Αχ, να' σουνα εδώ μεγάλε Έντι Τζόνσον...! (Pics & Vid)
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Αχ, να’ σουνα εδώ μεγάλε Έντι Τζόνσον…! (Pics & Vid)

Ενόψει του μεγάλου τελικού της Κυριακής και της ευκαιρίας του Ολυμπιακού να κάνει τέσσερα τα ευρωπαϊκά του τρόπαια, θυμόμαστε τον «Έντι, το πιστόλι», την παικτούρα που αν ήταν σήμερα στο ρόστερ της ομάδας του Σφαιρόπουλου η τελευταία δεν θα είχε αντίπαλο σε όλη την Ευρώπη.

Στα φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα που συμμετέχουν ελληνικές ομάδες υπάρχει μια άτυπη παράδοση για τους οπαδούς: παραμονές τους βλέπουν βιντεάκια από παλιά φάιναλ φορ και θυμούνται τα περασμένα μεγαλεία για να προετοιμαστούν για τα επόμενα.

Παραμονές του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης λοιπόν πάρα πολλοί φίλοι του Ολυμπιακού πρέπει να θυμήθηκαν την υπερπαιχτούρα, τον Έντι Τζόνσον a.k.a. ο «Έντι, το πιστόλι». Κατά πολλούς ο καλύτερος ξένος σουτέρ που πέρασε από την Ελλάδα.

Αχ, να' σουνα εδώ μεγάλε Έντι Τζόνσον...! (Pics & Vid)

Αν υπήρχε μια μηχανή του χρόνου και ο Έντι Τζόνσον ερχόταν στο 2017 και έπαιζε σε αυτή την ομαδάρα του Σφαιρόπουλου, δεν υπάρχει περίπτωση να έχανε ο Ολυμπιακός την φετινή Ευρωλίγκα. Απόντος του Λοτζέσκι -που εδώ που τα λέμε και μόνο η δική του παρουσία θα έδινε από… τα αποδυτήρια το ευρωπαϊκό στον Ολυμπιακό- ο μεγάλος Έντι γίνεται αντικείμενο νοσταλγίας.

Ο Έντι Τζόνσον είχε έρθει στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1994. Βρισκόταν στα 36 αλλά η προχωρημένη ηλικία του δεν έλεγε τίποτα για αυτά που είχε να δώσει. Το επίπεδό του άλλωστε ήταν πολύ υψηλό. Τα ρεκόρ πόντων του τον κάνουν άμεσα ηγέτη και όταν ο Ολυμπιακός πάει στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα για να συναντήσει εκεί για δεύτερη σερί χρονιά τον Παναθηναϊκό, ο Τζόνσον είναι το μεγάλο όπλο.

Αχ, να' σουνα εδώ μεγάλε Έντι Τζόνσον...! (Pics & Vid)

Το παιχνίδι που έκανε ο Σπανούλης στο μεγάλο ημιτελικό με την ΤΣΣΚΑ είναι ευθέως ανάλογο με αυτό το σούπερ Έντι το μακρινό 1995 στην Σαραγόσα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Στο πρώτο ημίχρονο έχει 0/4 τρίποντα άλλα στο δεύτερο ημίχρονο με ένα ρεσιτάλ απο τα 6,25 οδήγει τους ερυθρόλευκους στον τελικό. Εκεί βέβαια, η πανίσχυρη Ρεάλ Μαδρίτης του Σαμπόνις επικρατεί εύκολα αλλά ο Έντι έχει ήδη προλάβει να γράψει ιστορία. Κάτι σαν τον Σπανούλη: είτε ο Ολυμπιακός κερδίσει είτε χάσει, αυτό το ματς με την ΤΣΣΚΑ θα μνημονεύεται εις τους αιώνας των αιώνων μαζί με πάρα πολλά άλλα.

Ο Τζόνσον έκατσε μόλις μια χρονιά στην Ελλάδα. Έφυγε φιναλίστ της Ευρωλίγκας και πρωταθλητής Ελλάδας για να συνεχίσει εκεί όπου άνηκε: στο NBA. Αν (με κάποιο μεταφυσικό τρόπο) ήταν σήμερα εδώ, οι κυριακάτικοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού (όταν γράφονται αυτές οι γραμμές δεν ξέρουμε ποιοι θα είναι) θα ήξεραν από τώρα πως θα ήξεραν από τώρα την τύχη τους, δεν θα ήλπιζαν καν…