Σκόραρε και κόντρα στη Λίβερπουλ: Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ που κάνει θραύση στο φετινό Champions League!

Κάνει σεζόν καριέρας

Δεν κάνουν όλοι για όλα. Υπάρχουν παίκτες που ανθίζουν σε ένα πολύ συγκεκριμένο περιβάλλον και παίκτες που ασφυκτιούν σε κάποιο άλλο.

Για να βλέπεις πιο συχνά τα καλύτερά μας άρθρα Add Menshouse.gr on Google

Δεν είναι θέμα ατομικής ποιότητας, αλλά το πόσο συμβατοί είναι σε μία ομάδα, σε ένα πρωτάθλημα, σε ένα περιβάλλον.

Στην ΑΕΚ, ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς δεν κόλλησε.

Ήρθε με τεράστιες προσδοκίες, ως μία πανάκριβη μεταγραφή από την Ντινάμο Ζάγκρεμπ, αλλά στην ουσία πότε δεν κέρδισε φανέλα βασικού, έστω και αν τα νούμερα του (10 γκολ / 8 ασίστ σε 68 παιχνίδια) δεν είναι καθόλου άσχημα.

Απόσβεση…

Κι όταν το καλοκαίρι η ΛΑΣΚ Λίντερ πλήρωσε 500.000 ευρώ ως ενοίκιο για φέτος, βάζοντας οψιόν αγοράς άλλα 3 εκατομμύρια ευρώ, ελάχιστοι στην Νέα Φιλαδέλφεια στεναχωρήθηκαν.

Στην πραγματικότητα, έμοιαζε με καλό deal, αφού η Ένωση θα έβγαζε ακριβώς όσα είχε δώσει στους Κροάτες τον Ιανουάριο του 2024 για να τον αποκτήσει.

Σε ένα περιβάλλον όπου βρήκε ξανά ως προπονητή τον Ντίτμαρ Κουμπάουερ με τον οποίο είχαν συνεργαστεί άψογα στην Ραπίντ Βιέννης, ο Κροάτης μέσος βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό.

Πήρε τη φανέλα με το 10 και μαζί έναν απόλυτα ηγετικό ρόλο σε μία ομάδα που τον εμπιστεύτηκε απόλυτα. Και με τις εμφανίσεις του στη League phase του Champions League δεν είναι διόλου απίθανη μία νέα μεταγραφή ακόμα πιο ψηλά.

Θραύση…

Ο 27χρονος χαφ σκόραρε απέναντι στη Λίβερπουλ, σκόραρε απέναντι στην Σλόβαν Μπρατισλάβας είχε ασίστ στο ηχηρό 2-3 μέσα στη Λισσαβόνα επί της Σπόρτινγκ και κάνει στην Αυστρία σεζόν καριέρας.

Μετρά ήδη 5 γκολ, 4 ασίστ σε 18 επίσημα παιχνίδια, είναι ο απόλυτος ηγέτης της ΛΑΣΚ και θεωρείται βέβαιο ότι πολύ σύντομα οι Αυστριακοί θα καταβάλουν την οψιόν αγοράς ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για τον κάνουν δικό τους.

Η ΛΑΣΚ βρήκε το κουμπί του Λιούμπισιτς και εισπράττει στο γήπεδο εντυπωσιακές εμφανίσεις από έναν παίκτη που γεννήθηκε στην Αυστρία, μεγάλωσε στην Αυστρία και με εξαίρεση ένα διάστημα από το 2022 ως το 2026 έπαιξε σε όλη του την καριέρα στην Αυστρία.

Ίσως τελικά για όλα τα πράγματα στο ποδόσφαιρο να υπάρχει μία εξήγηση…