ποδοσφαιρικής
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ανασκόπηση της ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-2017 από τη Σάρα Εσκενάζυ

Η τελευταία γυναίκα στην ομάδα των Μαχητών αναλύει το πιο μαχητικό πρωτάθλημα της Ευρώπης

Σήμερα φίλες και φίλοι, ποδοσφαιρόφιλοι και survivorφιλοι σας έχουμε μια ιδιαίτερη έκπληξη. Με αφορμή τη λήξη των play offs της Super league που σηματοδότησε και το τέλος της ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Ελλάδα, ζητήσαμε από ένα πολύ αγαπημένο τηλεοπτικό σας πρόσωπο να κάνει μία μίνι ανασκόπηση της. Χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος η τελευταία επιζούσα της ομάδας των Μαχητών του Survivor δέχτηκε την πρόκλισή μας. Η Σάρα Εσκενάζυ κάνει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο μια περίληψης της ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-2017. Η οποία χωρίς αμφιβολία είχε σχεδόν τα πάντα. Αν και αυτό τις περισσότερες φορές δεν είναι καλό όταν αναφερόμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ας περάσουμε όμως σε όσα μας είπε η ίδια η Σάρα, σε ένα διάλειμμα αγωνίσματος με έπαθλο αρνίσια παϊδάκια και παρακολούθηση συναυλίας του Βασίλη Τερλέγκα στον Άγιο Δομίνικο.

Γειας σας αγαπημένοι μου ποδοσφαιρόφιλοι; Πώς είστε; Χαμογελάτε ή έχετε μουτράκια που τελείωσε η μπαλίτσα που βλέπατε; Εγώ να το παραδεχτώ δεν ξέρω και πολλά από το ποδόσφαιρο σαν άθλημα. Αλλά τον τελευταίο καιρό έμαθα κάποια πραγματάκια από τις εμπειρίες που αποκτήσαμε σ’ αυτό το υπέροχο νησάκι. Πρώτα απ’ όλα παίξαμε αγώνισμα με τους Διάσημους που έμοιαζε με ποδόσφαιρο στην άμμο. Καταπληκτική εμπειρία, τη διασκέδασα όσο δεν έπαιρνε. Σε ένα άλλο αγώνισμα πάλι έπρεπε να κλωτσήσουμε τρεις μπάλες σε τρεις ακίνητους στόχους. Αυτό μου είπαν ότι μοιάζει με το ποδοσφαιρικό πέναλτι. Χαχαχα δεν ξέρω αγγλικά για να γνωρίζω τι σημαίνει πέναλτι αλλά μάλλον κάτι πολύ καλό είναι. Αφού στο τέλος φάγαμε χάμπουργκερ, μάλλον κάτι πολύ καλό είναι.

Μη με κοροϊδεύετε, έτσι αναγνωστούληδές μου; Ο μπαμπάς μου έπαιζε κυρίως τον καλαθοσφαιριστή Νίκο Σαφέρη στις βιντεοταινίες Ο Δρόμος προς τη Δόξα, το αστέρι αλλά και τη συνέχεια το Πορεία προς τη δόξα – Ο μεγάλος αγώναςΒέβαια πριν γεννηθώ είχε παίξει και τον πρώην ποδοσφαιριστή που γίνεται κυνηγός εμπόρων ναρκωτικών όταν ο μικρός του αδερφός πεθαίνει από την λευκή σκονούλα. Στην ταινία Σατανάδες στα σχολεία. Πολύ τρομακτικός τιτλούλης. Αλλά πού θέλετε να τη θυμάμαι, αφού ήμουν αγέννητη; Χαχαχα. Λέμε όχι στα κακά ναρκωτικούλια. Λέμε ναι στη σούπερ λιγκ.

Ανασκόπηση της ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-2017 από τη Σάρα Εσκενάζυ

Ξεφύγαμε όμως από το θέμα μας, αυτό της ποδοσφαιρικής ανασκόπησης της χρονιάς. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Ίσως έχω πρόβλημα με την απόσπαση της προσοχής. Μου το λέει και ο Μαριούλης το βράδυ όταν μου μετράει με την μεζούρα τον κώλο να δει αν μεγάλωσε. Βέβαια στην άλλη ομάδα γίνονται χειρότερα. Κάποια στιγμή το Ευριδικάκι, σε κάποιο αγώνισμα, που ως συνήθως με γλέντησε, είχε σκύψει πάνω στον πάγκο του αγωνίσματος και από πίσω ήρθε ο Ντάνος και την κλώτσησε. Μετά τα αγοράκια στην παραλία είπαν ότι αυτό θύμισε ποδοσφαιρικό σουτ. Δεν το κατάλαβα. Ο Γιώργος όμως ήταν παλιά ποδοσφαιριστής λένε, πριν γίνει βενζινάς και κλεφτοκοτάς γητευτής των βυθών. Ένας Ζακ Υβ Κουστώ, δεν ξέρω αν το λέω καλά. Ούτε γαλλικούλια γνωρίζω, χαχαχαχα.

Αυτό που έκανε ο Ντάνος έκανε στο φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός που τους βρήκε όλους σκυμμένους και έδωσε μια κλωτσούλα. Κάτι άλλες κλωτσούλες που έφαγαν κάτι παίκτες ενός χωριού των Χανίων δεν ξέρω αν είναι μέρος του ποδοσφαίρου. Ρώτησα τον γλυκούλη τον Σάκη τι γίνεται με αυτά και μου είπε να μην μπλέξω. Ένας κυριούλης σαγόνιας ασχολείται στον ΣΚΑΪ με αυτά τα θέματα. Δεν τον ξέρω αλλά μόνο και μόνο επειδή έχει μεγάλο σαγονάκι σαν τον δικό μου τον συμπαθώ.

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Μου λένε επίσης ότι μοιάζω με έναν παλιό ποδοσφαιριστή. Τον Σταύρο Λαμπριάκο. Ελπίζω να μη μου κάνουν πλάκα. Δεν τον ξέρω. Ρώτησα την Ευρυδικούλα που δηλώνει σέρφερ, πολ ντάνσερ και αθλητικογράφος αν του μοιάζω. Χαμογέλασε. Πολύ μου άρεσε αυτό. Το χαμόγελο είναι ευτυχία. Η Ευρυδίκη είχε κερδίσει και έπαθλο να δει ημιτελικό μιας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Μεγάλης νομίζω. Ήπιαν και μπύρες πράσινες. Όχι αυτή τη μάρκα μπύρας που πέταξε ένας φίλαθλος του Παναθηναϊκού στο κεφάλι του κύριου Ηλία Ίβις (δεν ξέρω αγλλικά και διάβασα σαν γκρίκλις το όνομά του). Γιατί το έκανες αυτό κακέ οπαδούλη; Γιατί δεν συγκρατείς τα νεύρα σου; Σαν τον Κωνσταντίνο που όλο μου φωνάζει ότι δεν βοηθάω. Τον φοβάμαι λίγο τον Κωνσταντίνο. Λιγότερο βέβαια από την ημέρα που τον συνάντησα και ήταν σαν ντουλάπα με λευκά δόντια. ΧΑΧΑΧΑ. Τανιμανίδικο αστείο αυτό.

Τί έγινε στα πλέι οφς της ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-2017;

Στα πλέι οφς τερμάτισε πρώτη μία ομάδα με κίτρινα μαύρα. Δεν κατάλαβα γιατί δεν φορούσαν μπλε ή κόκκινες κορδέλες; Για ποιο λόγο να μπαίνουν και άλλα χρώματα; Μαύρο με κίτρινο είναι ομάδα ραδιοταξί, όχι ποδοσφαίρου. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, αυτό ήταν αστειάκι μισθοφόρου που γελάει μόνος του με τους καραϊβίσιους κατοίκους που δεν καταλαβαίνουν Χριστούλη από ελληνικά.

Αυτή η ομάδα μου είπαν ότι πήρε τη ρεβάνς από μία άλλη ομάδα, τον ΠΑΟΚ. Χχαχαχα, φάρσα μου κάνετε έτσι; Η Ελισάβετ σας έβαλε από την Αθήνα; Οι δύο αυτές ομάδες έχουν ίδιο σήμα. Ένα μεταλλαγμένο πουλάκι. Μη γελάς βρε Ευρυδίκη με τη λέξη πουλάκι. Απλά η μία έχει λίγο κίτρινο και η άλλη άσπρο. Σαν το μαγιό του Σπαλιάρα όταν έχει μέρες να το πλύνει μετά τα κατουρήματα δίπλα στο σπιτάκι μας. Χχαχαχα ο Γιάννης ειναι καλό παιδί.

Τελικός κυπέλλου Ελλάδας με πολύ ξύλο

Α όχι, δε μου αρέσουν οι εικόνες που βλέπω στο βιντεάκι. Παίζουν ξύλο σε μια γεφυρούλα κάτι μαυροντυμένοι. Δεν είναι ωραία αυτά τα πράγματα. Μαχαιρώθηκαν κάποιοι; Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχει καλή διάθεση, χαμόγελο και αισιοδοξία; Χάσεις κερδίσεις πρέπει να έχεις την ίδια στάση απέναντι στη ζωή. Θα τους κάνω μουτάκια. Ο τελικός έγινε στον Βόλο μου λέει ο Σάκης. Ο Βόλος είναι πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Γάλα μαγνησίας κερδίσαμε σε ένα έπαθλο φαγητού. Πολύ νόστιμο, το απολαύσαμε, βουτάγαμε και κάτι ντάκους στο γάλα. Όλα ήταν φαντστικά. Και ο Βόλος ξέρω ότι είναι πανέμορφος. Έχει τσιπουράδικα με πολύ νόστιμους μεζέδες, ζωντανή μουσικούλα. ποδήλατα στους δρόμους. Και ο περισσότερος κόσμος μιλάει με προφορά σαν τον Ντάνο. Ξενικά τα λέω εγώ αυτά. Χχαχαχα, όχι σαν τα ξενικά της Λαουρίτας.

Ανασκόπηση της ποδοσφαιρικής σεζόν 2016-2017 από τη Σάρα Εσκενάζυ

Για τις άλλες ομάδες δεν ξέρω και πολλά. Στο έπαθλο επικοινωνίας έμαθα μόνο ότι η ομάδα ενός κύριου Κομπότη είναι σαν τον Λάζαρο, τον Χριστούλη και τους ανθρώπους που φαινομενικά πεθαίνουν στο Walking Dead. Αλλά στο τέλος ανασταίνονται και ξαναζούν. Η ομάδα του κύριου Κομπότη είναι σε μια περιοχή με πολλά σουβλάκια. Σαν και αυτά που ο Μπο δάγκωνε μαζί με την σχάρα και τους μαυρούληδες σεφ που μας τα μαγείρευαν, Μας έλεγαν να λέμε ότι είναι πεντανόστιμα και υγιεινά, με κρέας του χορηγούλη Υφαντής. Το ξυγκάκι του Υφαντή κάνει πολύ καλό στην καρδιά, την ευεξία και την μακροζωία. Καλά τα είπα Ατζούν;

Δεν τα πολυκαταλαβαίνω αυτά. Βρε Σάκη, μήπως καλύτερα να πάρω κατηγορία Γεωγραφία; Να σου απαντήσω ότι ο Πύργος του Άιφελ είναι 50 χιλιόμετρα ύψος. Λίγο πιο ψηλός από τον Λευκό Πύργο. Ωραίος πύργος, μου άρεζε πολύ όπως λένε όσοι ζούνε γύρω του. Είχε φωταγωγηθεί μου λένε όταν η άσπρη-μαύρη ομάδα με το μεταλλαγμένο πουλί του Τσέρνομπιλ  κέρδισε ένα τρόπαιο. Δεν ξέρω, ίσως ήταν έπαθλο ασυλίας για τον κύριο Ηλία.

Κλίκα στην Super League;

Πλησιάζει και η στιγμή που θα γίνει ατομικό παιχνίδι το Survivor. Οι κλίκες που είχαμε με τα άλλα κορίτσια και τον πειρατούλη δε θα μετράνε. Όπως η κλίκα που πήγε να κάνει ο κύριος Ιβάν, ο κύριος Τίγρης και ο κύριος Αλαφούζος με το φανταστικό κανάλι το ΣΚΑΪ που το ευχαριστούμε για την μαγική ευκαιρία που μας έδωσε να ζήσουμε 4 μήνες στην βρώμα και την πείνα. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να γελάμε ακόμα και αν βρωμάνε τα ποδαράκια του Μαριούλη.

Νομίζω πάλι ξέφυγα και η προσοχή μου αποσπάστηκε. Έπαθα το ίδιο που παθαίνω όταν κάνω ένα καλό ραν στα αγωνίσματα. Πάλι είχα έναν στόχο στο τέλος να πετύχω, την ανασκόπηση της ποδοσφαιρικής χρονιάς, αλλά βαρούσα στον γάμο του Καραγκιόζη. Πολύ μου άρεσαν οι παραστάσεις του θεάτρου σκιών. Πήγαινα με τον μπαμπάκα και την μαμάκα, βλέπαμε τον Χατζατζάρη, τρώγαμε νοστιμούλικο καλαμπόκι. Την όμορφη που είναι η ζωή, ε παιδάκια; Και πόσο έξυπνος, όμορφος και φιλάνθρωπος ο Σάκης Ρουβάς. Καλά τα λέω Ατζούν;

Παίξε το κουίζ