Οι 7 χειρότεροι τερματοφύλακες που 'χουν περάσει από την Ελλάδα
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι 7 χειρότεροι τερματοφύλακες που ‘χουν περάσει από την Ελλάδα

Αυτοί οι τερματοφύλακες άφησαν εποχή στην Ελλάδα. Για όλους τους λάθους λόγους...

Ο Ντέμης ο Νικολαΐδης κάποτε είχε δώσει μια συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων θυμήθηκε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό. Έλεγε εκεί ο Ντέμης ότι είχε χάσει πέντε μεγάλες ευκαιρίες καθώς ο Βάντσικ βρισκόταν σε μεγάλη μέρα και έπιανε τα άπιαστα. Αλλά κάποια στιγμή ο Ντέμης έβαλε μια γκολάρα που τη θυμούνται όλοι και η ΑΕΚ νίκησε.

Ο Νικολαΐδης συμπλήρωσε πως αυτή είναι η μεγάλη αδικία όταν είσαι τερματοφύλακας: μπορεί να τα πιάσεις όλα εκτός από ένα. Αν αυτό το ένα δώσει τη νίκη στον αντίπαλο δεν θα θυμάται κανείς αυτά που έχεις πιάσει.

Ε, λοιπόν ο Ντέμης έκανε λάθος. Διότι τον Βάντσικ για παράδειγμα θα τον θυμόμαστε κυρίως για τις επεμβάσεις του και όχι για τα γκολ που έχει φάει. Οι καλοί τερματοφύλακες μένουν για αυτές. Οι κακοί μένουν για όλα τα υπόλοιπα. Σήμερα, θα αγνοήσουμε τους καλούς. Σήμερα θα αναφερθούμε στους κακούς.

Τερματοφύλακες που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και προκάλεσαν εγκεφαλικά με τις εξόδους τους, με τα γκολ που έφαγαν, με τις γκάφες που έκαναν. Εδώ θα μιλήσουμε για κακούς, πραγματικά πολύ κακούς τερματοφύλακες:

(τα μικρά παιδιά ας απομακρυνθούν από την οθόνη)

Νικόλα Λεάλι

Από τους τερματοφύλακες που θα θυμόμαστε για πάντα. Αλλά με την αρνητική έννοια… Ο άνθρωπος που συνδύασε το όνομά του με έναν ολόκληρο αποκλεισμό. Η Μπεσίκτας πρέπει να του ανάψει λαμπάδα μιας και στα δύο παιχνίδια κόντρα στον Ολυμπιακό ήταν ο καλύτερος παίκτης της.

Απλά τσέκαρε στο 1:46:

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Και μετά δες και ολόκληρο αυτό το βίντεο:

Τέλος συζήτησης, έτσι;

Ζέλικο Μπρκιτς

Και ξαφνικά στην Τούμπα νοστάλγησαν τον Γλύκο! Δεν τους άρεσε, δεν έκανε για ΠΑΟΚ έλεγαν. Είχε και αυτό το αστείο γκολ στον τελικό κυπέλλου έλεγαν. Και μετά τραυματίστηκε ο Γλύκος και μπήκε κάτω από τα δοκάρια ο Μπρκιτς. Και δεν είναι μόνο ότι το παλικάρι έχει όνομα γλωσσοδέτη, αυτά συμβαίνουν. Είναι ότι το παλικάρι μάλλον δεν ήταν τερματοφύλακας ποτέ και μας κοροϊδεύει όλους. Δεν εξηγείται αλλιώς, μιλάμε για την επιτομή του γκαφατζή πορτιέρο.

Απλά δείτε τι κάνει το παιδί στο 2:41 και θα έχετε μια ενδεικτική εικόνα για την πάρτη του:

Γιάσικ Καζιμιέρσκι

Ο πρώτος ξένος τερματοφύλακας που έπαιξε ποτέ στον Ολυμπιακό, αποκτήθηκε επί Κοσκωτά στα 28 ετών ως βασικότατος τόσο στη Λέγκια Βαρσοβίας και την Εθνική Πολωνίας με παρουσίες σε Μουντιάλ και όλα αυτά τα ωραία. Σύντομα εξελίχθηκε σε αληθινό εφιάλτη. Αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και η βαριά ήττα με 1-4. Ο Καμιζιέρσκι έφερε ευθύνη στα τρία από τα τέσσερα γκολ και μετά από αυτό φυσικά δεν έπαιξε ποτέ ξανά. Με την αποχώρησή του κυκλοφόρησαν μάλιστα φήμες για μεγάλη μυωπία και αστιγματισμό.

Μαρσέλο Μορέτο

Ο Σορεντίνο, ο τελευταίος καλός τερματοφύλακας που έπαιξε στην ΑΕΚ εδώ που τα λέμε, μόλις είχε φύγει και η ΑΕΚ πήρε δύο για να τον αντικαταστήσει. Ο ένας, ο Μάχο ήταν καλούλης. Ο άλλος δεν παλευόταν. Ο Μορέτο είναι ακόμα ανέκδοτο για τους οπαδούς της ΑΕΚ, το παιδί έκανε άπειρα δώρα στους αντίπαλους επιθετικούς. Υπήρξε γενναιόδωρος αλλά με τον Φιλόμενο  λίγο παραπάνω:

Έρβιν Λέμενς

Το πέρασμα του τερματοφύλακα Έρβιν Λέμενς από τον Ολυμπιακό δεν πρόκειται να ξεχαστεί. Για όλους τους… λάθος λόγους, όμως! Ο δύο φορές διεθνής Βέλγος άσος αφίχθη στο λιμάνι το καλοκαίρι του 2005 σαν επιλογή του Τροντ Σόλιντ. Και είχε και… καλούτσικο βιογραφικό. Μέχρι που ήρθε εκείνο το ιστορικό φιλικό 4-3 με την Λίβερπουλ που ο τύπος έφαγε τα πιο αστεία γκολ που έχουν φαγωθεί ποτέ. Την πήραν χαμπάρι την δουλειά στον Ολυμπιακό και τον έκαναν τριτοτέταρτο άμεσα. Το όνομά του πρόλαβε να γίνει ανέκδοτο.

Γκρέγκορζ Σαμοτούλσκι

Τεράστια περίπτωση. Χειμερινή μεταγραφική περίοδος της σεζόν 1999-2000 και ο ΠΑΟΚ παίρνει τον Μπάγεβιτς και μοιάζει να αλλάζει επίπεδο. Μαζί του παίρνει και τον Σαμοτούλσκι, ένα δίμετρο θηρίο από την Πολωνία που καλύπτει όλο το τέρμα με την παρουσία του και που ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάζεται ως ο πορτιέρο που θα αφήσει εποχή. Και αφήνει… Πρώτο του ματς σε ένα παιχνίδι με τον Εθνικό Αστέρα και γίνεται νωρίς-νωρίς αντιληπτό τι παλτό είναι το παιδί:

Φράνκο Κοστάντσο

Ο άνθρωπος που ήρθε στον Ολυμπιακό το 2011 με μια πολύ δύσκολη αποστολή: να αντικαταστήσει τον Νικοπολίδη. Το ότι αποδείχθηκε λίγος για αυτό δεν σημαίνει κάτι. Μέσα στη ζωή είναι αυτά. Μιλάμε ωστόσο για έναν τερματοφύλακα του οποίου το όνομα χρησιμοποιήθηκε σε διαφήμιση με πρωταγωνιστή έναν γκαφατζή τερματοφύλακα! Δεν περιγράφω άλλο: