5 παίκτες της Superleague που θα μπορούσαν να παίξουν τέρμα όπως ο Αλμέιδα (Pics)

Σύμφωνα με τα άμπαλα μυαλά μας για να είσαι τερματοφύλακας αρκεί απλά να έχεις το σωματότυπο και τα κιλάκια του Αλμέιδα..
5 παίκτες της Superleague που θα μπορούσαν να παίξουν τέρμα όπως ο Αλμέιδα (Pics)
28 Απριλίου 2017 | 21:17

Όταν ο Ανέστης έφαγε κόκκινη κάρτα στο ματς της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και η Ένωση είχε εξαντλήσει τις αλλαγές της, τότε για έναν αδιευκρίνιστο λόγο άπαντες σκέφτηκαν πως ο καταλληλότερος για να κάτσει τερματοφύλακας έστω και για λίγο ήταν ο Αλμέιδα.

Για έναν αδιευκρίνηστο λόγο; Όχι απαραίτητα. Ο Πορτογάλος κάποιες προϋποθέσεις τις πληροί: είναι ψηλός (όπως πρέπει να είναι ένας τερματοφύλακας), έχει μερικά κιλάκια παραπάνω (όπως θέλει το στερότυπο να είναι οι πορτιέρο) και γενικά είναι λίγο… δυσκίνητος.

Τα κλισέ που έχουν παραχθεί στις αλάνες είναι ατέλειωτα. Αν κάποιος έχει μόλις ένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά αυτόματα στο μυαλό μας θα έκανε εύκολα για τερματοφύλακας! Βέβαια, αυτά ισχύουν μόνο στο μυαλό μας και στην λογική αλάνας που κουβαλάμε όταν βλέπουμε μπάλα.

Με αφορμή την ιστορία με τον Αλμέιδα, ακολουθούν πέντε παίκτες της Σούπερ Λίγκα (σύγχρονοι ή παλιοί) που σύμφωνα με τα άμπαλα μυαλά μας θα μπορούσαν να κάτσουν τερματοφύλακες χωρίς να είναι:

Ερίκ Ραμπεσαντρατανά

Εντάξει, κλέβουμε μοναστήρι αλλά δεν γινόταν να μην μπει ο συγκεκριμένος σε αυτή τη λίστα. Ο αξιαγάπητος Γάλλος που ήρθε από την Παρί Σ.Ζ. για να κάνει σούπερ αμυντικό δίδυμο με τον Γκαμάρα αλλά όλοι τελικά τον θυμούνται μόνο για την αγάπη του στα σουβλάκια και για το όνομα-σιδηρόδρομο που έχει. Ο ορισμός του παίκτη που κάνει μόνο για τα τερματοφύλακας.

Σταύρος Λαμπριάκος

Πολυεργαλείο. Ο Λαμπριάκος μπορούσε να παίξει δυο βασικές θέσεις. Ήταν ένας βαρύς επιθετικός και ένας… βαρύς αμυντικός. Εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις αλλά υπήρχαν ματς που ο Σταύρος τις έπαιζε και τις δυο.

Και με βάση το σωματότυπό του, πάρα πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν πως εύκολα θα μπορούσε να κάτσει και κάτω από τα δοκάρια. Στις καφενειακές κουβέντες της εποχής του πολλοί το συζητούσαν. Σταμάτησε την μπάλα και δυστυχώς δεν το είδαμε ποτέ ΥΓ Μην πείτε την κακία ότι τον είδαμε ως τερματοφύλακα στο Survivor τη μέρα που διάσημοι και μαχητές δοκιμάστηκαν στο ποδόσφαιρο! Του μοιάζει η Σάρα, αλλά όχι τόσο…

Ντιέγκο Μπίσεσβαρ

Εντάξει, ο Ολλανδός είναι παικταράς αλλά μεταξύ μας τώρα, τον κοιτάς να μπαίνει στο γήπεδο με τα έξτρα παχάκια του και με τα επιβλητικά μαλλιά του που του προσδίδουν επιπλέον όγκο και δεν γίνεται να μην σκεφτείς ότι μπορεί εύκολα να παίξει τέρμα. Μια νέα καριέρα ίσως να ανοίξει για αυτόν αν τα φέρει ποτέ έτσι η μοίρα, το ταλέντο του είναι δεδομένο πως θα ξεδιπλωθεί και κάτω από τα δοκάρια.

Γιώργος Ανατολάκης

Δεν το συζητάμε: ο ορισμός του σωματότυπου για τερματοφύλακα. Αν σε όλους τους υπόλοιπους οι εκτιμήσεις προέρχονται από… διαίσθηση και δεν τεκμηριώνονται αγωνιστικά, για τον Ανατολάκη τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει τόσο όγκο και τόσο σκληροτράχηλο στιλ που εύκολα θα μπορούσε να παίξει τερματοφύλακας. Εντάξει, εδώ που τα λέμε, για να μην το παίζουμε ξαφνικά και τόσο μπαλαδόφατσες, ο Ανατολάκης ήταν και λίγο άμπαλος (sorry κύριε πρώην βουλευτή…), οπότε καλός ήταν και για τερματοφύλακας.

Χρήστος Μαλαδένης

Λοιπόν κρατήστε πρακτικά: δεξί μπακ, στόπερ, οχτάρι, δεκάρι, δεξί χαφ, αριστερό χαφ, δεύτερος επιθετικός, φουνταριστός. Ο Χρήστος Μαλαδένης είχε παίξει όλες αυτές τις θέσεις. Για την ακρίβεια, ο Χρήστος Μαλαδένης είχε παίξει όλες αυτές τις θέσεις ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. Δεν μάθαμε ποτέ αν θα μπορούσε να παίξει ΚΑΙ τερματοφύλακας αλλά είναι δεδομένο: για πλάκα θα μπορούσε να το κάνει.

Menshouse.gr © 2022 - All Rights Reserved