας «βράχος» στην καρδιά των μετόπισθεν, που ξεχωρίζει για το πάθος και τη δυναμικότητά του, μα δεν είναι μόνο μούσκλια. Έχει εξαιρετική τακτική αντίληψη και αμύνεται εξαιρετικά τόσο ψηλά όσο και σε χαμηλά μέτρα. Ανάλογα τι ζητάει το παιχνίδι, ο προπονητής του.

Με τον Στέφαν Ντε Φράι είναι λες και γεννήθηκαν για να παίζουν μαζί. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον, ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους. Ένα ολλανδικό δίδυμο που κινείται σε υψηλότατα ποιοτικά στάνταρ και συνιστά ένα από τα μεγαλύτερα όπλα των Πρασίνων στο δρόμο για την πραγμάτωση των φετινών τους στόχων.

Intime – Karanikolos Harris

Είναι έκπληξη η εξαιρετική παρουσία του Φαν Ντρόνγκελεν με την πράσινη φανέλα; Όχι, απλά η αποτύπωση της δεδομένης ικανότητας ενός παίκτη που θα μπορούσε κάλλιστα, αν είχε υπάρξει πιο τυχερός στα (πιο) νιάτα του, να είναι αυτή τη στιγμή στις κλήσεις της Εθνική Ολλανδίας.

Στις μικρές Εθνικές των Οράνιε δεν έχανε προσκλητήριο, οι ειδικοί τον είχαν πολύ ψηλά στην κατηγορία «prospect» για τη θέση. Κακές επαγγελματικές επιλογές, αναποδιές σε πρόσωπα και πράγματα, καθώς και κάποιοι τραυματισμοί σε καίρια σημεία βάλτωσαν την καριέρα του, η οποία πήρε ξανά την ανιούσα από τότε που βρέθηκε στην Τουρκία και στη Σαμσουνσπόρ.

Εκεί τον εντόπισε ο Παναθηναϊκός και με ένα ποσό κοντά στα 6 εκατ. ευρώ τον έκανε δικό του. Ως και… κλοπή μοιάζει πια. Με τον Φαν Ντρόνγκελεν να εμφανίζεται αποφασισμένος να ρεφάρει για το χρόνο που έχασε νωρίτερα και, μέσω του Τριφυλλιού, να ξεκλειδώσει το πλήρες εύρος των δυνατοτήτων του.

Ο Ολλανδός άλλωστε, διαθέτει εντυπωσιακά φυσικά προσόντα. Ψηλός, γυμνασμένος, με… άγριο παρουσιαστικό επιζητά διαρκώς την επαφή και τη μάχη, δεν κρύβεται ποτέ. Με τον Ντε Φράι ως fit, έχει δίπλα του αυτόν τον ηγέτη που έχει ανάγκη ώστε να νιώθει απόλυτα ασφαλής και άρα να μπορεί να βγάζει τον καλύτερο του εαυτό.

Στα 27 του έχει μπει στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Έμαθε από τα λάθη που έκανε νεότερος και δεν κάνει την παραμικρή έκπτωση στα στάνταρ του, στα «θέλω» του. Και να ο λόγος που ακόμα και σε… αντιτουριστικά βράδια, όπως αυτό απέναντι στην Μπόρατς Μπάνια Λούκα, είναι αψεγάδιαστος, από τους κορυφαίους. Πόσο πολύτιμο για μια ομάδα να διαθέτει τέτοιους παίκτες. Οι υπόλοιποι βλέπουν, παρατηρούν και μαθαίνουν. Θα φανεί στην πορεία πόσο ευεργετικό είναι αυτό για το σύνολο, δεν αμφιβάλλουμε περί τούτου.