Κι όμως: Το καλύτερο ματς του Τζόρνταν στο NBA δεν ήταν με τους Bulls!
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Κι όμως: Το καλύτερο ματς του Τζόρνταν στο NBA δεν ήταν με τους Bulls!

Η πιο μυθική βραδιά του Αέρινου στο ΝΒΑ γράφτηκε με την φανέλα των Wizards...

Είναι ευλογία να είσαι Chicago Bulls, ειδικά αν έχεις ζήσει την 90s εποχή τους. Έχεις υποστηρίξει την ομάδα του ενός και Μοναδικού, του Αέρινου, του μεγάλου Μάικλ Τζόρνταν. Το όνομα των Bulls είναι απόλυτα συνδεδεμένο μαζί του. Έξι πρωταθλήματα NBA, άπειρες ματσάρες, ρεκόρ πόντων: αυτά που έχει προσφέρει στους Bulls ο Μάικλ Τζόρνταν άλλοι κάνουν ολόκληρες ζωές μόνο για να τα ονειρευτούν.

Κι όμως: το καλύτερο ματς του Τζόρνταν δεν ήταν με τους Chicago. Η πιο μυθική προσωπική του βραδιά στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ γράφτηκε με μια άλλη φανέλα. Διότι μπορεί κάποιοι να το έχουν ξεχάσει αλλά ο Μάικλ Τζόρνταν φόρεσε δυο φανέλες στο NBA.

Το καλοκαίρι του 1998, ο Μάικλ Τζόρνταν πήρε τη μεγάλη απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Οριστικά αυτή τη φορά μιας και το ίδιο είχε πράξει και τη διετία 1993-1995 χωρίς όμως να το τηρήσει. Αυτή η απόσυρση ωστόσο, στα 35 του, θα ήταν η οριστική.

Η οριστική; Όχι βέβαια. Τρία χρόνια αργότερα, ο Τζόρνταν αποφάσισε ξανά πως δεν μπορεί μακριά από τα γήπεδα. Τι και αν η υπόθεση της απόσυρσης και της επιστροφής του είχε γίνει ένα κανονικό ανέκδοτο; Τι κι αν ήταν πλέον 38 χρονών; Τίποτα από αυτά δεν είχε σημασία στο μυαλό του και το καλοκαίρι του 2001, ο Μάικλ Τζόρνταν αποφάσισε να επιστρέψει στα γήπεδα έπειτα από μια τριετή αποχή.

Οι Wizards ήταν η εκλεκτή ομάδα, η οποία έκανε ένα κόλπο γκρόσο και έκλεισε όχι μόνο τον μεγάλο Τζόρνταν αλλά και τον Τσαρλς Μπάρκλεϊ που είχε σταματήσει το μπάσκετ ένα χρόνο πριν και «ψήθηκε» να γυρίσει στα γήπεδα μαζί με τον Τζόρνταν.

Ο Μπάρκλεϊ δεν τα κατάφερε, τον πρόδωσε το κουρασμένο σώμα του. Αλλά λίγο έλειψε να ακυρωθεί και η επιστροφή του Τζόρνταν.

Κι όμως: Το καλύτερο ματς του Τζόρνταν στο NBA δεν ήταν με τους Bulls!

Ο Αέρινος έσπασε τα πλευρά του στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Η λογική έλεγε ότι η προσπάθειά του να επιστρέψει στο μπάσκετ έπρεπε να εγκαταλειφθεί. Τα χρόνια είχαν περάσει, ο μεγάλος Air είχε γεράσει, το σώμα του δεν υπάκουε στις επιθυμίες του μυαλού.

Οι γιατροί του έλεγαν να μην γυρίσει αλλά εκείνος δεν άκουγε κουβέντα: όταν τα πλευρά του έγιναν καλά, ο Τζόρνταν πάτησε πάλι παρκέ. Όμως δεν ήταν ο παλιός Τζόρνταν αλλά μια κακή απομίμηση του πάλαι ποτέ καλύτερου παίκτη του κόσμου. Όλα αυτά μέχρι το 31ο παιχνίδι της σεζόν…

Ο Τζόρνταν είχε πιάσει πάτο. Μόλις ένα ματς πιο πριν, σε μια ήττα από τους Indiana Pacers πέτυχε μόλις 6 πόντους πιάνοντας ιστορικό χαμηλό. Μόλις έξι πόντοι ήταν κατάντια για τον Τζόρνταν: για 866 συνεχόμενα ματς της κανονικής σεζόν, ο Τζόρνταν πετύχαινε διψήφιο αριθμό πόντων. Μέχρι εκείνο το καταραμένο παιχνίδι με τους Pacers.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

Όμως φαίνεται πως αυτή η κατάντια τον πείσμωσε. Τα «πάει, ξόφλησε ο Τζόρνταν» που ακούγονταν κατά κόρον ήταν το καλύτερο ντοπάρισμα για αυτόν. Και κόντρα στους Hornets πήρε την εκδίκησή του.

51 ολόκληρους πόντους έβαλε ο Τζόρνταν εκείνο το βράδυ. Στα 38 του! Δεν ήταν οι περισσότεροι της καριέρα του, ούτε το πιο κρίσιμο παιχνίδι που έδωσε ποτέ. Όμως το έκανε στα 38 του και έγινε ο γηραιότερος παίκτης που βάζει τόσους πολλούς πόντους.

Όχι, αυτό το ματς δεν είχε την βαρύτητα εκείνων των 60αρων που έβαζε στους Celtics στις αρχές των 90s, ούτε εκείνου του νικηφόφου καλαθιού κόντρα στους Utah, που έδωσε το έκτο πρωτάθλημα στους Bulls.

Όμως δεν έχει σημασία: ήταν εκείνη η βραδιά η μεγαλύτερή του στο NBA. Η βραδιά που ένας 38άρης έβαλε 51 πόντους. Η βραδιά που ο Jordan απέδειξε πως ποτέ δεν πρέπει να τον υποτιμάς. Η βραδιά που μας θύμισε πως δεν είναι ένας κοινός θνητός αλλά ο Αέρινος Μάικλ…