Οι 11 παίκτες που θέλει ο Ουζουνίδης στο 4-4-1-1
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι 11 παίκτες που θέλει ο Ουζουνίδης στο 4-4-1-1

Ο παίκτης-κλειδί που θα αλλάξει όλη την ομάδα...

Δεν χρειάζεται να έχεις ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές γνώσεις για να καταλάβεις ότι το μεγαλύτερο κεφάλαιο του φετινού Παναθηναϊκού είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» δεν είναι ο τρομερός κόουτς. Δεν ανακατεύει την τράπουλα κατά τη διάρκεια του ματς, δύσκολα αλλάζει παίκτες και σχηματισμούς και ακόμα πιο δύσκολα δίνει εντολή για φουλ επίθεση.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξέρουν ότι δεν μπορούν να δουν την μπάλα που είδαν επί Κυράστα φέτος, έχουν βάσιμες ελπίδες όμως ότι χάρη στον Ουζουνίδη, θα δουν έναν σοβαρό Παναθηναϊκό, στιβαρό, που οι αντίπαλοι του θα φτύνουν αίμα για να του βάλουν γκολ, ενώ ο ίδιος θα κάνει 6-7 φάσεις σε κάθε (δύσκολο) παιχνίδι.

Οι 11 παίκτες που θέλει ο Ουζουνίδης στο 4-4-1-1

Μια από αυτές αν μετουσιώσει σε γκολ, τότε τα πράγματα θα γίνονται πολύ απλά γι’ αυτόν και πολύ δύσκολα για τον αντίπαλο. Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο για τους φίλους του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν έχουν δει ακόμα την ομάδα που θέλει ο Ουζουνίδης, καθώς οι 11 εκλεκτοί του δεν έχουν αγωνιστεί ποτέ όλοι μαζί! Ποιοι είναι αυτοί;

Τα πράγματα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα. Κάτω απ’ τα γκολπόστ παίζει χωρίς αντίπαλο ο Βλαχοδήμος. Σίγουρα αν ήταν στο χέρι του Ουζουνίδη θα επέλεγε μια πιο καλή και σίγουρη λύση, όμως το περιορισμένο μπάτζετ δεν επιτρέπει τέτοιου είδους πολυτέλειες.

Στη θέση του δεξιού μπακ θα πάρει φανέλα βασικού σπίτι του μόλις βρει τα πατήματά του ο Γιόχανσον. Ο Σουηδός είναι παίκτης κλάσης και σίγουρα, πολύ πιο ποιοτικός και ολοκληρωμένος σε σχέση με τον Κουλιμπαλί.

Στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χουλτ δεν απειλείται από κανέναν, ενώ στο κέντρο της άμυνας ο σίγουρος είναι ο Μολέδο και δίπλα του θα ξεκινήσει ο Κολοβέτσιος, αλλά θα πάρει ευκαιρίες και ο Κουτρουμπής. Κουτρουμπής-Μολέδο είναι το δίδυμο που θεωρεί ο Ουζουνίδης ότι αλληλοσυμπληρώνεται.

Στα χαφ το καθαρό εξάρι θα είναι ο «νέος Μπασινάς» του Παναθηναίκού, ο Κουρμπέλης, ο οποίος αποδεικνύεται μια απ’ τις καλύτερες μεταγραφές των τελευταίων ετών. Λίγο πιο μπροστά του σε πιο δημιουργικό ρόλο οκταριού, ο Κάρλος Ζέκα, θα κόβει και θα ράβει.

Στα δυο άκρα της μεσαίας γραμμής θα βρίσκονται ο Βιγιαφάνες (δεξιά) τον οποίο ο Ουζουνίδης έχει σε μεγάλη εκτίμηση (δικαίως) και ο Καμπέσας, ο οποίος σύμφωνα με τον κόουτς του «τριφυλλιού» μπορεί να καλύψει και με το παραπάνω το κενό του Εμποκού.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Στην τρύπα πίσω από τον επιθετικό (στο 1, του 4-4-1-1) ο Λουτσιάνο, μόλις αρχίσει να βρίσκεται με τους συμπαίκτες του και μάθει το παιχνίδι τους, δεν θα βγαίνει από την ενδεκάδα, καθώς μπορεί με την ίδια ευκολία να τροφοδοτεί τον σέντερ φορ και τους πλάγιους, αλλά και να τελειώνει ο ίδιος τις φάσεις.

Οι 11 παίκτες που θέλει ο Ουζουνίδης στο 4-4-1-1

Και φτάνουμε στο κλειδί της ενδεκάδας και στον παίκτη που ο Ουζουνίδης θεωρεί βαρόμετρο. Όχι επειδή θα είναι ο αντικαταστάτης του Μπεργκ, αλλά επειδή έτσι όπως είναι δομημένη η ομάδα και η ενδεκάδα, ο επιθετικός κορυφής είναι ο πιο καθοριστικός παίκτης.

Αυτός που μπορεί να κάνει μάγκες τους τρεις πίσω του (Λουτσιάνο, Βιγιαφάνες, Καμπέσας) να σπάσει μπάλες, αλλά και να τελειώσει φάσεις που θα του φτιάξουν οι πλάγιοι. Ο Ουζουνίδης θεωρεί ότι ο παίκτης που μπορεί να τα κάνει όλα αυτά καλά, σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι ο Πούκι, γι’ αυτό και έχουν πάει πίσω όλες οι άλλες εναλλακτικές, καθώς όλο το βαρος έχει πέσει στην απόκτησή του.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να τον αποκτήσει, τότε οι φίλοι του θα δουν μια ομάδα πολύ καλύτερη από την περσινή με τον Μάρκους Μπεργκ στη σύνθεσή της. Αν δεν τα καταφέρει, τότε το «τριφύλλι» θα χάσει μια μεγάλη, μια τεράστια ευκαιρία. Να εκμεταλλευτεί τον καλύτερο προπονητή που είχε τα τελευταία χρόνια στον πάγκο του…