γκολ
Βρείτε μας στο

Ως «κατά λάθος» ορίζεται εκείνο που γίνεται χωρίς να υπάρχει σκοπός. Στο ποδόσφαιρο αυτή η έννοια είναι κάπως συγκεχυμένη, μιας και υπάρχουν φορές που δεν μπορείς με τίποτα να καταλάβεις αν ο ποδοσφαιριστής ήθελε να κάνει κάτι εξεζητημένο ή ανέλαβε την πρωτοβουλία η μπάλα. Το γκολ του Μοράλ στο ματς Πας Γιάννινα-Παναιτωλικός είναι τέτοιο και μας έφερε θύμησες από 10 «ιστορικά» γκολ που μάλλον μπήκαν κατά λάθος.

Η ξεφτίλα του Σίμαν

Ο «Θαλασσάνθρωπος» έπαθε θαλασσοταραχή και δεν κατάλαβε από που του ήρθε. Οκ, ο Ροναλντίνιο ήταν και είναι ένας από τους σπουδαιότερους που είδαμε από το 2000 και μετά. Το γκολ που έβαλε με φάουλ σε εκείνο το ματς στο Παγκόσμιο του 2002 μοιάζει να ήταν σκόπιμο. Αλλά ταυτόχρονα υπάρχει μια αίσθηση ότι του ξέφυγε. Η φορά της μπάλας προς το τέλος της διαδρομής είναι σαν να περίμενε ο Ρόνι να πεταχτεί κάποιο κεφάλι να την σπρώξει στα δίχτυα.

Κατά λάθος και Ζλάταν δεν πάνε ποτέ μαζί

Μια ιεροσυλία διαπράττεται τούτη τη στιγμή. Ας μας συγχωρήσει ο πανάγαθος Ζλάταν. Εμείς μέσα μας πιστεύουμε ότι εκείνο το τακουνάκι στο Euro 2004 το είχε σκεφτεί πως θα το κάνει για να καταλήξει στο γάμα της εστίας του Μπουφόν. Για τα μάτια του κόσμου θα πούμε ότι έχει λίγο κατά λάθος μέσα του.

Ο διπλός Ρόμπινσον

Ο Ρόμπινσον θα μείνει στην ιστορία γιατί κατάφερε μέσα σε δύο χρόνια να ξεφτιλίσει αντίπαλο τερματοφύλακα και τον εαυτό του. Πρώτα σκόραρε από τα 90 μέτρα απέναντι στην Γουότφορντ.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Και μετά το 2006, στα προκριματικά του Μουντιάλ, έκανε αυτή την γκάφα. Ένα αυτογκόλ που είχε απίστευτη ατυχία.

Ο μάγος Έκι

Ο Έκι Γκονζάλες μας χάρισε πολλές γκολάρες. Όπως η ντομπλέτα με την Ρόζενμποργκ στη Λεωφόρο. Ή όπως το βρωμόσουτο με την Άρσεναλ. Όσο κι αν ο ίδιος στόχευσε ξεκάθαρα την κενή εστία του Λέμαν, ήθελε και λίγο «κατά λάθος» για να μπει αυτό το γκολ.

Λαλάνα άντε παίξε τζόκερ

Ο Φαμπιάνσκι, γκολκίπερ της Άρσεναλ, ήξερε ότι η πιθανότητα να τον θυμούνται οι ποδοσφαιρόφιλοι για σπουδαία κατορθώματα δεν έπαιζε. Γι΄αυτό αποφάσισε να γίνει γκαφατζής. Μια από τις πιο αξέχαστες γκάφες του είναι και αυτό το τέρμα κατά λάθος γκολ του Λαλάνα.

Οσπίνα ο Πνίχτης

Ναι, ο Φορτούνης αρέσκεται να κάνει τα κόρνερ απευθείας. Ναι, έχει την τεχνική να σκοράρει έτσι. Αλλά σε αυτό το αλησμόνητο 3-2 μέσα στο Emirates, αν δεν ήταν ο Οσπίνα, γκολ δεν θα είχε μπει.

Το scorpion kick γκολ του Κοριντόν

Αν θυμάται κάποιος τον Κοριντόν για κάποιο άλλο ποδοσφαιρικό του επίτευγμα ας μιλήσει τώρα. Με αυτό το scorpion kick σε ένα ματς για τους ομίλους του Champions League το 2004, ο παίχτης της Παρί έγραψε το όνομα του στην Ιστορία του αθλήματος.

Ο μοναδικός λόγος για να θυμόμαστε τον Λουέ Τσάνκο

Κάτι αντίστοιχο με τον Κοριντόν ισχύει και για τον Τσάνκο. ΑΕΚ-ΠΑΟ, ματς φουλ για 0-0. Μέχρι το 80 δεν είχε μπει γκολ και αν κάποιος το δικαιούταν ήταν ο ΠΑΟ. Αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Έγινε το 1-0, έκανε μετά την χαζομάρα ο Βύντρα και ο Τσάνκο σούταρε σχεδόν από το κέντρο κι ό,τι κάτσει. Κι έκατσε το γκολ.

Και το «ελληνικό» αυτογκόλ…

Τα αυτογκόλ είναι πάντοτε κατά λάθος. Κανείς δεν θέλει να βάλει αυτογκόλ. Μόνο που το συγκεκριμένο έχει και έναν τρομερό βαθμό δυσκολίας για να μπει. Ο Άντερσον, αυτός ο γυάλινος Βραζιλιάνος που τραυματίστηκε μόλις ήρθε στον ΠΑΟ, θέλησε να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα του Ατρομήτου, τον Μιχαηλίδη. Του ξέφυγε λίγο πιο πίσω η πάσα.