Οι 5 μεγαλύτεροι «βουτηχτές» που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα (Vids)
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι 5 μεγαλύτεροι «βουτηχτές» που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα (Vids)

Στην Ελλάδα μπορεί να μην έχουμε ιδιαίτερη παράδοση στο να παράγουμε μεγάλους ποδοσφαιριστές αλλά στους ανθρώπους του θεάτρου δεν τα πάμε και άσχημα...

Όλα τα παιδάκια όταν είναι μικρά θέλουν να γίνου διάσημοι όταν μεγαλώσουν. Άλλοι θέλουν να γίνουν τραγουδιστές, άλλοι ηθοποιοί, άλλοι ποδοσφαιριστές. Κάποιοι τα καταφέρνουν και κάποιοι όχι.

Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε αποκάλυψε πως πολλοί που ήθελαν να γίνουν ηθοποιοί, τελικά έγιναν ποδοσφαιριστές και πως αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο αν αναλογιστεί κανείς πως μέσα στο γήπεδο γίνονται άπειρα «θέατρα». Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, όσοι ποδοσφαιριστές είναι επιρρεπείς σε αυτά είχαν απωθημένο να γίνουν ηθοποιοί.

Χαχα, σας την σκάσαμε! Δεν έχει γίνει τέτοια έρευνα, κάναμε πλάκα! Χαχα, το πιστέψατε; Εντάξει, εδώ που τα λέμε, αν σκεφτεί κανείς τι βουτηχτές έχουν περάσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, δεν είναι και πολύ παράδοξο να πιστέψετε πως η ηθοποιία και η μπάλα μπορούν να συνδυαστούν!

Να, δείτε αυτούς τους πέντε βουτηχτές που άφησαν ιστορία στα ελληνικά γήπεδα και θα συμφωνήσετε:

Στέλιος Γιαννακόπουλος

Ο πιο χαρακτηριστικός ίσως εκπρόσωπος της κατηγορίας βουτηχτές ποδοσφαιριστές, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έδωσε ρεσιτάλ βουτιάς την εφταετία που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό και προσγειώθηκε ανώμαλα όταν τελικά πήγε στην Αγγλία. Το καλό με τον Στέλιο πάντως είναι ότι υπήρξε αυτοσαρκαστικός αναφορικά με το… «κουσούρι» του. Θα τον θυμόμαστε πάντα για μεγάλες ερμηνείες όπως αυτή:

Και φυσικά για αυτή που είχε δώσει εκείνο το βροχερό απόγευμα κόντρα στο Αιγάλεω:

Αλέκος Αλεξανδρής

Βουτηχτής και μάλιστα από άποψη όπως παραδέχθηκε πρόσφατα! Ο επιθετικός της ΑΕΚ και μετέπειτα του Ολυμπιακού πρόσφατα δήλωσε πως ούτε λίγο ούτε πολύ έτσι παίζεται το ποδόσφαιρο και πως η βουτιά είναι κομμάτι του παιχνιδιού. Στο παρακάτω βιντεάκι, η φιλοσοφία ζωής αυτού του επιθετικού φαίνεται σε όλο της το μεγαλείο:

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Την καριέρα του στις βουτιές εντός του αγωνιστικού χώρου πάντως, θα την καθορίζει πάντα αυτό εδώ το στιγμιότυπο:

Δημήτρης Σαραβάκος

Παιχτούρα, σούπερ μεσοεπιθετικός, από τους ποδοσφαιριστές που, χωρίς υπερβολή, άλλαξαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και μεγάλος, πολύ μεγάλος βουτηχτής. Ο Δημήτρης ο Σαραβάκος δεν σταματιόταν εύκολα αλλά καμιά φορά τον έπιανε ένα κουσούρι: σταματούσε μόνος του προκειμένου να… βουτήξει.

Παραδόξως, μια από τις πιο χαρακτηριστικές ερμηνείες του έγινε σε ένα πέναλτι που ΔΕΝ του δόθηκε. Αυτό κόντρα στον Ολυμπιακό την σεζόν 1990-1991:

Γιώργος Καραγκούνης

Ο μεγάλος, αδιαφιλονίκητος διάδοχος του Δημήτρη Σαραβάκου στον Παναθηναϊκό, ο Γιώργος Καραγκούνης πήρε την σκυτάλη στον τομέα των βουτιών και έκανε δική του σχολή. Δεν θα ήταν υπερβολή μάλιστα να ειπωθεί ότι πήγε την τέχνη της βουτιάς ένα βήμα παραπέρα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Αριστουργήματα του παγκοσμίου θεάτρου είχαν την υπογραφή του. Όπως αυτό:

Ή αυτό:

Εδώ ο Καραγκούνης παραδίδει μαθήματα και στις ακαδημίες:

Γιώργος Τζαβέλλας

Από τους βουτηχτές της νέας γενιάς, ο Γιώργος Τζαβέλλας επιχείρησε να γράψει ιστορία στον ιδιαίτερο και δύσκολο τομέα της βουτιάς εντός του αγωνιστικού χώρου αλλά ο λίγος χρόνος που έχει παίξει στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει σταθεί ακόμα ικανός ώστε να του χαρίσει μια θέση στο πάνθεον της εν λόγω κατηγορίας. Έχει όλο τον χρόνο μπροστά του πάντως για να γράψει ιστορία. Άλλωστε το είχε δείξει από μικρός, όταν αγωνιζόταν στον Πανιώνιο:

Και επιχείρησε να συνεχίσει την καριέρα του με την φανέλα του ΠΑΟΚ: