6 γκολ που πανηγυρίστηκαν έξαλλα, αλλά δεν μέτρησαν ποτέ
Βρείτε μας στο
Μπάλα

6 γκολ που πανηγυρίστηκαν έξαλλα, αλλά δεν μέτρησαν ποτέ

Μπήκε η μπάλα στο πλεκτό. Ακούστηκε το «γκολ» από τους οπαδούς. Άναψαν τα καπνογόνα στην εξέδρα. Ακολούθησε όμως (για τους φίλους των Ολυμπιακού, ΠΑΟ, ΑΕΚ) ο ορισμός του ποδοσφαιρικού ξενερώματος…

Σαν να σου λέει η μάνα σου ότι έχει φτιάξει το αγαπημένο σου φαΐ και όταν φτάνεις στο σπίτι να διαπιστώνεις ότι έχει φακές.

Σαν να ψαρεύεις κάτι βαρύ και (αντί για ροφός) όταν τραβάς την πετονιά να βλέπεις γαλότσα.

Σαν να σου λέει η δικιά σου ότι δέχεται επιτέλους να κάνετε τρίο, αλλά να σου διευκρινίζει έπειτα ότι εννοεί με άντρα. Μαύρο…

Μόνο με το συναίσθημα που προκαλούν τέτοιες καταστάσεις μπορεί να συγκριθεί το ξενέρωμα του να βάλει η ομάδα σου ένα σημαντικό γκολ, να το πανηγυρίσεις έξαλλα και τελικά… να μη μετρήσει!

Διότι δεν είναι μόνο η αυτόματη μετάβαση από τα επιφωνήματα χαράς στα μπινελίκια.

Ούτε η καζούρα από τους αντίπαλους οπαδούς, που δεν θα χάσουν την ευκαιρία να σε τρολάρουν και να παίξουν με τον πόνο σου.

Είναι αυτή η αίσθηση ότι σου πήρανε την μπουκιά από το στόμα. Ότι έμεινες με την τσουτσού στο χέρι.

Αν πάλι η απόφαση του διαιτητή να μη μετρήσει το γκολ ήταν και λάθος, τότε κι αν γυρίζουν τα μάτια σου ανάποδα!

Ακολουθούν λοιπόν έξι περιπτώσεις που οι οπαδοί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ πανηγύρισαν έξαλλα. Και (δυστυχώς γι’ αυτούς) έμειναν τελικά με τη γλύκα…

-Γκολ του Οκκά στο Μονακό. Ο Ολυμπιακός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση μετά το 2-0 κι έχει μειώσει με τον Κύπριο. Στο 88’ λοιπόν ο ίδιος θα κάνει κεφαλιά και ο αμυντικός θα διώξει την μπάλα μέσα από τη γραμμή. Ο Βερνίκος αναφωνεί αρχικά «γκολ, γκολ, γκολ» (χωρίς «στον 7ο ουρανό όλοι, αδέρφια»), αναρωτιέται «δεν μπήκε, τι έγινε ρε παιδιά» και οι οπαδοί των Πειραιωτών θα… κοπανιούνταν ακόμα περισσότερο, αν ήξεραν ότι στο τέλος του ομίλου θα αποκλείονταν στην ισοβαθμία με 10 πόντους.

via ytCropper

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

-Γκολ του Γιουσκόβιακ με τη Σεβίλλη. Στην καρδιά των «πέτρινων» χρόνων του, ο Ολυμπιακός παίζει με τους Ισπανούς στον γ’ γύρο του Κυπέλλου UEFA. Αν και θα αγγίξει τεράστια ανατροπή του 1-0 στο α’ ματς, θα μείνει στον… τόπο από το «τεχνικό μεν», όπως το είχε περιγράψει ο Μαυρομάτης, φάουλ του Σούκερ στην παράταση. Νωρίτερα όμως το «Καραϊσκάκη» πήρε τσάμπα φωτιά: Όταν ο διαιτητής αποφάσισε ότι υπήρχε πλάγιο… καμιά βδομάδα νωρίτερα και θα δεν μέτρησε γκολ του Γιουσκόβιακ με κεφαλιά. Επικός Μανόλο εξηγεί ότι «και οι Ισπανοί ακόμα δεν κατάλαβαν τι συνέβη και ήταν έτοιμοι… να δεχθούν το γκολ».

via ytCropper

-Γκολ του Ρότσα στο Λίβερπουλ. Έχοντας κάνει εντυπωσιακή πορεία και έχοντας φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να γράψει ξανά ιστορία μετά το «Γουέμπλεϊ». Τελικά η κατάληξη δεν θα είναι καλή στο «Άνφιλντ», καθώς το σκορ θα γράψει 4-0. Κανείς δεν ξέρει όμως πώς θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα, αν κατακυρωνόταν ένα από τα γκολ που έχουν πανηγυρίσει πιο έξαλλα από ποτέ οι οπαδοί του, εκείνο του Ρότσα που τελικά δεν μέτρησε για οφσάιντ του Δημόπουλου.

via ytCropper

-Γκολ του Κατσουράνη στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Σε ένα ντέρμπι που συζητιέται ακόμα και σήμερα για όσα συνέβησαν, οι «πράσινοι» έχουν ισοφαρίσει με γκολ του Λέτο. Στο 82’ ο Κατσουράνης εκμεταλλεύεται αναμπουμπούλα σε γύρισμα του Ζιλμπέρτο και σκοράρει από κοντά. Ωστόσο το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις παίκτες μπροστά από τον σκόρερ δεν εμποδίζει τον βοηθό να σηκώσει τη σημαία: Μετατρέποντας σε οργή τους πανηγυρισμούς των οπαδών του Παναθηναϊκού και δημιουργώντας το περιβόητο σλόγκαν «κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη».

via ytCropper

-Γκολ του Δημήτρη Σαραβάκου στο 0-0 με τη Μίλαν. Η ΑΕΚ έχει γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που παίζει στους ομίλους του Champions League. Με τη γνωστή τύχη που τη διακρίνει σε κληρώσεις, βρίσκεται στο ίδιο γκρουπ με το ζευγάρι του τελικού εκείνης της σεζόν (Άγιαξ-Μίλαν). Κι όμως. Τους πανίσχυρους και εν ενεργεία πρωταθλητές Ευρώπης «ροσονέρι» θα μπορούσε να τους έχει νικήσει. Αν ο βοηθός δεν άφηνε με το «αχ» τη Φιλαδέλφεια, σηκώνοντας (λανθασμένα) το σημαιάκι σε γκολ του Σαραβάκου.

via ytCropper

-Γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη στο 4-3 με τον Ολυμπιακό. Μια αγωνιστική πριν το φινάλε η ΑΕΚ παίζει «τελικό» με τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ. Καταφέρνει να πάρει το προβάδισμα με πέναλτι που κέρδισε κι εκτέλεσε ο Τσιάρτας. Σε ένα παιχνίδι λοιπόν που της έκανε ακόμα και η ισοπαλία, σκοράρει ξανά με κεφαλιά του Νικολαΐδη. Ο Βασσάρας ωστόσο έδωσε επιθετικό φάουλ και οι πανηγυρισμοί για ένα γκολ που θα σήμαινε κάτι παραπάνω από μισό πρωτάθλημα βγαίνουν… άκυροι.

via ytCropper