5 Έλληνες που εκτελούσαν καλύτερα φάουλ παρά πέναλτι (Vids)
Βρείτε μας στο
Μπάλα

5 Έλληνες που εκτελούσαν καλύτερα φάουλ παρά πέναλτι (Vids)

Δεν είναι μόνο ο Τσιάρτας και ο Φραντζέσκος...

Ο διαιτητής σφυρίζει φάουλ έξω από την περιοχή. Στην αμυνόμενη ομάδα χτυπάνε καμπανάκια συναγερμού. Ο τερματοφύλακας στήνει με υπερένταση το τείχος, οι παίκτες που το απαρτίζουν διατηρούν στο έπακρο τη συγκέντρωση.

Από την μία, δεν έχει σφυριχτεί πέναλτι για να επικρατεί τέτοιος πανικός. Από την άλλη, στην αντίπαλη ομάδα υπάρχει ένας ποδοσφαιριστής που το πέναλτι για αυτόν ορίζεται ως φάουλ έξω από την μεγάλη περιοχή.

Και αν το μυαλό όλων μας πάει στον Τσιάρτα και τον Φραντζέσκο, αυτό αποτελεί μια μεγάλη αδικία.

Διότι εκτός από αυτούς τους δυο σπεσιαλίστες, από τα ελληνικά γήπεδα έχουν περάσει και άλλοι Έλληνες που για αυτούς τα φάουλ ήταν σαν πέναλτι.

Όπως οι παρακάτω:

Σπύρος Μαραγκός

Συνυπήρξε μαζί με τον Φραντζέσκο στον ΠΑΟΚ σε εκείνα τα τρελά και παλαβά χρόνια στο τέλος της δεκαετίας του ’90, που ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναγεννήθηκε μετά την μεγάλη κρίση του στις αρχές της δεκαετίας. Αυτονόητα βρέθηκε στη σκιά του Φραντζέσκου όσον αφορά τις εκτελέσεις φάουλ, αλλά στην πραγματικότητα δεν είχε και πάρα πολλά να ζηλέψει από αυτόν.

Για του λόγου το αληθές, δείτε το γκολ στην αρχή του παρακάτω βίντεο:

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Ή το γκολ στο 2:50 του παρακάτω βίντεο, εκείνη την ιστορική βραδιά με την Σπάρτα Ντρνάβα:

Άγγελος Μπασινάς

Αυτός κυριολεκτικά εκτελούσε φάουλ καλύτερα από πέναλτι. Στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού άλλωστε είναι γνωστό ότι όταν η μπάλα στηνόταν στη βούλα, οι περισσότεροι έκλειναν τα μάτια τους. Όταν όμως στηνόταν για εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή και ο Μπασινάς έπαιρνε την μπάλα, οι φίλοι του Τριφυλλιού προετοιμαζόντουσαν για πανηγύρια και η αντίπαλη ομάδα απλά… έκανε το σταυρό της.

Το highlight της καριέρας του πάντως ήταν η γκολάρα σε εκείνο το 3-2 με τον Ολυμπιακό την σεζόν 2002-2003. Στο 3:51 του παρακάτω βίντεο:

Γιώργος Καραγκούνης

Μαζί με τον Άγγελο Μπασινά, ο καλός εκτελεστής φάουλ του Παναθηναϊκού εκείνης της περιόδου, στις αρχές των 00s. Τόσο ο Μπασινάς όσο και ο Καραγκούνης, βρέθηκαν στη σκιά του Τσιάρτα εκείνης της περιόδου που, έχοντας πάρει τη σκυτάλη από τον Φραντζέσκο, θεωρούταν η επιτομή του σπεσιαλίστα στις εκτελέσεις φάουλ. Και δικαίως. Ωστόσο και η «τυπάρα» τις είχε τις εκτελέσεις φάουλ.

Και τις είχε πολύ καλά όπως φαίνεται στο 0.05 του παρακάτω βίντεο:

Ή όπως μπορεί να επιβεβαιώσει ο Μπαρτέζ φυσικά:

Χάρης Κοπιτσής

Από τις μεγαλύτερες αδυναμίες των οπάδων της ΑΕΚ την δεκαετία του ’90, ο Χάρης Κοπιτσής θα έχει πάντα μια περίοπτη θέση στις αναμνήσεις του κόσμου της. Τα «τούβλα» του έξω από την περιοχή θα τα θυμούνται για πάντα στη Νέα Φιλαδέλφεια, ειδικά εκείνα κόντρα στον Παναθηναϊκό, που ουσιαστικά σήμαιναν πρωτάθλημα.

Αλλά και τα φάουλ του δύσκολα θα ξεχαστούν, όπως για παράδειγμα αυτό στο 0:36:

Ή φυσικά εκείνη τη γκολάρα στο 0:17 του παρακάτω βίντεο:

Δημήτρης Σαραβάκος

Την αγαπάμε τη ζωή μας. Και αν δεν έμπαινε σε ένα τέτοιο κείμενο ο Δημήτρης ο Σαραβάκος, λογικά θα έπεφτε κάποια φωτιά να μας κάψει. Δημήτρης Σαραβάκος λοιπόν. Μια υπερπαιχτούρα, ένας από τους πιο πλήρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές που είδαμε ποτέ. Και μέσα στην χαρακτηριστική πληρότητά του, τα φάουλ του.

Μα τι φάουλ:

Μα, πραγματικά τι φάουλ:

Άντε, άλλο ένα:

Άντε, και ένα για κλείσιμο: