5 προπονητές που βγάλαμε άχρηστους στην Ελλάδα και όταν έφυγαν διέπρεψαν
Βρείτε μας στο
Μπάλα

5 προπονητές που βγάλαμε άχρηστους στην Ελλάδα και όταν έφυγαν διέπρεψαν

Ποτέ δεν θα πιστεύαμε πως οι συγκεκριμένοι θα έκαναν τα συγκεκριμένα κατορθώματα όταν έφευγαν από τα μέρη μας...

Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ κάνει πράγματα και θαύματα τόσο στην Ευρώπη όπου βρίσκεται ήδη στον ημιτελικό του Champions League όσο και στη Γαλλία όπου και απειλεί ευθέως την ζάμπλουτη Παρί Σ.Ζ. με «κλοπή» του πρωταθλήματος.

Δικαιολογημένα, όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα συζητάει το γεγονός ότι ο τεχνικός της Μονακό έφυγε από το ταπεινό ελληνικό πρωταθληματάκι ως αποτυχημένος.

Με αφορμή αυτό το παράδοξο ακολουθεί μια πεντάδα προπονητών που την έκαναν από την Ελλάδα ως λούζερς για να διαπρέψουν σε άλλες χώρες.

Λεονάρντο Ζαρντίμ

5 προπονητές που βγάλαμε άχρηστους στην Ελλάδα και όταν έφυγαν διέπρεψαν

Ο λόγος για τον οποίο γράφεται αυτό το κείμενο, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα. Ο Πορτογάλος άφησε τον Ολυμπιακό πρώτο στο πρωτάθλημα στις αρχές του δευτέρου γύρου και ενώ εκρεμμούσαν τα παιχνίδια του για τους «32» του Europa League. Ο λόγος ήταν ότι η ομάδα δεν έπαιζε ωραία μπάλα. Ο Πορτογάλος ανέλαβε τις τύχες της Σπόρτιγκ Λισαβόνας και στη συνέχεια πήγε στη Μονακό όπου τα τελευταία τρία χρόνια παραδίδει μαθήματα για το πως χτίζεται μια καλή ομάδα. Το γοητευτικό με την Μονακό του (η οποία έχει 100% την προσωπική του υπογραφή) είναι πως μοιάζει πως η φετινή σεζόν δεν είναι το ταβάνι της…

Κλαούντιο Ρανιέρι

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα

5 προπονητές που βγάλαμε άχρηστους στην Ελλάδα και όταν έφυγαν διέπρεψαν

Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση προπονητή που έφυγε ως λούζερ για να διαπρέψει, ο Ιταλός τεχνικός συνέδεσε το όνομά του με μια από τις χειρότερες περιόδους της Εθνικής Ελλάδος καθώς επί των ημερών του γνώρισε ντροπιαστικές ήττες με αποκορύφωμα την πανωλεθρία από τα Νησιά Φερόε. Με τη φυγή του ανέλαβε την μικρομεσαία του αγγλικού πρωταθλήματος, Λέστερ και την οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένας από τους πιο αποτυχημένους προπονητές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου έγινε πρωταγωνιστής σε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά παραμύθια της Αγγλίας. Το πιο κουλό είναι πως ακόμα κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει. Άλλωστε κανείς δεν διαφωνούσε πως έπρεπε να απολυθεί από την Εθνική, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί μέχρι και σήμερα πως με αυτά τα αποτελέσματα έπρεπε να μείνει έστω και μια μέρα παραπάνω.

Ιβάν Γιοβάνοβιτς

5 προπονητές που βγάλαμε άχρηστους στην Ελλάδα και όταν έφυγαν διέπρεψαν

Ιδιαίτερη περίπτωση προπονητή. Είναι ξεκάθαρο πως η Ελλάδα δεν του πάει. Το 2002 έφυγε από τον Ηρακλή σαν εντελώς αποτυχημένος για να πάει στον ΑΠΟΕΛ και να στεφθεί πρωταθλητής Κύπρου. Ο Ηρακλής, η ομάδα με την οποία ταυτίστηκε σαν παίκτης, δεν τον ξέχασε. Έμοιαζε δεδομένο πως θα συνέδεε το όνομά του μαζί της και ως προπονητής και ένα κακό πέρασμα δεν θα μπορούσε να αποτρέψει αυτό το πεπρωμένο. Μετά από ένα ενδιάμεσο πέρασμα από την Παναχαϊκή γύρισε στον Ηρακλή και… ξαναέφυγε ως αποτυχημένος! Επέστρεψε στον ΑΠΟΕΛ, πήρε τρία πρωταθλήματα σε τρία χρόνια και τον οδήγησε στους ομίλους του Champions League.

Αντρέα Τρινκιέρι

5 προπονητές που βγάλαμε άχρηστους στην Ελλάδα και όταν έφυγαν διέπρεψαν

Ο Ιταλός τεχνικός που ανέλαβε την Εθνική Ελλάδος του μπάσκετ το 2013 δεν… κάθισε καλά εξαρχής στο κοινό. Η ομοιότητά του δε με τον… «Εθνικό σταρ» δεν βοήθησε και πάρα πολύ. Η παταγώδης αποτυχία της Εθνικής στο ευρωπαϊκό της Σλοβενίας υπέγραψε την απόλυσή του. Ο Τρινκιέρι πήγε στην Ουνίκς Καζάν και με τους Καϊμακόγλου, Βουγιούκα και Ζήση αναδείχθηκε «Προπονητής της χρονιάς» στο Eurocup οδηγώντας την ρώσικη ομάδα στον τελικό με ρεκόρ 20-2! Στην συνέχεια κατέκτησε το Πρωτάθλημα Γερμανίας με την Μπάμπεργκ και πλέον θεωρείται ένας από τους πιο σοβαρούς προπονητές της Eυρωλίγκας.

Γιόνας Καζλάουσκας

5 προπονητές που βγάλαμε άχρηστους στην Ελλάδα και όταν έφυγαν διέπρεψαν

Η πιο ακατανόητη απομάκρυνση προπονητή από την Ελλάδα, ο Καζλάουσκας αν και οδήγησε την Εθνική Ελλάδας στο χάλκινο μετάλλιο του Eurobasket του 2009 δεν κατάφερε ποτέ να πετάξει από πάνω του την ρετσινιά του λούζερ που τον χαρακτήριζε από το αποτυχημένο πέρασμά του από τον Ολυμπιακό. Παρά το μετάλλιο έφυγε από την Εθνική και ανέλαβε εκείνη της χώρας του με την οποία έχει πάρει ήδη δυο ασημένια μετάλλια στα Eurobasket του 2013 και του 2015. «Θυμάμαι ότι στην Ελλάδα έλεγαν αυτός κοιμάται στον πάγκο και δεν κάνει τίποτα, δεν σπάει καρέκλες, δεν πιάνει το διαιτητή», έλεγε με παράπονο μερικά χρόνια μετά την (παντελώς άδικη) απομάκρυνσή του.