Όταν μία ομάδα που έχει 11 τρόπαια σε 14 συμμετοχές σε τελικούς Τσάμπιονς Λιγκ / Κυπ. Πρωταθλητριών συναντά μία άλλη με 2/8, θεωρητικά η ζυγαριά γέρνει καταφανώς υπέρ της πρώτης. Στην πραγματικότητα όμως οι οιωνοί για τη Ρεάλ ενόψει του τελικού της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ δεν είναι καθόλου ευνοϊκοί.
Ή για να το πούμε καλύτερα, υπάρχουν 5 πολύ καλοί λόγοι για τους οποίους απλώς δεν γίνεται να χάσει η Γιουβέντους αυτό το τρόπαιο. Τι, δεν τους ξέρετε; Πάρτε βαθιά ανάσα λοιπόν και μετρήστε. Μόνο μην μας κατηγορήσετε στο τέλος για το χαμένο… σασπένς. Αν δεν αντέχετε, σταματήστε εδώ. Το κείμενο ξεχειλίζει από spoilers για τον τελικό.
1. Η ακολουθία του «7»
Φέτος συμπληρώνονται εφτά χρόνια από το 2010. Δεκατέσσερα από το 2003, εικοσιένα από το 1996 και 28 από το 1989. Άσχετη με την κουβέντα μας η επίδειξη τέτοιων κομβικών μαθηματικών γνώσεων, θα πείτε. Ναι, αλλά ποιας χώρας ομάδες κατέκτησαν το τρόπαιο αυτές τις χρονιές; Η Μίλαν έκανε την αρχή το ’89 και ακολούθησαν ανά εφτά χρόνια η Γιουβέντους, ξανά η Μίλαν και η Ιντερ. Αν δεν ξέρει προπαίδεια ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, θα μάθει, έστω αυτή του 7, όταν θα το σηκώνει στον ουρανό του Κάρντιφ.
2. Ο Ζιντάν δεν μπορεί στα clasico Ρεάλ – Γιουβέντους
Κανείς μετά τον Αρίγκο Σάκι δεν έχει πετύχει το back to back στην κορυφαία συλλογική διοργάνωση της Ευρώπης και όσοι πόνταραν έστω ένα σεντ ότι θα τον μιμηθεί ο Ζινεντίν Ζιντάν, όταν αντικαθιστούσε πέρσι τον Ράφα Μπενίτεθ, ετοιμάζονται να γίνουν πλούσιοι. Δεν θα γίνουν όμως… Ο Ζιζού έχει ένα θεματάκι στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις Γιουβέντους – Ρεάλ.
Όταν ήταν παίκτης της πρώτης ηττήθηκε από τη δεύτερη στον τελικό του 1998, με το γκολ του Πέτζα Μιγιάτοβιτς. Όταν έγινε Μαδριλένος η πρώην αγάπη τον κέρασε φαρμάκι δις: Αρχικά στα ημιτελικά της σεζόν 2002/03, όταν οι «μπιανκονέρι» ανέτρεψαν το 2-1 του «Μπερναμπέου», νικώντας με 3-1 στο Τορίνο. Και ακολούθως την περίοδο 2004/05, οπότε οι δύο ομάδες αντάμωσαν στη φάση των «16». Η Ρεάλ νίκησε εκ νέου στη Μαδρίτη με 1-0, αλλά με γκολ των Τρεζεγκέ και… Ζαλαγέτα, στην παράταση, η Γιούβε ήταν αυτή που χαμογέλασε ξανά στο τέλος.
3. Μηχανή εξολόθρευσης
Μπαρτσελόνα και Μονακό είναι οι δύο πιο «φονικές» ομάδες στην Ευρώπη φέτος, βάσει αριθμών. Έχουν πετύχει αθροιστικά 302 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις! Απέναντι στη Γιουβέντους έβαλαν μαζί… ένα σε 360 λεπτά. Ο Μπουφόν συμπλήρωσε 600 σερί λεπτά με λευκό παθητικό στη διοργάνωση, προτού νικηθεί από τον Κίλιαν Εμπαπέ, ενώ από τα 106 ματς που έχει συμμετάσχει στη διοργάνωση στα 47 έχει κρατήσει καθαρά δίχτυα. 106 ματς, 47 με απαραβίαστη εστία και κανένα τρόπαιο Τσάμπιονς Λιγκ; Η αδικία οδεύει προς αποκατάσταση…
4. Το γραμμάτιο του Γκονζάλο Ιγουαΐν
Καλός, χρυσός ο Καρίμ Μπενζεμά, εξαίρετη εναλλακτική λύση ο Άλβαρο Μοράτα, αλλά killer περιοχής σαν τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν δεν έχει άλλον στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Όταν η Ρεάλ αποφάσισε να τον ξεφορτωθεί ύστερα από έξι χρόνια κοινής «ζωής» (2013), θα προτιμούσε να του είχε… κρεμάσει το δελτίο αν ήξερε ότι θα τον βρει μπροστά της, στα απόλυτα ντουζένια του, σε έναν ευρωπαϊκό τελικό. Ο Αργεντίνος πέτυχε 121 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε αυτή την εξαετία με τη λευκή φανέλα, αλλά τα χνώτα του δεν… μύριζαν καλά στον Κριστιάνο Ρονάλντο και πριν από τέσσερα χρόνια παραχωρήθηκε στη Νάπολι αντί 39 εκατ. ευρώ.
Η Γιουβέντους εκταμίευσε πάνω από 90 εκατ. το περασμένο καλοκαίρι για να τον κάνει δικό της και ο «Πιπίτα», όσο και να αγαπάει τις πρώην, δεν χαμπαριάζει από συναισθηματισμούς. Η Νάπολι το ένιωσε σκληρά στο πετσί της, δεχόμενη τέσσερα γκολ φέτος σε ισάριθμες αναμετρήσεις για πρωτάθλημα και κύπελλο από την αφεντιά του. «Τη σκότωσα (και αυτήν) γιατί την αγαπούσα…», τον φανταζόμαστε ήδη να τραγουδάει το βράδυ της 3ης Ιουνίου στην Ουαλία.
Τα κορίτσια περιμένουν δύο χρόνια…
Πριν από τον τελικό του 2015 ανάμεσα στη Γιουβέντους και την Μπαρτσελόνα, η Τέρα Πάτρικ και η Ιταλίδα… συνάδελφός της, Βιτόρια Ρίζι είχαν υποσχεθεί ότι αν κατακτήσει η ομάδα του Τορίνο την κούπα θα κάνουν για πάρτη της στριπτίζ. Ναι, καλά διαβάσετε, η Τέρα η Πάτρικ. Η πρώην φοιτήτρια νοσηλευτικής ντε, για να σας το κάνουμε πιο λιανά (εκτός και αν δεν εντρυφήσατε στην προσωπικότητα, αρκούμενοι στα επιφανειακά). Είχαν μάλιστα φωτογραφηθεί παρέα με τη φανέλα των μπιανκονέρι στη Βενετία, όπου και προέβησαν στην εν λόγω δέσμευση.
Δεν ξέρουμε πώς προέκυψε να είναι οπαδός της Γιουβέντους η κορυφαία του περιλάλητου είδους της (γούστα είναι αυτά), ξέρουμε όμως ότι εδώ και δύο χρόνια είναι στην αναμονή. Και αυτά τα πράγματα καλό είναι να μην γίνονται…
Έως τον τελικό μεσολαβούν τρεις εβδομάδες και ρισκάρουμε την πρόβλεψη ότι τα κορίτσια θα «ξαναχτυπήσουν», προσφέροντας ξανά έξτρα κίνητρο στο ιταλικό ταμπεραμέντο. Ο Μάξι Αλέγκρι, που ήταν και στο Βερολίνο στον πάγκο της Γιούβε, πρέπει να διαλέξει: τη θρυλική Τέρα γυμνή ή τις ανταύγειες του Κριστιάνο Ρονάλντο να ανεμίζουν ποζάροντας σε selfie με την κούπα;