Σε λίγους μήνες, στις 3 Φεβρουαρίου για την ακρίβεια θα γίνει 40 ετών!
Κι όμως ακόμα φοράει κοντά παντελονάκια και παίζει κόντρα σε παιδιά που κάλλιστα θα μπορούσαν να είναι οι γιοί του!
Παρότι έχει κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, παρότι δεν βιοπορίζεται πια από το ποδόσφαιρο δεν δίστασε να αφήσει τα γήπεδα της Ligue 1 που έπαιζε πέρσι με την φανέλα της Ναντ, για να παίξει στην ελληνική Super League 2 με τη φανέλα της Μαρκό!
Συνήθως, τέτοιες μεταγραφές είναι κινήσεις εντυπωσιασμού και όχι ουσίας. Στην περίπτωση του Γιουσέφ Ελ-Αραμπί όμως συμβαίνει εντελώς το αντίθετο.
Διότι ο Μαροκινός στράικερ είναι κολλημένος με το ποδόσφαιρο. Όχι μόνο δεν κοροϊδεύει στο γήπεδο, αλλά ηγείται της ομάδας του Σούλη Παπαδόπουλου να ανέβει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην μεγάλη κατηγορία!
Κολλημένος με την μπάλα
Δεν είναι δα και καμιά μεγάλη είδηση πως ο Ελ-Αραμπί είναι πρώτος σκόρερ της κατηγορίας με 5 τέρματα, άλλωστε εκτελεί τα πέναλτι.
Είδηση, είναι ο τρόπος που παίζει στο γήπεδο. Διότι αν τον δει κανείς σε ολόκληρο ματς θα δυσκολευτεί να πιστέψει ότι αυτός ο τύπος είναι 39 ετών.
Το σώμα του παραμένει το ίδιο και με την κλάση του ώρες ώρες δείχνει την εντύπωση ότι είναι σαν να παίζει ένας άντρας, ανάμεσα σε παιδιά.
Ειδικά στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, ο Ελ-Αραμπί άλλαζε πολλές φορές θέσεις με τον Σεμπά, κατέβαινε πολύ χαμηλά για να φτιάξει παιχνίδι, καμία σχέση με τον κλασικό στράικερ που θυμόμασταν.
Ο Μαροκινός με την τρομερή ποιότητα του ανεβάζει επίπεδο με την Μαρκό και αποτελεί role model για μία ολόκληρη ομάδα για το πως πρέπει να είναι ένας σωστός επαγγελματίας σε όλα του.
Την Κυριακή συμπλήρωσε 100 γκολ στη χώρα μας (τα 95 με τη φανέλα του Ολυμπιακού), μόνο που φαίνεται πως δεν έχει στερέψει από κίνητρα και ποδοσφαιρικούς στόχους.
Διότι με τον τρόπο που παίζει είναι σαν να θέλει την άνοδο, περισσότερο από όλους.
Ένα πραγματικό λαχείο που τράβηξε η Μαρκό, ο ηγέτης που κάνει την απόλυτη διαφορά σε επίπεδο Super League 2, ένας βετεράνος που δεν χορταίνει να παίζει ποδόσφαιρο…
