Θέση #9
Βρείτε μας στο

Θα μπορούσε πολύ εύκολα να είναι ακόμη μία σκηνή από το «My Big Fat Greek Wedding». Η κόρη-Ελληνίδα μετανάστρια δευτερότριτης γενιάς φέρνει στο σπίτι τον αγαπητικό της. Στόχος της φυσικά είναι να σπάσει σιγά-σιγά ο πάγος και η οικογένεια να έρθει λίγο πιο κοντά με τον λεγάμενο που σύντομα γίνει μέλος της. Όλα δείχνουν να είναι τέλεια, μέχρι που φτάνει η ώρα της μεγάλης αποκάλυψης. Εκείνης που φανερώνει το πραγματικό πρόσωπο του μορφονιού, του «ξένου» με τις παράξενες συνήθειες και την περίεργη κουλτούρα. Εκείνου του τύπου που έχει το θράσος να θέλει στέφανα και γάμους, ενώ δεν τρώει κρέας. Και είναι λίγο-πολύ γνωστό ότι εμείς οι Έλληνες πολλά πράγματα μπορούμε να τα συγχωρήσουμε.

Είμαστε λαός με κατανόηση, αρκεί να μην μας θίξεις την αγάπη μας για τα ζωντανά (αφού πεθάνουν) στο τραπέζι.

Στην παραπάνω σκηνή από το χολιγουντιανό blockbuster εύκολα αναγνωρίζει κανείς τις σαφείς ομοιότητες των πρωταγωνιστών με τους ήρωες ενός μεταγραφικού σίριαλ που αρχικά είχε happy end, αλλά, όπως συμβαίνει συχνά στο σινεμά, μετά από ένα τρελό plot twist καταλήγουμε σε ένα τέλος που αφήνει ένα τεράστιο κενό. Περίπου τόσο μεγάλο όσο και το κενό στο στομάχι του Κλεάντονι Έρλι. Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας αποκτήθηκε από την ΑΕΚ σε μια κίνηση που προκάλεσε αίσθηση. Όχι μεγαλύτερη πάντως από εκείνη του «διαζυγίου» που ήρθε μερικές μέρες αργότερα. Σχεδόν με την ίδια ευκολία με την οποία ο «Αντωνάκης» απειλούσε πως ανά πάσα στιγμή παίρνει το καπελάκι του και φεύγει.

Το τεράστιο πρόβλημα (και κενό) που δημιουργήθηκε στον Έρλι αφορούσε τις διατροφικές συνήθειές του. Ο αθεόφοβος είναι… Πώς να το πούμε τώρα κομψά, για να μην πάθει εγκεφαλικό κάνας αναγνώστης που δεν ξέρει λεπτομέρειες. Το παιδί έχει πρόβλημα. Είναι από εκείνους που δεν ξελιγώνονται στη θέα μιας ζουμερής ή μισοκαμένης μπριζόλας. Από αυτούς που δεν βλέπουν τη ζωή να στροβιλίζεται μπροστά τους με τη χάρη αρνιού το Πάσχα. Και δεν συγκινούνται από την πολυπλοκότητα ενός σπληνάντερου ή τη γοητεία της γαρδούμπας …

Με λίγα λόγια, για να το πούμε και στη γλώσσα του (sort of), he don’t eat no meat...

Τα… πεινασμένα (κατά το «μεθυσμένα») sms που αντάλλαξε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ φανερώνουν τις εφιαλτικές συνέπειες που έχει τον ανθρώπινο οργανισμό η μη κατανάλωση κρέατος. Έδειξαν ξεκάθαρα έναν τύπο τον οποίο η πείνα τον έχει βαρέσει στο κεφάλι και του έχει δημιουργήσει προβλήματα τα οποία μόνο η στενή επαφή με μια προβατίνα (κατά προτίμηση σούβλας) θα μπορούσε να λύσει. Και να σκεφτεί κανείς πως όπως αποκαλύπτει ο ίδιος (είναι γνωστό πως αν δεν τρως κρέας μαρτυράς δίχως ξύλο) απέκτησε αυτό το βρωμερό καπρίτσιο τους τελευταίους 3 μήνες. Επίσης είναι γνωστό πως vegan (γιατί τέτοιο είναι το πουλάκι μου, ούτε καν vegetarian) δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι. Είναι κάτι σαν μόδα. Έχει γεμίσει η τηλεόραση από τέτοιους. Και μετά τους βλέπουν τα νέα παιδάκια και κολλάνε. Αντί να παραγγέλνουν μπιφτέκια tartar και γαρδούμπες, προτιμούν κινόα, σόγια και κάτι άλλα τέτοια ακαταλαβίστικα. Και ο κόσμος ναι μεν δεν έχει πρόβλημα με τους χορτοφάγους (άλλωστε δεν μας νοιάζει τι κάνει ο καθένας στο τραπέζι του ή όπου αλλού το τρώει το φαγητό του) αρκεί αυτοί να μην προκαλούν και να γυρνούν στους δρόμους σαν τους ξετσίπωτους με ένα ζαρζαβατικό στο στόμα.

Πόσο μπάσκετ να ξέρει ένας άνθρωπος που δεν τρώει φέτα;

Τα πειστήρια

Τα μηνύματα που αντάλλαξε ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ με τον μάνατζερ της ομάδας είναι μικρά έπη. Είναι αλήθεια πως ο Έρλι συμπεριφέρεται λίγο σαν κακιασμένη πριγκίπισσα που θέλει όλοι να ασχολούνται με την πάρτη της. Για να τα λέμε κι όλα. Όχι δηλαδή επειδή το παιδί έχει μια ιδιαιτερότητα να τα θέλει μονά-ζυγά δικά του. Αυτό είναι το ένα συμπέρασμα που προκύπτει. Το άλλο, όπως του απαντά και ο μάνατζερ της Ένωσης, είναι πως πληκτρολογεί στο κινητό πιο γρήγορα και από μαθήτρια της δευτέρας Γυμνασίου.

Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Μοναδική παγκοσμίως: Η ομάδα που είχε 10 παίκτες με το ίδιο επώνυμο, έπαιξε κάποτε και στην Α’ Εθνική

Πόσο μπάσκετ να ξέρει ένας άνθρωπος που δεν τρώει φέτα;

Ποιος ξέρει; Ίσως να πρόκειται για άλλη μία από τις παρενέργειες που δημιουργεί στον εξαθλιωμένο άνθρωπο η μη κατανάλωση αυτού που μάθαμε από μικρά να αποκαλούμε «τσιτσί». Πάντως από την ΆΕΚ ξεκαθαρίζουν πως ο Έρλι μας άφησε νωρίς επειδή είχε υποπέσει σε διάφορα πειθαρχικά παραπτώματα. Ίσως να υπήρξε θέμα με το «μαρούλι». Ενδεχομένως να έπαιρνε τα καλάθια από τα προπονητήρια για να πήγαινε σε λαϊκές αγορές τις Τρίτες, που έχει εκεί κοντά στο Σαρλερουά που γινόταν η προετοιμασία. Ίσως να μην τον «τάιζαν» αρκετά οι συμπαίκτες του στο «ζωγραφιστό», όταν έμαθαν πως… κουνάει την αχλαδιά (για να πέσουν κάτω τα αχλάδια και να τα φάει, μην μπερδεύεσαι).

Κι αφού λοιπόν αποδείχτηκε πως ο Κλεάντονι δεν είναι φυσιολογικός άνθρωπος καθώς δεν το κανελώνει το ρυζόγαλο (αφού έχει γάλα), λύθηκε η συνεργασία των δύο πλευρών. Έτσι, ο Αμερικανός μπορεί πλέον να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του (πιθανότατα σε κάνα λιβάδι) και η ομάδα τον αντικαταστάτη του, ο οποίος (για να μην έχουμε ανάλογα προβλήματα) θα ήταν καλό να είναι όχι μόνο φίλος του κρέατος, αλλά αν είναι δυνατόν, ανθρωποφάγος.