Οι 5 Έλληνες παίκτες που μοίραζαν δωρεάν σακούλες (Vids)
Βρείτε μας στο
Μπάλα

Οι 5 Έλληνες παίκτες που μοίραζαν δωρεάν σακούλες (Vids)

Χαχαχα, καταλάβατε τι κάναμε; Παρομοιάσαμε τις αληθινές σακούλες (που είναι στην επικαιρότητα) με τις «σακούλες» έτσι όπως τι εννοούμε στην ποδοσφαιρική αργκό...

Και ξαφνικά, ολόκληρο το internet κατακλύστηκε από αστεία αναφορικά με σακούλες. Έλα τώρα, σε περίπτωση που ζεις σε αυτό τον πλανήτη και έχεις έστω και μια μικρή επαφή με την πραγματικότητα (οκ, την ελληνική πραγματικότητα) δεν παίζει να μην το έχεις πάρει χαμπάρι.

Για να ενημερώσουμε και εσάς τους απειροελάχιστους που δεν ξέρετε, από εδώ και στο εξής, οι σακούλες στα σούπερ μάρκετ θα χρεώνονται. Ελάχιστα, όχι πολύ. Αλλά αυτό το ζήτημα που συζητάνε όλοι. Και με αφορμή αυτό το γεγονός, εμείς σκεφτήκαμε 5 Έλληνες παίκτες που… μοίραζαν σακούλες δωρεάν.

Χαχαχα, καταλάβατε τι κάναμε; Παρομοιάσαμε τις αληθινές σακούλες με τις «σακούλες» έτσι όπως τι εννοούμε στην ποδοσφαιρική αργκό. Δηλαδή τις εντυπωσιακές ντρίμπλες. Πανέξυπνο αν μη τι άλλο, ε;

Σοβαρά τώρα, δείτε αυτούς που είχαν αναγάγει το μοίρασμα σακούλας σε τέχνη…

Βασίλης Χατζηπαναγής

Τον αναφέρουμε πρώτο-πρώτο διότι αν υπάρχει Θεός του ποδοσφαίρου που τιμωρεί τις ιεροσυλίες που ακούγονται, θέλουμε να τον διαβεβαιώσουμε άμεσα πως δεν παίζει να μην μπει ο μεγάλος «Βάσια» σε μια τέτοια λίστα. Εντάξει, μπορεί να έχουμε μια φυσική ροπή προς την αμαρτία, αλλά τόσο ιερόσυλοι δεν είμαστε: ο βασιλιάς της «σακούλας» έπαιξε την δεκαετία του ’80 στον Ηρακλή και τα όσα έκανε εντός των 4 γραμμών απλά δεν είχαν προηγούμενο (αλλά ούτε και… επόμενο) στα ελληνικά ποδοσφαιρικά χρονικά.

Ντέμης Νικολαΐδης

Θυμάστε άλλον παίκτη που να έχει συνδέσει το όνομά του με μια μεγάλη ομάδα και παρ’ όλα αυτά ΟΛΟΙ οι οπαδοί ΟΛΩΝ των ομάδων να τον παραδέχονται και να τον γουστάρουν;

Μόνο ο Ντέμης ο Νικολαΐδης τυγχάνει τόσο ευρείας αποδοχής. Δεν είναι μόνο ο ηγετικός χαρακτήρας του ή το ότι ως προσωπικότητα ξεχώριζε σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στη… μούργα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Είναι ότι ήταν και μεγάλη, σούπερ- ντούπερ παικτούρα. Ο τύπος είχε κάνει «χαζούς» άπειρους αμυντικούς που έκαναν το λάθος να βρεθούν στο διάβα του, στη μέρα του μπορούσε να σμπαραλιάσει και την καλύτερη άμυνα του κόσμου. Εδώ ανάγκασε ολόκληρη Τούμπα να σηκωθεί και να τον χειροκροτήσει.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Τι να λέμε τώρα…

Βασίλης Καραπιάλης

Ο ορισμός του «δεν βγαίνουν πια τέτοιοι παίκτες»- και αυτό δεν έχει να κάνει με κάποιο είδος νοσταλγίας ή κάτι τέτοιο, αλλά με την αντικειμενική πραγματικότητα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Τέτοιοι παίκτες δεν βγαίνουν πια, διότι αυτός ο συνδυασμός αλητείας και μπαλάρας, αλάνας και υψηλού επιπέδου δεν ευδοκιμεί πια. Στα σύγχρονα χρόνια ο καλός ο παίκτης είναι ο πειθαρχημένος (ή δεν είναι καλός).

Αλλά στην εποχή του μεγάλου Καραπιάλη, αυτού του παιχταρά που ήταν ένας αληθινός άρχοντας στο χώρο του κέντρου διότι ήξερε τόσα καντάρια μπάλας όσα περίπου όλοι οι (εκάστοτε) συμπαίκτες του μαζί, ο Καραπιάλης ήταν μια αληθινή υπεπαικτούρα.

Μόνο και μόνο αυτή η γκολάρα με την φανέλα της Λάρισας τα λέει όλα:

Τι παικτούρα που ήσουν ρε Βασίλη…

Πάρης Γεωργακόπουλος

Από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, πολύ μεγάλος παίκτης, απίστευτα φαντεζί, τεχνήτης αλλά και απείθαρχος, πλήρωσε το αδάμαστο πνεύμα του και το γεγονός ότι κανείς δεν στάθηκε ικανός να κουμαντάρει το ατέλειωτο ταλέντο του.

Σταμάτησε τη μπάλα μόλις στα 27 του, πάνω στην ακμή της καριέρας του δηλαδή έχοντας προλάβει πρώτα να… σακουλιάσει κόσμο και κοσμάκη.

Γιάννης Φετφατζίδης

Παίζει μπάλα ακόμα κάπου στη Σαουδική Αραβία αλλά η αλήθεια είναι πως δεν είναι αυτό που φανταζόμασταν ως εξέλιξη της καριέρας του και μάλιστα μόλις στα 27 του χρόνια.

Κι όμως, ο «Φέτφα» κάποτε είχε αφήσει όλο τον κόσμο με ανοιχτό το στόμα με τα ποδοσφαιρικά του προσόντα. Δεν είναι τυχαίο πως κάποιοι το είχαν ονομάσει «Έλληνα Μέσι»- το παιδί έκανε πράματα και θάματα με τη μπάλα στα πόδια του.

Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κάνει την καριέρα που αντιστοιχούσε στο ταλέντο του αποτελεί ακόμα μεγάλο μυστήριο…