Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Την Κυριακή ο 32χρονος σούπερ σταρ άλλαξε την κεντρική φωτογραφία του στο instragram, αντικαθιστώντας τη φανέλα της Ρεάλ με αυτή της Εθνικής Πορτογαλίας. Μια προφανής εξήγηση θα ήταν ότι το έκανε διότι αγωνίζεται τούτες τις ημέρες στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Θα ήταν, αν υπήρχε «δεδικασμένο»...

«Αν o Ρονάλντο υπογράψει σε μας θα τραγουδήσω και θα παίξω το σύνθημά του στην κιθάρα, φορώντας μόνο ένα καπέλο και το πιο στενό εσώρουχο της συζύγου μου»!

Είναι το πιο χαρακτηριστικό, αλλά μόνο ένα από τα πολλά post των συνεπαρμένων από την είδηση περί πιθανής επιστροφής του Κριστιάνο Ρονάλντο οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

«Viva Ronaldo, Viva Ronaldo, Running down the wing, Hear United sing, Viva Ronaldo…» (πολλές φορές), είναι το άθλιο σύνθημα, στο οποίο αναφέρεται και κατά τα φαινόμενα «απειλεί» ξανά τα τσιμέντα του «Όλντ Τράφορντ».

Η μεταγραφή – «βόμβα», η πιο πολυδάπανη μακράν της δεύτερης στην ιστορία του ποδόσφαιρου, είναι, όπως όλα δείχνουν, προ των πυλών. Έστω και αν ο Ζινεντίν Ζιντάν και ο Σέρχιο Ράμος τηλεφώνησαν, όπως ανέφερε η «Marca», στον Πορτογάλο προσπαθώντας να τον μεταπείσουν, τα πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους.

Την Κυριακή ο 32χρονος σούπερ σταρ άλλαξε την κεντρική φωτογραφία του στο instragram, αντικαθιστώντας τη φανέλα της Ρεάλ με αυτή της Εθνικής Πορτογαλίας. Μια προφανής εξήγηση θα ήταν ότι το έκανε διότι αγωνίζεται αυτές τις μέρες στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του. Θα ήταν, αν υπήρχε «δεδικασμένο».

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Όπως παρατήρησαν κάποιοι φανατικοί οπαδοί του και ακόλουθοί του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι «κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά». Μάλιστα ο Ρονάλντο δεν απεικονίζεται με τη φανέλα της Ρεάλ σε καμία από τις 12 φωτογραφίες που εμφανίζονται στην κεντρική σελίδα του προφίλ του! Αν αυτό δεν παραπέμπει στο τέλος μιας σχέσης, τότε ο κύριος που χειρίζεται το λογαριασμό του στο instragram διαθέτει black χιούμορ…

Ο Ρονάλντο λοιπόν, ο οποίος έχει συμβόλαιο έως το 2021 με τη Ρεάλ, φέρεται να έχει ζητήσει εδώ και δύο μήνες από τον μάνατζερ του να βρει τον τρόπο επιστροφής του στο Μάντσεστερ. Εμφανίζεται αγανακτισμένος από τα μπλεξίματα με την ισπανική δικαιοσύνη και την άσκηση δίωξης για φοροδιαφυγή.

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Η επιχείρηση αποδέσμευσης δεν είναι καθόλου απλή, αφού πρόκειται για ένα συμβόλαιο που με τη συμβολή της NIKE απηχεί ουσιαστικά τρεις εμπλεκόμενους, ενώ πάνω του έχει στηρίξει η Ρεάλ το πλάνο μάρκετινγκ της επόμενης τετραετίας. Όταν αυτός ο μάνατζερ όμως τυγχάνει να λέγεται Ζόρζε Μέντες και τα ηνία των Μαδριλένων εξακολουθεί να κρατά ο άνθρωπος των τεράστιων deal Φλορεντίνο Πέρεθ, ακόμα και στον πιο σύνθετο γρίφο είναι ορατή η άκρη του νήματος.

Υπάρχουν άλλωστε 5+1 πολλοί καλοί λόγοι για να προχωρήσει αυτή η συμφωνία και στο τέλος της να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

1. Ό,τι τραβάει η ψυχούλα σου μανούλα μου (Ζιζού)

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Ασφαλώς η φανέλα του Ρονάλντο παραμένει η πρώτη σε πωλήσεις μεταξύ όλων με το έμβλημα της Ρεάλ, αλλά ο Πέρεθ είναι βέβαιο ότι θα πνίξει τον… πόνο του με τα 200 εκατ. ευρώ που σκοπεύει να δαπανήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια επανάληψη για να το κατανοήσουμε καλύτερα: Θα παραχωρήσει αντί 200 εκατ. ευρώ έναν παίκτη που έχει πατήσει το 33ο έτος της ηλικίας του! Η ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών έως τώρα είναι αυτή του 23χρονου (πέρσι) Πολ Πογκμπά στη Γιουνάιτεντ, ενώ στην ίδια ηλικία είχε αποκτήσει η Ρεάλ τον Γκάρεθ Μπέιλ αντί 100 εκατ.

Με 200 εκατ. ευρώ ο Πέρεθ θα πάρει τον 19χρονο Κιλιάν Εμπαπέ (είτε τώρα, είτε του χρόνου) και θα του μείνουν και κάβα τα μισά για να αγοράσει ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή του… Ζινεντίν Ζιντάν. Ο οποίος Ζιντάν περισσότερο για τα μάτια του κόσμου πρέπει να τηλεφώνησε στον Ρονάλντο.

Η προοπτική που ανοίγεται μπροστά του σε ότι αφορά τη στελέχωση του ρόστερ είναι πρωτόγνωρη ακόμα και για προπονητή ομάδας κορυφής. Για να μην μιλήσουμε για τον Νταβίδ Ντε Χέα, τον οποίο η Γιουνάιτεντ περικλείει στη συμφωνία και που ως γνωστόν αποτελεί απωθημένο των Μαδριλένων εδώ και τρία καλοκαίρια. Με Κέιλορ Νάβας δεν κάνεις Three-peat στο Τσάμπιονς Λιγκ!

2. Υπάρχει ζωή και μετά τον κοντό

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Τι άλλο να κάνει ο Ρονάλντο στη Ρεάλ; Αν του έχει μείνει κάποιο κίνητρο είναι πιθανότατα μόνο το να συνεχίσει να… κλέβει την εφορία. Ύστερα από 3.000.000 γκολ, έχει χάσει και ο ίδιος το μέτρημα στα ρεκόρ σκοραρίσματος, ενώ απέδειξε ότι δεν είναι μόνο φρου-φρου και αρώματα, κατακτώντας δύο σερί Τσάμπιονς Λιγκ.

Πήρε και το πρωτάθλημα φέτος, αποτινάσσοντας τη στάμπα του loser εντός συνόρων, καθώς είχε μόνο ένα την προηγούμενη επταετία. Τώρα που είναι στα πάνω του και η εικόνα του στο head-head με τον Μέσι είναι καλύτερη από ποτέ, το timing φυγής από την Ισπανία μοιάζει ιδανικό. Καθώς οδεύει καρφί για την 5η «Χρυσή Μπάλα» της καριέρας του.

3. Ουρές για την κόκκινη φανέλα του

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Ναι, η Γιουνάιτεντ θα ξηλωθεί, εκτοξεύοντας τα μεγέθη (για πολλούς και τον παραλογισμό) με τη δαπανή 200 εκατ. ευρώ για έναν και μόνο παίκτη. Έναν παίκτη που στην καλύτερη περίπτωση θα παίξει για μια τριετία ακόμα σε αυτό το επίπεδο. Μοιάζει καθαρή ποδοσφαιρική «τρέλα», λέτε όμως να μην έχουν υπολογίσει οι αδελφοί Γκλέιζερ και τα μη αγωνιστικά οφέλη;

Κατ’ αρχάς πρόκειται για το σύλλογο με τη μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα παγκοσμίως.

Τα τηλεοπτικά συμβόλαια για τα δικαιώματα της Πρέμιερ Λιγκ είναι πλέον αστρονομικά, σκεφτείτε ότι η Σάντερλαντ που υποβιβάστηκε ως τελευταία εισέπραξε μόνο από αυτά 114 εκατ. ευρώ! Η Γιουνάιτεντ καρπώθηκε μόνο για την περασμένη σεζόν 164 εκατ. ευρώ, ενώ τα συνολικά έσοδά της υπολογίζονται στα 630 εκατ. ευρώ. Νούμερο 1 στον κόσμο δηλαδή διότι εδώ και χρόνια το τμήμα μάρκετινγκ του συλλόγου λειτουργεί υποδειγματικά, αξιοποιώντας στο έπακρο – ίσως περισσότερο και από το αναμενόμενο – το brand που αναδημιούργησε ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Φανταστείτε τώρα μια τέτοια εμπορική δυναμική πλαισιωμένη από τη… θρυλική επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο, εκεί όπου ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά. Με το που θα ανακοινωθεί η μεταγραφή, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ σε όλο τον κόσμο θα σχηματίσουν ουρές για τη φανέλα του. Ήδη στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ επικρατεί παροξυσμός, στην ιδέα και μόνο της μεταγραφής. Είναι δεδομένο ότι το τμήμα μάρκετινγκ της Γιουνάιτεντ έχει ήδη εκπονήσει το πλάνο για να βγάλει από τη μύγα ξύγκι εκμεταλλευόμενο το brand «CR7» και το εν δυνάμει πολύκροτο come back στους «κόκκινους διαβόλους».

Iδίως σε μια σεζόν, που στο τέλος της ημερολογιακής χρονιάς θα βρει (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τον Πορτογάλο με ακόμα μία «Χρυσή Μπάλα» στην αγκαλιά του.

4. Μάθε (Ζοσέ) μπαλίτσα απ’ τον άρχοντα

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Δεν ήρθε η ώρα να αποδείξει ο Ζοσέ Μουρίνιο ότι διδάχτηκε κάτι από τον Ζινεντίν Ζιντάν; Με τον συμπατριώτη του ως προπονητή του στη Μαδρίτη, ο Ροναλντο έβαζε αξέχαστα σημάδι τα πουλιά από τα 40 και τα 50 μέτρα, δεν έδινε από το αριστερό στο δεξί και κατέστρεφε με τον εγωκεντρισμό του ένα τεράστιο ποσοστό αντεπιθέσεων της Ρεάλ.

Στη κοινή τριετία τους η Ρεάλ πήρε ένα πρωτάθλημα (και αυτό με τεράστια διαιτητική εύνοια όπως θυμούνται οι καλά μυημένοι στο ισπανικό πρωτάθλημα) και αποκλείστηκε τρεις φορές στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Την πρώτη χάνοντας από τη (μισή) Μπαρτσελόνα με 2-0 στο «Μπερναμπέου», τη δεύτερη αδυνατώντας να αξιοποιήσει αριθμητικό πλεονέκτημα για 100 λεπτά απέναντι στην Μπάγερν (πάλι στη Μαδρίτη) και την τρίτη με «τεσσάρα» από την Ντόρτμουντ. Κοινή συνισταμένη και στις τρεις περιπτώσεις η αδυναμία του Κριστιάνο να κάνει τη διαφορά.

Ο Πορτογάλος είναι κυριολεκτικά άλλος παίκτης υπό την ηγεσία του Ζιζού, συμβάλλοντας καθοριστικά και ως πλέι-μέικερ. Καλύτερη απόδειξη από την εντυπωσιακή ασίστ στον Ρικάρντο Κουαρέσμα στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών με το Μεξικό δεν υπάρχει. Σε ανάλογη φάση ο παλιός Ρονάλντο θα είχε προλάβει να σουτάρει τρεις φορές. Ισάριθμες πιθανότατα στον γάμο του Καραγκιόζη…

5. Η εντολή του πατρός Άλεξ

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Στην παρουσίαση του, τα καθιερωμένα κολπάκια με την μπάλα και οι φωτογραφίες με φόντο τις ασφυκτικά γεμάτες εξέδρες του «Ολντ Τράφορντ» θα καλλιεργούν απλώς το έδαφος για τη μεγάλη στιγμή. Όλα τα φλας στρέφονται προς τη φυσούνα, απ’ όπου ξεπροβάλλει, μασώντας πιο ορεξάτα από ποτέ την τσίχλα του, ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Πλησιάζει τον πνευματικό γιο του και δακρυσμένος τον ρίχνει στην αγκαλιά του, ψιθυρίζοντας του το σύνθημα, δίκην εντολής. «Δείξε ξανά σε όλους ποια ήταν και θα είναι η κορυφαία ομάδα στο Νησί…».

Όταν ο CR7 αποχαιρέτησε τον σερ Άλεξ, καλοκαίρι του 2009, η Γιουνάιτεντ ήταν εστεμμένη πρωταθλήτρια για τρίτη σερί χρονιά και 7η τα 11 τελευταία χρόνια. Φέτος συμπλήρωσε μια τετραετία στη φάπα, μένοντας πέρσι 15 βαθμούς πίσω από τη Λέστερ και φέτος στο -24 από την Τσέλσι!

Που αλλού θα μπορούσε να βρει τόσο ισχυρό αγωνιστικό και πνευματικό κίνητρο ο Κριστιάνο για να διατηρηθεί και ατομικά στην κορυφή; Η προσπάθεια του να επαναφέρει την πρότερη αγάπη του στον αγγλικό θρόνο θα εξελιχθεί στο Blockbuster της ποδοσφαιρικής χρονιάς. Τέτοιο που πιθανότατα θα επισκιάσει και την αντίστοιχη του Λίονελ Μέσι να ανακτήσει τα πρωτεία από τη Ρεάλ. Και αυτή η σκέψη… ηδονίζει αναμφίβολα από τώρα το ακαταμάχητο «εγώ» του…

5+1. Αποκατάσταση εδώ και τώρα

Ρονάλντο, η επιστροφή: Υπάρχει λόγος για το Νο1 ποδοσφαιρικό deal όλων των εποχών

Για πολλά πράγματα στη ζωή δίνεται μια δεύτερη ευκαιρία την οποία οφείλεις να αδράξεις, έχοντας μάθει από τα λάθη σου. Το ίδιο και για τον στιχουργό του φριχτού συνθήματος για τον Ρονάλντο (αν δεν το θυμάστε και αντέχετε να το ξαναδιαβάσετε ιδού: «Viva Ronaldo, Viva Ronaldo, Running down the wing, Hear United sing, Viva Ronaldo…»). Αν ακουστεί ξανά αυτό από οπαδούς ομάδας που προπονεί ο Ζοσέ Μουρίνιο, τότε ο τύπος που το εμπνεύστηκε έχει δυο δρόμους: ή να επανορθώσει αποκαθιστώντας το κύρος των οπαδών της Γιουνάιτεντ ή να σωπάσει. Για πάντα…